Prázdniny a nestandardní děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.6.24 14:06
@Alexandria Nixia píše: Více

U nás by chtěly obě babičky, ale u jedné bude občas na půl dne a u druhé být nechce vůbec. Babička nechce přijmout, že je specifický a naráží spolu.

• Citovat
  • Upravit
150066
25.6.24 14:08
@ibis píše: Více

Jedno moje dítě taky nešlo nikdy na tábor. Vychodilo specialku. To jen tak pro představu. To opravdu není o tom jestli ho v tom podporuješ nebo ne. A táborů pro děti se speciálními potřebami zas tolik není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.6.24 14:12

Myslím, že tuším, kdo jsi ;) Já nevím, musíš sama posoudit, nakolik je to jeho odmítání čehokoli součástí jeho domnělé diagnozy a nakolik ho jen podporuješ v nicnedělání. To my tady nevykoumáme. Pokud jsou babičky ochotné a schopné hlídat, můžou u vás doma? S kamarády být nechce? Já bych tomu asi celou kariéru neobětovala a minimálně se prostřídala s otcem, aby ti neruplo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.6.24 14:13
@Anonymní píše: Více

Proč babičky nehlídají u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.24 14:14

no to je pak těžké, jedině dát dítěti na výběr tábor nebo babička (pokud by ho babička brala), a zkusit aspoň pár dní. my jsme s vnukem rádi spolu a navíc tu má zahradu, koupání, písek, kameny, klacíky… jiný styl než s rodiči ve městě, v létě jsme pořád venku. zatím si to užívá

• Citovat
  • Upravit
188
25.6.24 14:18

Tak u autistů atd je to pochopitelné, musíš mu režim přizpůsobit. Ale jestli nestandardní dítěte myslíš, dítě co chce sedět doma u PC nebo mobilu, tak to je tvůj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@unuděná píše: Více

Potřebovala bych zkušenosti od někoho, kdo to měl podobně, jak ty dva měsíce zvládli a co pomáhalo.
Osobně taky nevím, jestli to odmítání je rozmazlenost, povaha nebo diagnóza.
Zatím jsme vždy nutili, ale bylo to na budku pro všechny. Letos to chci udělat jinak.
Oni s tátou úplně nesouzni. Chvíli ok, ale pak si chlap něco vymyslí, syn to odmítne, vrátím se do dusna a dělám jim mediátora.

• Citovat
  • Upravit
22896

Zalezi jake to dite konkretne je. Moje proste bude mit 2 tydny primestsky tabor a neptala jsem se. At si brbla, jak chce. Ja jdu do prace a potrebuji, aby on byl na tabore. Spis je blbe, ze kde uz byl, tak uz nechce, takze mi nejspis ty tabory brzy dojdou :think:. Nastesti nemusim resit cele prazdniny. Jeden tyden si bude v klidu hnit u televize u prarodicu, ale zas nechci, aby takto hnil 3 tydny, at taky dela neco smysluplneho. On to ma tak, ze se mu nikam nechce a pak se mu tam.libi, ale druhy den tam zase nechce :zed:. Lepsi neresit, nerozebirat, postavit pred hotovou vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.6.24 14:20

A zkusila jsi na to jít metodou výběru? „Zlato, musím chodit v červenci do práce, chceš k babičce, na tábor nebo příměšťák? Celý den být doma sám ještě nemůžeš“.
Mimochodem, co doma dělá, když tedy nikam nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.24 14:21

Jedna je nemobilní a druhá má tendence mi přeorganizovat domácnost.

• Citovat
  • Upravit
53190
25.6.24 14:22

Tak nemobilní babička asi nemůže hlídat nestandardní dítě ani u sebe doma a ta druhá - zamkla bych ložnici a zbytek překousla, v rámci zachování psychické pohody své i syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
25.6.24 14:23

mozna he mysleno nemobilni, ze k nim nedojede sama? ze by ji museli privezt a odvezt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
25.6.24 14:23

Přesně to jsem měla na mysli. Proč se nemůžou prostřídat s octem? A řešit to poslední školní týden, kam a co s ním? Trochu mimo mé chápání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.6.24 14:24
@Eliška píše: Více

Tak si jí tam na ten pracovní týden přivezou, to je snad ten nejmenší problém ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.24 14:24

to je mi líto, to pak asi nemá řešení, u nás to byl děda, kdo dlouho nepobíral, že musí změnit přístup k dítěti. už to pochopil, jenže dítě už si drží odstup a s ním tráví tak jednu - dvě hodiny z celého dne, zbytek včetně péče a asistence u všeho je na mně. ale lepší se to.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML