Předražený dort, nebo jsem mimo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65160
28.9.21 12:00
@cascades píše:
Zítra idu do doktora. :pankac:

A co takhle do holiča, to je taky hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
28.9.21 12:03
@vokishka píše:
A co takhle do holiča, to je taky hezky

Jasně že do holiča. Tady ke kadeřnici nechodíme.

A teď musím jít pokrmit kury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
28.9.21 12:40
@cascades píše:
Jasně že do holiča. Tady ke kadeřnici nechodíme.A teď musím jít pokrmit kury.

Známa se přistěhovala na severní Moravu a její tchyně ji poprosila ať ji koupí v městě kury.
Koupila, přivezla domů a nechápala udivené pohledy od tchyně a manžela :mrgreen: Koupila mulčovací kůru, protože přeci chtěla koupit kuru, tak koupila. Od té doby už ví co kura znamená

• Citovat
  • Upravit
395
28.9.21 12:55

@smajlik345 A už jí tchýně řekla, ať koupí kuram žito? Z toho rostu i já. Jak se může pšenici říkat žito?!! Jako kdybych řekla kup chleba a myslela tím rohlíky. 8o

Příspěvek upraven 28.09.21 v 13:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148578
28.9.21 12:59
@smajlik345 píše:
Známa se přistěhovala na severní Moravu a její tchyně ji poprosila ať ji koupí v městě kury.
Koupila, přivezla domů a nechápala udivené pohledy od tchyně a manžela :mrgreen: Koupila mulčovací kůru, protože přeci chtěla koupit kuru, tak koupila. Od té doby už ví co kura znamená

Babička mívala ošípané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21836
28.9.21 13:03

Moje babička měla slípky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
28.9.21 13:05

@cascades to myslím, že ještě ne. Nejspíš už se tchyně poučila, ale tohle vadí i mě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
80024
28.9.21 13:32

@cascades A do masařa se dá jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
28.9.21 21:04
@a12 píše:
ja taky, mluvím a i píšu hodně nespisovne :mrgreen: jakože bych rekla to je sestřina kniha, to vůbec, je to ségry knížka :lol: a abych dítěti rekla podej mi bratrovu bundu :mrgreen: bych si připadala divně, reknu mu podej mi bráchy bundu :mrgreen: zní mi to líp a je mi fuk, že to není cestinarsky správně..
stejně jako bych nerekla auto je modre, kabát je modrý..ale auto je modrý a kabát je modrej :mrgreen:
samozřejmě když píšu nějakej ofiko mail atd. spisovne psát umím :lol:

Ta čeština je prostě divná :mrgreen: chudák cizinec a já vlastně ani nevím, proč to říkám, prostě to říkám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
28.9.21 22:53
@smajlik345 píše: :mrgreen: já idu taky do doktora tento týden :mrgreen: Přátele co nejsou odtud z toho šílí. :mrgreen: Jestli mu snad lezu dovnitř či co, že se říká k doktorovi.
Ale učitele ve škole to neřešili a to jsme měli třídní co učila češtinu. Vždy jsme řekli idu do doktora a bez problému :mrgreen:

Jako v hovorové řeči dobrý :-), ale ta vaše učitelka teda byla na vyhazov. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
28.9.21 22:57
@Cimada píše:
Jako v hovorové řeči dobrý :-), ale ta vaše učitelka teda byla na vyhazov. ;)

Ani ne :mrgreen: Když v tom nářečí vyrostla taky. Když chodíš do školy do sousední vesnice kdy spolužáci a většina učitelů byla z okolí, takže v tom nářečí vyrostli nebo žili x let. Tak jim to už taky ani nepřišlo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
749
29.9.21 00:45
@smajlik345 píše:

Dobrý :mrgreen:. Já když byl malý, cca 3 roky a přijela k nám návštěva z Prahy, tak jsem prý hned mezi brankou, onu návštěvu naprosto vykolejil. Nadšeně jsem volal, že jim ukážu čuríka a že je velký. Vůbec netušili, co to čurík je a rozuměli mi úplně jiné slovo. Prý úplně ztuhli :mrgreen:. A tátovi to nedošlo a ještě říkal, jen běžte, on tolik nesmrdí. Mysleli si do jaké bláznivé rodiny to přijeli. Přitom já jim chtěl jen ukázat úplně obyčejného vepře. U nás je to čurík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
18.10.21 08:28

Foto výtvoru

Jak jsem slíbila, tak dávám foto mého výtvoru. Na příští rok si musím pořídit hladítko na fondám, ty hrbolky na dortu se opravdu nepovedly. Z marcipánové hmoty jsem nakonec vytvořila hromadu ozdůbek, které měly u malého největší úspěch. Upečeno ve čtvrtek, naplněno a potaženo v pátek a v sobotu ráno jsem zdobila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3046
18.10.21 08:37
@nuklear90 píše:
Jak jsem slíbila, tak dávám foto mého výtvoru. Na příští rok si musím pořídit hladítko na fondám, ty hrbolky na dortu se opravdu nepovedly. Z marcipánové hmoty jsem nakonec vytvořila hromadu ozdůbek, které měly u malého největší úspěch. Upečeno ve čtvrtek, naplněno a potaženo v pátek a v sobotu ráno jsem zdobila.
:potlesk: paráda. Seš šikovná ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
18.10.21 08:40

@nuklear90 Tam bude problém, že ten dort je opravdu hodně zdobený. To zdobení je na tom to nejdražší. Ale i tak se mi zdá docela drahý, tady u nás je skvělá cukrářka, peče z poctivých surovin krásné designové dorty, a za porci chce tak 140 Kč a to už jde o opravdu zdobený dětský dort.

Za svatební skoro nezdobený jsem už před deseti lety dala cca 180 Kč za porci.

Přiznám se, že já už kvůli tomu vyrábím doma. Syna to stejně nejvíc potěší, udělám z bebe sušenek vláček i s vagónky a je víc nadšenej než z nějakého design dortu za tisíce :D

V příběhu nechápu, jak můžeš objednat dort a HLAVNĚ zaplatit zálohu, aniž bys věděla konečnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný