Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Když si představím léto, tak jsem zvědavá, ono mi už celkem stačí, co předvádí tento týden, kdy se už neučí. Každé ráno i odpoledne se vzteká, večer nechce spát, hůř jí.
Po 2 týdnech jsem zjistila, že letos asi dospěl a problémy mu dělá hlavně škola. Samozřejmě jsou problémy a scény, ale proti očekávání je to v klidu a pohodě. Vyhovime si, chodíme na procházky, na zmrzlinu, koupat se a je to pohodové leto. Ani nepotřebuje žádné extra dodržování režimu.
![]()
Proto se zeptám, máte tip na nějaké „vědecky zaměřené výlety“?
Byli jsme v Liberci v IQ landii (nebo jak se to tam jmenuje), v technickém muzeu, v ZOO a vše ho bavilo. Doporucite něco, co není úplně maximální top a nebude tam hlava na hlavě.
@Anonymní píše: Více
ty jo, tak to je super, že je syn relativně v pohodě
,
já jako dítě měla ADHD a tvůj příspěvek mi připomněl, že mamka vždy říkala, že ve školní rok se mnou byla potíž a o prázdninách jsem byla jako úplně jiné dítě,
tipy na výlety nemám, jsem z úplně obrácené strany republiky
@stinga my města střídáme, ZOO v Jihlavě, muzeum v Praze.
Určitě chceme na planety do Brna.
Jediná podmínka je, abychom se tam dostali vlakem.
A odkud jste? V Plzni je Techmania, Zoo + Dinopark, v Praze technické nebo zemědělské muzeum, letecké muzeum ve Kbelich, u Kladna hornický skanzen (něco podobného je i u/v Příbrami).
Ml. Boleslav muzeum letadel a aut.
Vědecký lze pojmout i návštěvu jeskyni (na severu třeba Boskovske dolomitové, za Berounem Český kras (nebo skalních měst (tam teda v létě budou davy).
I v Brně je Technické muzeum a něco jako iqlandia.
Olomouc Pevnost poznání.
Dobré je Technické a Zemědělské muzeum v Praze. A různá muzea kouzel a triků.
jo, to jsou dobré výlety, také máme absolvované - na planety jsme teda ještě nebyly, letos je toho jaksi moc
Tak super. To je dobře. V IQlandii v Liberci jsme byli a tam se líbilo i mě.
Hodně je toho v Praze.
V Brně VIDA, Technické muzeum by se mu mohlo líbit, výstava Space Mission…
@mado píše: Více
Byli jsme u Kožíška v Praze a byl to propadák, naštěstí jsme to vylepšili Zlatou uličkou.
Technické i zemědělské jsme už byli.
Nemyslím vyloženě kouzelnické, ale taková ta muzea různých technologických triků a pokusů.
Kamarádka to loni s detma objižděla a ukazovala zajímavé fotky z různých těch optických triků apod.
@mado píše: Více
Největší muzeum optických iluzí je právě to Kožíškovo a to ho hodně nezaujalo.
@unuděná ty máš zkušenosti s dětmi, co mají nějaké neurovyvojove poruchy?