Pravidelné ježdění na kole...které partie se posilují?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
310
26.7.17 12:04

@kaja00 A není ta jízda na koloběžce nerovnoměrné zatížení svalů? Přece jen to usí být u odrazové nohy jiné než u té druhé. Nevím, jen to tak na mě vždy působí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
26.7.17 12:06
@bubulina píše:
Na zhubnutí by spíš bylo lepší jezdit na tom kole hodinu a půl v kuse, ne dvakrát poloviční dobu. Jinak břicho se podle mě jízdou na kole neposílí. Plavat nechceš chodit? já běhám a na břichu se to trochu projevilo, ale plavání by bylo asi nejlepší na zpevnění břicha

To už časově s dětmi nezvládám každý den. Pokud to jde, jedu na dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
26.7.17 13:01

@Marakuja na kolobezce musis stridat nohy, prece… na zmizeni speku z bricha a jeho zpevneni mi nejvic pomohly sitbacky a kliky - netrva to dyl nez pet minut a fakt to pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
26.7.17 14:09

@Marakuja na koloběžce musíš střídat nohy, pak to bude efektivní, pěkně třeba 5 a 5 odrazů, chce to cvik, časem ti to ani nepřijde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
26.7.17 14:22

@kaja00 @LKL

To jsem netušila s tou koloběžkou. Říkala jsem si, že musí makat jen jedna strana těla. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
26.7.17 14:28
@Marakuja píše:
@kaja00 @LKLTo jsem netušila s tou koloběžkou. Říkala jsem si, že musí makat jen jedna strana těla. :-)

Právě, že ne. Zkus si o koloběžce něco počíst a zkus si ji půjčit, určitě u vás nějaká půjčovna je :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
26.7.17 15:56
@Marakuja píše:A dále by mě zajímalo, zda se při pravidelném ježdění na kole (i do kopce) se kromě nohou posiluje třeba i břicho, protože především to, bych chtěla shodit, zpevnit.

Tak především je třeba se zbavit bludu, že posilováním určité části těla, daná část hubne. To je absolutní nesmysl. Tělo si přebytek energie někam ukládá a místo uložení je dáno genetikou. Tam kde jsi jako štíhlá holka začala nabírat nejdříve, tam při hubnuní shodíš naposled. U většiny lidí je to pupek (převážně muži) nebo stehna a zadek (ženy).

Takže ti nezbývá než hubnout celkově a až už nebude odkud brát, tak příjde na řadu i to břicho.

A pokud člověk chce vést racionální diskuzi, tak by měl taky rozlišovat shodit a zpevnit. To jsou dvě různé věci (sádlo vs. svaly) a k cíli vedou rozdílné cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková