Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Ariadne : jeste jedna vec - ja bych se vykaslala na odkrkavani, hlavne treba v noci…podle mych zkusenosti to nema vliv vubec na nic, ani na bliti, ani na prdeni
@beruska9 píše:
@Ariadne : jeste jedna vec - ja bych se vykaslala na odkrkavani, hlavne treba v noci…podle mych zkusenosti to nema vliv vubec na nic, ani na bliti, ani na prdeni
To jsem si myslela taky, dokud jsem nenafasovala naší slečnu. Neodkrknutou ji tlacino břicho a místo spaní by řvala do dalšího kojeni.
@ZemanovaK Dávat miminu preslazenej granulovanej hnus, co nemá s čajem nic společného? UM na noc a svoje prso odsávat? Good luck at prezijete prvni rustovy spurt…
@Svistice : tak kdyz rve tak jo…ale zakladatelka psala, ze usne a tim odkrkavanim se budi…takze za me - kdyz v noci usne, nechavam spat, kdyz je neklidny, davam odkrknout
Taky jsem si vzpomela, ze se mi osvedcilo v te dobe kojit v pololeze tak, ze byl prcek jakoby na me na brisku - kolikrat jak se odpojil od prsa tak si rovnou odkrknul a mezitim si poprdel…vse v jednom
A jak mu to neteklo uplne samo do pusy, spis musel opravdu tahat proti gravitaci, tak se podle me mene precpaval
Stiham jen docitat
um mu davat nebudu, na to jsem zaprisahla kojicka fanaticka ![]()
Ted po o vzal na milost dudlik, perinku a houpu s bilym sumem, at zije Karp. ![]()
Zkusim kojim min po tech 2h.
Heh, náš prcek do půl roka svou váhu ztrojnásobí
No měl jen 2 kg (narodil se předčasně), tak to dohání. Dle grafů je stejně ve spodní části, takže není vůbec přepapaný. Jinak včera jsem byla s malým na návštěvě u miminka, které se narodilo v termínu, kdy se měl náš malý narodit a už vypadají stejně velký. Kojení je fakt zázračné ![]()
@martja_sgcz : muj nejspis taky, porodni vaha 2.38kg, dvojnasobek mel uz nekdy mezi druhym a tretim mesicem
Ono urcite zalezi na porodni vaze atd, schvalne jsem zkoumala percentilove grafy, me to zajimalo
a vypada to, ze u kluku je ten dvojnasobek „normalni“ urcite drive, nekde mezi 4. a 5. mesicem nejpozdeji, na holcici jsem nekoukala, ty pry obecne nabiraji pomaleji…takze ten pul rok je asi takova vseobecna horni hranice ![]()
Nase tretatko se narodilo 3,4 kg a ve trech měsících mel 7,5 kg. Dr se smála, ze je obrik, ale o tom, ze bych ho mela (chudaka
) omezovat, nepadlo ani slovo. Jen nekojici švagrova se me ptala, proč ho nesidim vodou ![]()
Nekdy basti častěji, jindy si pospi, ale dávám, kdyz chce ![]()
Dudla nechce, věcně ma v pusine narvany pěsti, palce zatim neobjevil ![]()
Takze dudlikovy ditko závidím a preji klidne noci ![]()