Před otěhotněním + svatba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
691
6.5.06 22:09

Trapinko, pokud mimco chces co nejdriv :lol: :lol: :lol:, tak metodu plodnych a neplodnych dni muzu jen doporucit - prave podle bazalni teploty a dalsich znaku poznas, kdy mas ovulaci. Ja jsem se dost ridila vybornou knizkou od Dr. Sipra Prirozene planovani rodicovstvi a mit mimi jsme se rozhodli nekdy v listopadu 2004 - no a hned 2. cyklus jsem otehotnela :-) Nic extra vedeckyho na tom neni, ja jsem si bazalni teplotu merila jen par tydnu a pak se ridila uz jen tzv. plodnym a neplodnym hlenem a pribliznyma fazema cyklu. Navic se nam to osvedcilo i jako antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
7.5.06 09:50

Trapinko,

pokud máš 6m vysazenou antikoncepci, milujete se s kondomem či přerušovaně, tak to se za snažení ani tak počítat nedá :wink:
Počkej až se do toho obujete „natvrdo“… To jistě vyjde. Jo a pokud chceš, aby to ujelo v ten „správný okamžik“, tak bych zkusila v polovině cyklu… To je asi týden po MS… Tuším, snažilky opraví.

Nenech se ničím vystresovat. Psychika je mocná čarodějka. Myslíš si, jak jsi v pohodě, sama sebe přesvědčuješ, a přesto tě ta mrška má… 8)

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
7.5.06 10:07

Mirko,
s kondomem ne, přítel je jeden z těch, kdo ho nemusí. Není na něj alergický, ale prostě dokud jsem brala HA, tak to byla jediná ochrana :roll: :evil:
Mě ale přerušovaný styk dost vadí, připadá mi takový nedodělaný a cítím se pak jako nějaká s prominutím prostitutka. Někde jsem četla, že právě ejakulace mimo zaviňuje podráždění a deprese u ženy, u mě to teda bohužel tak je, takže si to pak prostě nevychutnám :? Stejné pocity má i moje švagrová, takže teď vím, že jsem normální. :) Dost dlouho mě to trápilo, protože po přerušované souloži jsem se rozbrečela a vlastně ani nevěděla proč. :oops:
Včera jsem to zkusili několikrát bez, tak uvidíme. :wink:
Někdo tady psal, že těhu poznám už druhý den na testu, to se mi zdá ale moc brzy.??
Ještě by mě zajímalo, jaká je pravděpodobnost, že po HA, i když jí už 6 měsíců neberu, můžu mít dvojčata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
7.5.06 10:19

AJO
jak se dělá zkouška na TOXOPLASMOSU? Měla jsem za to, že může být jen z koček. U přítelovy tety mají kočky, které žijí doma, takže je nemám v těhu hladit nebo jak? Doma máme zakrslého králíčka, ten doufám nevadí.
Jinak jsem milovník pejsků, máme 2 u přítelovy tety a 3 u mých rodičů na Moravě. Nevím, jestli se to přenáší ze všech zvířat?? :?

Myslím, že ty „pravé“ pocity zažiju, až budu mít těhu potvrzené. Ale stejně to asi nikomu do 3 měsíce neřeknu, prý jsou nejrizikovější.
Někde jsem četla, že odběr plodové vody může způsobit potrat?! :roll: Je pravda, že první 3 měsíce se nesmí cvičit břišní svaly?
Omlouvám se, hodně otázek, ale já vážně potřebuju poradit. Asi taky moc čtu. :oops:

Dost mě mrzí, že se moje máma neraduje se mnou, že chceme mimi, ale spíše mi vypočítává možná rizika. :?

