Předražený dort, nebo jsem mimo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.9.21 21:23

@nuklear90 Za takový já platila 2 400kč, akorát byl jednobarevný a postavičky jen nahoře. A to ještě v takové „lepší“ cukrárně. Tohle se mi zdá až moc, tolik bych za dort nedala, to už radši něco koupím dítěti :D

• Citovat
  • Upravit
25897
27.9.21 21:24
@Anna766 píše:
Tak bráchovo, tátovo, Petrovo…se u nás říká taky :-) z Náchodska nejsem.

Já vím zkama jseš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148578
27.9.21 21:26
@divine woman píše:
Já vím zkama jseš :mrgreen:

Kousek odtud, odkud si myslíš :mrgreen:

Omlouvám se zakladatelce za nářeční OT :oops: :kytka: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14596
27.9.21 21:28
@Anna766 píše:
Dorta, hadra a okurek je děs :mrgreen:

To je z polštiny :mrgreen:

Místní specialita je ptát se “kde jdeš?´ a “kaj si?”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
27.9.21 21:33
@Anna766 píše:
Kousek odtud, odkud si myslíš :mrgreen:Omlouvám se zakladatelce za nářeční OT :oops: :kytka: :lol:

V pohodě. :lol:

U nás v práci zase nemohou kolegyně vydýchat, když místo mrazák říkám mražák. A já si myslela, že to slovo je celorepublikové. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3046
27.9.21 21:36
@nuklear90 píše:
V pohodě. :lol:U nás v práci zase nemohou kolegyně vydýchat, když místo mrazák říkám mražák. A já si myslela, že to slovo je celorepublikové. :lol:

U nás se taky říká mražák, ale švagr je z Liberce a ten z toho roste. :lol: a ještě ho rozčiluje když říkáme rožni místo rozsviť. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
27.9.21 21:37
@Semtex píše:
To je z polštiny :mrgreen:Místní specialita je ptát se “kde jdeš?´ a “kaj si?”

kaj ideš :mrgreen: @Dara90 rozsviť už jsem velmi dlouha neslyšela :-D u nás jedině rožni, zhasni

• Citovat
  • Upravit
1260
27.9.21 21:39
@Anonymní píše:
@nuklear90 Za takový já platila 2 400kč, akorát byl jednobarevný a postavičky jen nahoře. A to ještě v takové „lepší“ cukrárně. Tohle se mi zdá až moc, tolik bych za dort nedala, to už radši něco koupím dítěti :D

Hlavně jim to moc nesedí s jejich ceníkem na internetu. Já se rozhodla, že ho upeču sama a pak foto dám sem, ať si pro jednou užiju taky pořádnou kritiku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148578
27.9.21 21:44
@nuklear90 píše:
V pohodě. :lol:U nás v práci zase nemohou kolegyně vydýchat, když místo mrazák říkám mražák. A já si myslela, že to slovo je celorepublikové. :lol:

Na mražák :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148578
27.9.21 21:45
@nuklear90 píše:
Hlavně jim to moc nesedí s jejich ceníkem na internetu. Já se rozhodla, že ho upeču sama a pak foto dám sem, ať si pro jednou užiju taky pořádnou kritiku. :D

Dej, ať tu nejsem s tučňákem tak sama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
27.9.21 21:48
@nuklear90 píše:
Dnes mi opět přišly dva dlouhé texty z cukrárny. Jejich postup jim příjde naprosto v pořádku. Záloha se vždy platí při poptávce o dort. Cenu při zadání objednávky vám neřeknou, tu ví jen cukrářka. Přesný počet porcí vám též neřeknou. V našem případě byl počet 20-25, což je docela zavádějící. Ceník mají na internetových stránkách. Tam je uvedena cena 120 Kč za kus. Takže cena 2400-3000 Kč za dort plus cena každé figurky 200-300 Kč. Ani podle jejich stránek mi ta cena dortu nevychází. Navíc mi paní cukrářka prolezla informace na fb. A přeposlala náš svatební dort, že je jeden z těch nejlevnějších a navíc není od nich (přitom je dohledatelný na jejich stránkách). Nechápu jejich jednání. Odepisovat ji už nebudu. Věc mám za uzavřenou.

Jestli prostě ten obrázek nebrali jako předlohu, upřesnění neupřesnění, prostě ho ta prodavačka předala dál bez podrobnějších informací. Ale to je fuk, tak jako tak, to jednání je strašné a natáhnout tě nejspíš asi trochu chtěli. Je to až trochu strašidelné. Jako prolézat někomu fb? :D To je děs. Asi si myslí, že tě tím přesvědčí. :lol: Napadlo mě, můžeš to nechat pro zajímavost nacenit i jinde, kolik to tak vyjde. Čistě pro zajímavost,. protože jinak bych dort upekla asi doma.

• Citovat
  • Upravit
1260
27.9.21 21:54

@Anna766 :lol: :lol: třeba bude krtko- tučňáček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65162
27.9.21 21:56
@Anna766 píše:
Však taky ta oplatka je správně ne? :D ten oplatek je nářečně.

Oplatek je narecne? Rekla bych to opačně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65162
27.9.21 21:57

Ha, tak oboje
Dáte si oplatku, nebo raději oplatek? Při užívání tohoto slova vznikají často spory, ve které formě je toto slovo pravopisně správně, podobně jako okurek × okurka.

Na rozdíl od okurky, která má pravopisně správně pouze jednu variantu, oplatek lze psát dvěma způsoby, tedy oplatka i oplatek.

Rozdílné jsou u těchto dvou podstatných jmen pouze rody:

Oplatka: rodu ženského, vzor žena

Oplatek: rodu mužského neživotného, vzoru hrad.

Pozor si tedy dejte zejména na 7. pád čísla množného (oplatkami × oplatky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
27.9.21 22:07

@Kolicek95 Po této zkušenosti zkusím upéct dort doma sama. Bez zkušeností úplně nejsem, pomůcky mám, tak uvidíme. :lol: Spíš mě dostalo, jak mi napsali, že náš svatební dort nebyl od nich a je to ten nejlevnější. Přitom ho mají na svých internetových stránkách. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný