Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Citronkalekninka píše:
Dnes presun na JIP.mluvila jsem jen se sestrou. Jeste ho tam nemaji. Dnes navsteva ne. Zitra si mam dopo zavolat a domluvime se. Navstevy jsou na domluve. Na JIP mám volat nejlíp vecer v sedm tak se nám trochu změní doba informací.
No nevim, ale pokud nema syn udelany test, asi bych na návštěvu moc nesla. Doktorka to pohledem fakt nepozna.
@Citronkalekninka já bych zase řekla, že na návštěvu klidně můžeš. I zdravotníci jsou jen lidé a mají doma rodiny, věčně někoho bolí v krku, je nemocný, a oni chodí do práce. Dokonce se na ně nevzatuje ani karanténa, když mají doma Covid pozitivního. Resp. do obchodu nesmějí, do práce ano.
Takže respirator, přes něj roušku a máš maximální ochranu.
Manželovi tvá přítomnost udělá jen dobře, držím palce ![]()
@Lajka09 já si právě taky říkala… nechci zlehčovat kovid. Opravdu z něj mám respekt. Tatínek ho prodělal v září a ještě není úplně v pohodě. Ale zase děti ve školce soplí co chvila a přece je nebudu testovat každý týden. Kor ti naši dva jsou na hromade pořád. A s těma zdravotníkama je to taky fakt… určitě nežijí v izolaci aby nenakazili v práci pacienty…
@Citronkalekninka píše:
@Lajka09 já si právě taky říkala… nechci zlehčovat kovid. Opravdu z něj mám respekt. Tatínek ho prodělal v září a ještě není úplně v pohodě. Ale zase děti ve školce soplí co chvila a přece je nebudu testovat každý týden. Kor ti naši dva jsou na hromade pořád. A s těma zdravotníkama je to taky fakt… určitě nežijí v izolaci aby nenakazili v práci pacienty…
Tak když budeš mít respirátor, vydesinfikuješ si ruce, ještě ti dají takový ten plášť, tak snad nic nehrozí. ![]()
Tak ale pokud uz je normálně na JIP mimo ohrožení zivota, tak by navstevy nemely byt povolene ne?
@vokishka v nemocnici mi říkali že teď jsou zrovna povolené návštěvy středa a neděle.
@Citronkalekninka píše:
@vokishka v nemocnici mi říkali že teď jsou zrovna povolené návštěvy středa a neděle.
Aha, ona to ted ma asi kazda nemocnice ji nak. Nekde nejsou vubec.
@vokishka hele upřímně
když mě za ním nepustí…já to preziju. Protože se o něj taky bojím. Už jsem teď trošičku klidnější. Já to pochopila tak že pro něj je to dobré když za ním jezdím. Ale ten kovid je prostě k prdu
. Stačí mi když ho budu mít po telefonu časem a prostě si počkám až mi ho pustí domů
. Stačí že se budu bát i doma o něj. Když ty děti jsou školkové.
@Citronkalekninka určitě běž, dokud nemáš vyloženě ty příznaky, tak buď v klidu
. Covid samozřejmě také nezlehčuji, sama na Covid Orim pracuji. A návštěvy všeobecně povoleny nejsou, ale dle domluvy se uskutečňují. Už tak tím trpí obě strany, pacient - rodina.
@Lajka09 je to tak hrozný jak se o tom píše? Jako těch případů a úmrtí… Já mám třeba kámošku která prodělala kovid teď. Má obrovskou nadvahu, astma a vysoký tlak. Opravdu jsme se o ní báli. 2× za ní byla záchranka. Vykaslavala i krev. Ale zvládla to doma bez hospitalizace. A po 14 dnech už prochazkovala po parku.
@Citronkalekninka píše:
@vokishka hele upřímněkdyž mě za ním nepustí…já to preziju. Protože se o něj taky bojím. Už jsem teď trošičku klidnější. Já to pochopila tak že pro něj je to dobré když za ním jezdím. Ale ten kovid je prostě k prdu
. Stačí mi když ho budu mít po telefonu časem a prostě si počkám až mi ho pustí domů
. Stačí že se budu bát i doma o něj. Když ty děti jsou školkové.
On nemá u sebe telefon, že byste si aspoň volali?
@aiwwa má ho ještě zamčený v trezoru. Ještě ode mě nechtěli nabíječku.. uvidíme co na té jipce
@Citronkalekninka píše:
@aiwwa má ho ještě zamčený v trezoru. Ještě ode mě nechtěli nabíječku.. uvidíme co na té jipce
Záleží na personálu - někde povolí, jinde ne. Snad by se to dalo domluvit. Aspoň třeba na zavolání jednou dvakrát za den.
@Hrozina no on mi hlavně ještě v pátek nepřipadal že by byl schopen udržet telefon. Až včera byl obrovský posun. Tak uvidíme
ale mě na tom nezáleží…to není podstatné. Hlavně ať je lepší a lepší a ať už ho mám doma ![]()
@Citronkalekninka píše:
@Hrozina no on mi hlavně ještě v pátek nepřipadal že by byl schopen udržet telefon. Až včera byl obrovský posun. Tak uvidímeale mě na tom nezáleží…to není podstatné. Hlavně ať je lepší a lepší a ať už ho mám doma
To je jasný. Tady mu drží palce obrovská hromada lidí.
A nezapomínej i na sebe a trochu i odpočívej.
![]()