Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Svítící žárovka píše:
U nás, když byla korona a musela jsem dělat dort já, tak to dopadlo takhle. A jakou měl mladej radost, když mi pomáhal dělat ten traktor.no,… budu zdravě sebekritická, na výstavu to není, ale účel to splnilo. Ještě když vezmu v potaz, jakej jsem v téhle věcech matlal.
Ten zakladatelcin dort je nádhera. S žádným dalším, co tu byly, se to nedá ani srovnávat. Ta cena asi bude adekvátní, ale já bych to za to nedala.
Jo tak takhle bych dopadla i já, kdybych měla péct a zdobit dortík ![]()
Ale na domácí výrobu a na to že v tom nejsi zběhlá, je hezký a určitě i chutný, to ovoce tam je hodně lákavý ![]()
@Svítící žárovka píše:
U nás, když byla korona a musela jsem dělat dort já, tak to dopadlo takhle. A jakou měl mladej radost, když mi pomáhal dělat ten traktor.
OvoTraktor náhodou suprovej, pro malý dítě ideál.
@MrsNorris píše:
OvoTraktor náhodou suprovej, pro malý dítě ideál.
No ze jó
A ta kreativita, za mě 1☆
@megginka300 Tak dobrej byl. Ale na ten vzhled. Já na to nemám buňky a ani nervy. Zaaatlana celá kuchyň, veškerý nádobí, všechno se lepí, fuj… A pak je ten výsledek někdy i pěkná tragikomedie.
Asi tři roky zpátky měla paní, co mi péče, úraz tři dny před tím, kdy mi měla péct dort.
Takže improvizace na poslední chvíli. Dcera chtěla takovýho jednorožce, s marcipanovym rohem.
Jako ten dort byl naprostá katastrofa! Ten jednorožec vypadal jak úchyl a ve výsledku to vlastně vypadalo jako hnusnej dort, do kterýho je zapichnutej vibrátor.
@Svítící žárovka píše:
U nás, když byla korona a musela jsem dělat dort já, tak to dopadlo takhle. A jakou měl mladej radost, když mi pomáhal dělat ten traktor.no,… budu zdravě sebekritická, na výstavu to není, ale účel to splnilo. Ještě když vezmu v potaz, jakej jsem v téhle věcech matlal.
Ten zakladatelcin dort je nádhera. S žádným dalším, co tu byly, se to nedá ani srovnávat. Ta cena asi bude adekvátní, ale já bych to za to nedala.
Budu asi za exota, ale myslím si, že tenhle dort je nejlepší. Pro malé dítě určitě, pekla ho maminka a snaha se cení. Náhodou traktor je super
. Nám máma také dělala takové dorty, z ovoce, vždycky něco vytvarovala, když jsme byli větší, tak pro masožravce místo ovoce používala salámy a párky, udělala dort na slano. A vždycky dort účel splnil. Vím, že dneska je to jiné, od určitého věku chápu ty krásné dorty z marcipánu, ty děcka to chtějí, ale do první třídy to podle mě není potřeba řešit a v klidu uplácat něco doma. Tomu dítěti to je úplně fuk.
@Anna766 píše:
Pes dobrejA k poznání i pro ignoranty jako je můj brácha. Kdysi dávno jsem nechala udělat dort pro malou dceru, jako krtčí hromadu a na něm krteček a brácha na to kouknul a říká „Hmmm hezkej tučňák…“
![]()
To je pěkný příběh
![]()
@Svítící žárovka píše:
@megginka300 Tak dobrej byl. Ale na ten vzhled. Já na to nemám buňky a ani nervy. Zaaatlana celá kuchyň, veškerý nádobí, všechno se lepí, fuj… A pak je ten výsledek někdy i pěkná tragikomedie.
Asi tři roky zpátky měla paní, co mi péče, úraz tři dny před tím, kdy mi měla péct dort.
Takže improvizace na poslední chvíli. Dcera chtěla takovýho jednorožce, s marcipanovym rohem.
Jako ten dort byl naprostá katastrofa! Ten jednorožec vypadal jak úchyl a ve výsledku to vlastně vypadalo jako hnusnej dort, do kterýho je zapichnutej vibrátor.
Nechala jsem s jednorozcem dělat vnučce, já bych to taky nezvládla, paní se vešla do 600 kč. Paní nám péče dorty pravidelně, je velmi šikovná, zručná, dceři jsem nechala dělat knihu dort, je velká čtenářka, paní se vždy vejde do 5-6 set. Pravda, jsme od Prahy dost daleko.
Neříkám, že bych koupila dort za čtyři a půl tisíce, ale ono to tak stojí. Ta cena se mi zdá být adekvátní. Ty figurky jsou opravdu pracné a těžké a lidé si to nechají zaplatit.
@jindra.kytka píše:
To je pěkný příběh![]()
![]()
Schválně zítra zkusím najít fotku dortu, je to už přes 20 let. Jestli ten krtek vypadal tak blbě, ale dítě hned při prvním pohledu na dort poznalo vocogou.
@Anna766 píše:
Schválně zítra zkusím najít fotku dortu, je to už přes 20 let. Jestli ten krtek vypadal tak blbě, ale dítě hned při prvním pohledu na dort poznalo vocogou.
Najdi, to jsem sama zvedavá
![]()
Ta cena adekvátní asi i bude, když vezmu cenu marcipanu, práci na vzhledu a hlavně ty postavičky. To není otázka výroby hodin, ale dní.
To, že bych tolik za dort nedala a nechala si to nacenit předem je věc druhá.
Tak ona je otázka jak by ve výsledku vypadal ten dort od té cukrárny protože to obrázku je opravdu hodně pracne je tam mrte stínování atd.. fotka je od zakladatelky příklad jak to má vypadat stažený z netu.
Jinak všechny dorty co jste sem házeli tak krásný.. já osobně mám jako vrchol piškotový těsto promazany navrch želatina a ovoce případně krtkův dort ))
Peču si dorty sama, nikdy bych rakové peníze za dort nedala.. dnes jsou moderní nshe dorty.. receptu a foteka návodů je všude plno…
@Svítící žárovka píše:
O to vetsi radost z toho dortu byla.
![]()
Na prvnim miste u domaciho peceni u me stoji chut, vzhled je az daleko za chuti. Moje vytvory taky nejsou vystavni, ale jsou dobre
![]()
Ten dort z uvodniho prispevku zase az tak predrazeny nebude, kdyz vezmeme v potaz, kolik to zabere casu. Pocet hodin x hodinova prace… a jsme tam, kde jsme. Kvalitni suroviny jsou bohuzel taky drahe. Neni to strojova vyroba, ale rucni prace.
@Markéta80 Když se dívám na velikost těch marcipánový h figurek? A ty se musí vyrobit, není to žádná běžná produkce. Takže jo, když vezmu dvoupatrový dort a takové figurky, tak jo. Ta cena vypadá přiměřená.