Ale ani já nejsem moc v pohodě, protože dědeček je po mrtvici a učí se znovu chodit. :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
7.5.06 10:22

Na testu opravdu nejdřív až v den očekávané MS… Dřív by to mohlo být falešné zklamání, protože by se // nemusely ukázat, přitom by si těhu byla…

Z krve se to dá poznat asi 4. den, kdy se začíná zvyšovat hladina hormonu Hcg… A na ultrazvuku - tam jsem byla asi týden po očekávané MS a ukázala se dutinka :wink:

Taky teď praktikujeme přerušovanou soulož, ale mě to přijde spíše „nedokončené“ ze strany partnera… Zatím je spokjen a „po“ nebrečí :lol: Až začnete naostro na miminku dělat, tak si to užijete oba dva, no a pak se devět měsíců nemusíte chránit vůbec :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
7.5.06 10:34

Mirko,
pokud to vyjde, mám se bát dovolené u moře? Jedeme v půlce srpna do Evropy, to by snad nemuselo vadit.?

Pokud se to nepovede po svatbě, tak se to bude zkoušet na té dovolené. Jenže právě tahle myšlenka mě dost svazuje. Přítel je totiž přesvědčen, jak je plodný a že se to určitě povede, jakmile jednou bude sex bez. On to prostě bere tak, že nejpozději z dovolené odjedu těhotná. :lol: :lol: No chuť na sex nám rozhodně nechybí, tak snad.. :wink:

Chtěla jsem mít mimi klidně před svatbou, ale on tvrdil, že by pak neměl důvod si mě vzít. :roll: :? Protože jsem to nepochopila, tak jsem to radši dál neřešila a začala raději plánovat svatbu. Prý se na to mimi musí psychicky připravit. Ale děti má rád. Jen si asi musí zvyknout na myšlenku, že bude táta. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
7.5.06 11:02

Dokud nemáš mimi potvrzené, tak žij jako by si těhu nebyla… Snad jen alkohol omezit a drogy určo nebereš :lol:
Jakmile bude těhu potvrzené, tak vše řeš s gyndr., ale na dovču po Evropě by tě určitě poslal s přáním, ať si to užijete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
7.5.06 14:37

Trapinka té dovolené u moře se vůbec neboj. Jen vyberte čistý hotel a pozor na bazén … kvasinky jsou potvory :evil: My jsme si taky plánovali poslední dovolenou před mimi teď na květen. Dr. mi to doporučil, sice raději v tuzemsku kvůli případné lékařské péči, ale říkal, že je to skvělá relaxace. Bohužel se u mě projevily jisté problémy spojené s těhotenstvím (naštěstí ne gynekologické, ale hypotenze a anémie), takže jsem už na nemocenské a z dovolené sešlo. Jinak bychom určitě jeli.

S tím těhotenstvím přes léto je to fakt. Pokud budou vedra, tak se toho děsím, protože termín mám až na konci srpna. Ale když nám to dřív nevyšlo, tak to budu muset zavřená ve sklepě vydržet :lol: Navíc, jedno léto přece oželím. A má to i své výhody. Narozeniny našeho mrňouska budeme slavit každý rok na zahrádce a nebudeme si dělat nepořádek doma :wink: A taky je to jednodušší s oblékáním a hlavně s obouváním. Už teď mi dělá problémy zapnout si střevíčky. A to mám opravdu teprve malinké bříško :D Takže v létě budu chodit jen v cuklích (pro holky z Čech … nazouváky nebo jak těm pantoflím na venek říkáte :wink: )

Ty stránky beremese jsou skvělé. Našla jsem tam hodně inspirace. Když tam pohledáš ve fotoalbech, najdeš tam i moje fotky z příprav a ze svatby. Anebo si klikni na ikonku www pod mým příspěvkem a najedou ti stránky s našimi svatebními fotkami a mám tam uvedený i odkaz na stránky s fotkami ze svatebních příprav. Uvidíš tam jmenovky, meníčka, kytičky pro svatebčany, boty, šperky apod. Uvidíš, že budeš po těch stránkách hodně brouzdat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
7.5.06 22:06

test na TOXO se dela z krve,
zjisti ti jakou mas hladinu protilatek,pokiud je nemas vuebc znamema ze jsi ji neprodelala a to je nebezpecne,kocky radej moc nehlad,nebo si hned umyj poradne ruce…
Prenasi se pry hlavne z toho nemytyho ovoce a syroveho masa,napr. pri vareni okusis a je to…
MOje znama,chudak je v 5mesici tehu a zjistili ji toxo..

Na odber plodove vody-amniocenteza se chodi pokud je podezreni na nejakou vadu plodu nebo pokud ma matka vice jak 32roku nebo kolem 30..
Muze byt nebezpecny,protoze ti vpuchnou velkou jehlu do plodoveho vaku a pokud to neni odbornik muze poranit plod..
Ale % je to asi malo pravdepodobny…

K mori jed,ja jsem u nej byla cely tehu!cemu by mohlo vadit nevim!? :wink:
rodila jsem kdyz bylo 37C ve stinu a to i v noci,a vlhkost 80%– a vse v poho,akorat ty otoky..

Hlavni je to tehu nijak neplanovat a cekat az to samo prijde............
Az prita bude psychicky pripravenej da si zalezet a bude TO::))
uvidis
KOLIK ti je ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
8.5.06 21:34
KOLIK ti je ??

AJO,
díky za rady. :)
Je mi 27, to si myslím je tak akorát. Přítel je stejně starý, ten se zatím psychicky připravuje. :lol:
No za měsíc budu chytřejší, jestli dostanu MS nebo ne, pak si udělám test a uvidím. :wink:
Jsem celkem v pohodě, až na to, že mám dost nemocného dědečka. Tak si říkám, že by ho očekávání pravnoučete mohlo motivovat k tomu, aby se toho dožil. Není na tom teď nejlíp, učí se znovu chodit.:( :( Samozřejmě nechci dítě jen kvůli dědovi.. :wink: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
11.5.06 10:46

Ahoj Trapinko,
ani nevíš, jak mi Tvůj dotaz připomněl samu sebe před rokem :), a právě proto Ti píši.
Loni jsem řešila svatbu a ještě předtím (asi 3 měsíce) jsme chtěli s přítelem pracovat na miminu… Byla jsem z toho hrozně šťastná a moc se těšila, ale na druhou stranu měla strach pak brát jakékoli léky a taky cvičit, abych případnému miminku pak neublížila, stejně jako Ty :).

No ale nakonec jsme se do této fáze ani nedostali, protože přítel se vrhnul do podnikání a mluvením o svatbě a dítěti jsem mu nejspíš začala lézt na nervy, i když jsem se snažila o tom příliš nemluvit. Prostě stručně řečeno - dostal najednou strach, jestli to zvládne a začal se bát zodpovědnosti… Navíc všechen čas trávil v práci (co kdybych po něm chtěla, aby si šel zkusit oblek na svatbu), chodil domů v noci atd. a bylo vidět, že práce je pro něj to nejdůležitější… Prostě jsme se najednou dostali do problémů a nakonec to vyřešili rozchodem… No a teď už chodím s někým jiným a spoustu věcí už vidím jinak…

Tím Tě samozřejmě nechci strašit nebo něco takového, jen jsem cítila potřebu podělit se s Tebou o příběh, který zrovna nedopadl moc šťastně. Určitě není dobré mluvit pořád jen o dítěti a svatbě, chlapi se na takové věci nedívají s takovým nadšením jako my…

A taky není dobré se stresovat kvůli cvičení a každé drobnosti, protože to může případnému miminku ublížit mnohem víc než to, když budeš cvičit a současně spokojená a v pohodě… Něco jiného by samozřejmě bylo, kdybys dělala na břicho sklapovačky s pětikilovou činkou, ale to předpokládám neděláš :). Pokud si občas vezmeš třeba Paralen na bolest hlavy, tak se Ti ani mimču taky nic nestane, ale kdyby Ti chtěl lékař něco předepsat, určitě je dobré mu říct, že se snažíte o dítě…

Přeji Ti, aby se vám miminko brzy podařilo, prožili jste krásně svatební den a Tvůj zatím ještě přítel bral všechny věci ohledně miminka a svatby v klidu a se zájmem :).

Zdraví Jájulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová