Prázdniny a nestandardní děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5046
25.6.24 20:02

Mám sedmiletého syna s vývojovou dysfazii plus autistické rysy.
Tábor nepřichází v úvahu, nedomluví se… má dlouhou adaptaci na vše.
Hlídá ho babička pokud jsem v práci…k otci jezdí spíš svátečně :roll:
Těžko zvládá vše… změny prostředí, neznámé lidi. Vystresuje ho i autobus, v Praze se pozvracel když měl vlézt do metra. Letadlo nepřichází v úvahu.
Takže budeme doma, dělat vše na co je zvyklý, občas nenáročný výlet.
Jako jó, těším se opravdu hodně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
25.6.24 20:06
@Anonymní píše: Více

A nějaký kamarád že školy třeba? Že by si u vás vyhráli nebo něco takového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
25.6.24 20:23

Spíš potřebuješ požehnání, že když budete doma, tak je to ok.
Je to ok.
Někdo nepotřebuje zábavu od rána do večera a cestovat.
Ale taky je to cesta, jak udělat z dečka asociala a tu nestandardnost - kulantne řečeno, prohloubit.
O čem si myslíš, že se bude s ostatními bavit?

Nemusíte být pořád někde, ale být pořád jen doma a ne s vrstevníky je špatně. Takže je to pro tebe pohodlné a budeš mít klid, ale lítáš z extrému do extrému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
25.6.24 20:33

Jestli jde o PAS, tak muze byt socialnimi kontakty behem skolniho roku fakt unaveny a potreba byt sam beze zmen je pochopitelna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.24 21:17
@Trojlístek píše: Více

Nepotřebuju požehnání, doufala jsem, že tu dostanu zkušenosti od někoho, kdo to řeší.
A o čem bude s dětmi mluvit? O tom, o čem mluví pořád a to jsou vlaky, vesmír, sopky. :nevim:
Pořád doma nebudeme. Budeme mít společnou dovolenou a budou jednodenní výlety, má slíbený výlet EC, IC, Pendolinem, motorakem, City Elefantem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.24 21:43
@Anna766 píše: Více

Děti ho moc neberou. Neumí si s nimi hrát. On má svoje hry, které nikdo nechápe.
Bude si hrát s dětmi v sousedství.

• Citovat
  • Upravit
150066
25.6.24 21:48

Tak i deti v sousedství jsou děti, takže nějaké kámoše mít bude. To je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.24 21:56
@Anna766 píše: Více

Když je tam vidí, jde chvíli za nimi, ale on nechápe je a oni jeho. Pokud má dobrý den, tak to jde a zvládne nějakou hru s míčem.

• Citovat
  • Upravit
11092
25.6.24 21:58

Píšeš pokaždé něco jiného.
Chceš mít klid, být doma a najednou tolik aktivity?
Děti ne, ale ty od sousedů ano?
Takže program máte.
Nějak tedy nechapu, jaké rady… že může být nějaký čas s hlídačkou potřebuješ poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
25.6.24 22:04

Souhlas. Na začátku o otci ani slovo, na můj dotaz odpovězeno, že bude v práci a pak najednou, že s ním kluk bude každý odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
25.6.24 22:06

@Trojlístek
:zed: Představ si, možná se zakladatelka chce trochu vypsat. To tady dělá kdekdo. Faktické rady hledá minimum lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.24 22:14

V týdnu budeme doma a o některých víkendech budou jednodenní akce, což mu nevadí a je na tento systém zvyklý ze školního roku. Máme takto zatím rozplánovane 3 vikendy. Navíc jsou to vlaky a to je pro něj nejvíc. V batolecím věku jsme skoro každou sobotu jeli vlakem na konečnou, tam jsme 10 minut počkali a jeli zpátky.
Nenutíme tábory, prespavacky u babiček, vícedenní akce a akce v týdnu. Plus samozřejmě máme společnou dovolenou. To tedy nevím, jestli pojedeme někam i se spaním, nebo budeme jen doma/na chalupě. Pokud pojedeme se spaním, tak budeme spát ve stanu s tím, že bude spát ve stanu i doma, aby si na něj zvykl.
Děti od sousedů jsou na něj zvyklé a jsou výrazně mladší, jeden je předškolák a druhý je prvňák.
Opravdu mě nenapadlo zkusit nějakou studentku. Nějak jsem brala to, že moje dítě, je moje starost a ulevit si půl dne tím, že ho někdo zabaví by bylo fajn. Stejně jako mě nenapadlo zkusit držet režim tím, že by chodil k babičce. Loni jsem se snažila držet režim, ale nešlo to a chyběly opěrné body.
A těch rad by klidně mohlo být víc.

• Citovat
  • Upravit
11092
25.6.24 22:18
@Weia píše: Více

Já ti nevím, každý dostane to, oc si řekne.

Ve finále je to o tom, že kluk dostane diagnózu, se kterou už teď jeho otec neumí žít a s klukem mu to nesedí.
Tak je zalezlý v práci.
Zakladatelka je většinu času s klukem sama doma a už neví co by. Že neví co s klukem o prázdninách je jen nepatrný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
25.6.24 22:24

Myslím, že máš naplánováno až až.
Jen mi v tovšem chybí vyšší podíl jeho otce, tvého manžela.
Takže ty čtyři hodiny s jeho vlastním dítětem mu s klidným svědomím můžeš přenechat.
Ta hlidacka u vás stejně nebude každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
25.6.24 22:27

A s tou hlídačkou si to úplně nemaluj, pokud kluk potřebuje specifický přístup, tak si u vás budou podávat dveře.
Sehnat spolehlivou hlídačkou není jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí