Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Cena je v pořádku… Co by jste chtěla? Víte jak dlouho trvá vymodelovat postavička? Kolik stojí suroviny? A lidská práce? Nemáte si vymyslet blbiny 🤣
Nestíhám odpovídat. Děkuji za tipy. Péct umím, zvířátka tvarovat též. Minulý rok jsem dělala lehký piškotový s krémem z překapávaného jogurtu a obarvila lesními borůvkami. Nechtěla jsem „hogo-fogo“ dort. Jen mi příjde, že hoodně podražili a za takovou cenu ať si ho nechají. Letos ho holt upeču taky sama. Jen teď mám dny, že když cítím sladké, tak jdu okamžitě zvracet. Snad to za ten měsíc přejde.
@Bubla Bůčková píše: Čekala bych cenu poloviční a na dost jednodušší zvířátka. Jo a počítej, že většinou se tyhle dorty pomalu nedají ani jist, minimálně ten fondan/marcipan je kekel.
Marcipán voní, není tolik sladký a chutná mandlově. Fondán je jen cukrová hmota, ale samozřejmě je levný a líp se s ním pracuje, takže co asi všichni na ty dorty cpou, že. ![]()
@Kolicek95 píše:
Mně to adekvátní přijde, vždyť ta ozdoba toho dortu je strašně složitá, na tom je práce a práce, navíc pro 25 lidí… My dávaly za svatební pro 60 taky jen 2500, ale taky jsme na něm měli jen ovoce. Ono naskládat ovoce na dort a vyrábět takovéhle postavičky, to je nebe a dudy. Úplně jiná časová investice, platíš i ten personál, co se bude týden babrat s těmi zvířaty.
Já jsem asi nějaká staromódní, ale podle mě dort pro dítě má péct máma.
hele koukala jsem na tu ivku z masterchefa, modelovany dorty dělá minimálně.. aby to bylo fakt dokonalý není to otázka hodin, ale dní, takže když si má zaplatit i práci, je to fakt pálka..
Chtela jsem najít jeden dort, ale adi to měla ve stories, tam měla nějakýho výherce poukazu na dort v hodnotě 3000, no oproti dortu zakladatelky byl malej
@megginka300 píše:
Jo péct ano, pokud k tomu má aspoň trochu vlohyJá bych nic takového upéct nezvládla a kazit dítěti radost nebudu
hele ja dítěti upekla normálně na pekáč čokoládovej korpus, dovnitř čokoládovej krém, potahovala jsem to takovou tou hmotou co se dělá ze susenyho mlika, jako chuťově nebyla špatná, ale ta práce s tim ![]()
no a prdla jsem na to obrázek mcqueena a radost byla veliká, dort taky
a vyšel na pár korun
@a12 píše:
nechci urazit jo, ale dorty na fotce tomu, co dala zakladatelka nesahaj ani po kotnikyto je k tomu, že ten od zakladatelky je údajně easy, ale ten ten pejsek na dortu od tvy maminky jako nic moc
samozřejmě, ja bych ho nezvládla, o tom žádná, ale zaráží mě, že píšeš, že tamten je easy.. docela bych chtěla vidět jak by vypadal od tvy mamky teda..
Toho psa jsem dělal já
. To je jejich přímo. Ony ty fotky jsou mazlí, to už je z té oslavy, asi byli cinklí, ale jednodušší mi přijde ten od zakladatelky, už jen proto, že je celý potažený tím fondámem a to je vždycky jednodušší, než to udělat schválně, že to teče. A navíc tam není tolik číčovin, co na tehle dortech, jo je to sice blbě vidět, ale je jich tam ranec. Já neříkám, že není hezký, to jo, ale předražený jak blázen.
@Matt 02 píše:
Toho psa jsem dělal já![]()
. To je jejich přímo. Ony ty fotky jsou mazlí, to už je z té oslavy, asi byli cinklí, ale jednodušší mi přijde ten od zakladatelky, už jen proto, že je celý potažený tím fondámem a to je vždycky jednodušší, než to udělat schválně, že to teče. A navíc tam není tolik číčovin, co na tehle dortech, jo je to sice blbě vidět, ale je jich tam ranec. Já neříkám, že není hezký, to jo, ale předražený jak blázen.
Pes dobrej
A k poznání i pro ignoranty jako je můj brácha. Kdysi dávno jsem nechala udělat dort pro malou dceru, jako krtčí hromadu a na něm krteček a brácha na to kouknul a říká „Hmmm hezkej tučňák…“
![]()
@Matt 02 píše:
Toho psa jsem dělal já![]()
no, těch cicovin tam je dle mě až moc, až se mi to zdá preplacany.. a většina je predpokladam obrázek.. neříkám, na amatéra dobrý, ale srovnávat s tim profi z obrázku od zakladatelky se to opravdu nedá..
a teda když jsem potahovala dort doma, tak jsem myslela, že ho vyhodim z okna a pujdu koupit dort do tesca.. dle mě to taková sranda není aby to vypadalo dobře..
@Matt 02 ale ze je něčeho někde moc přece neznamená, že je to složitější
nacmarat 1000 postaviček tužkou by mi zabralo min času než namalovat jednu Monu Lisu (tedy za předpokladu, že bych to vůbec uměla
)
@Anna766 píše:
Pes dobrejA k poznání i pro ignoranty jako je můj brácha. Kdysi dávno jsem nechala udělat dort pro malou dceru, jako krtčí hromadu a na něm krteček a brácha na to kouknul a říká „Hmmm hezkej tučňák…“
![]()
ja když jsem si nechávala dělat dorty pro děti od amatérských cukrarek, tak jsem si nikdy netroufla objednat postavicky.. vždycky jsem nechávala dělat placaty obrázky malokdo umí fakt hezky figutky
U nás, když byla korona a musela jsem dělat dort já, tak to dopadlo takhle. A jakou měl mladej radost, když mi pomáhal dělat ten traktor.
no,… budu zdravě sebekritická, na výstavu to není, ale účel to splnilo. Ještě když vezmu v potaz, jakej jsem v téhle věcech matlal.
Ten zakladatelcin dort je nádhera. S žádným dalším, co tu byly, se to nedá ani srovnávat. Ta cena asi bude adekvátní, ale já bych to za to nedala.
Tak hlavně pokud se ptáš na cenu, je samozřejmě nutné zmínit kde to chceš objednat. Jiná cena bude v Praze a jiná v Senochroupkách. Jinak v Praze mi ta cena za takto poměrně hodně zdobený dort nepřijde zas tak přemrštěná.