Předražený dort, nebo jsem mimo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14593
25.9.21 21:12
@nuklear90 píše:
Ahoj, synovi budou dva roky, minulý rok před oslavou vše zavřeli a tak jsem mu letos chtěla objednat narozeninový dort. Stáhla jsem fotku z Pinterestu (neumím totiž popsat, jak by měl vypadat a vždy to dopadlo neslavně). V cukrárně bylo všechno v pohodě, domluvila jsem se na termínu, počtu porcí a poslala jsem fotku, jak bych si to asi představovala. Cenu ani přibližnou mi nechtěli sdělit. Pak mi přišlo v sms, že dvoupatrový dort, cca 25 porcí vyjde na 4 455 Kč. Zalapala jsem po dechu, tolik nevyšel náš svatební dort pro 60 lidí. Šla jsem do cukrárny, kde mi nebyli schopni dát ceník. Zmenšení dortu a odebrání marcipánových postaviček nepřipadalo v úvahu. Paní prodavačka byla nepříjemná, že si navymýšlíme a nechceme platit. No, přerušila jsem hádku mezi manželem a prodavačkou a řekla, že tedy objednávku ruším a chci vrátit zálohu 1000Kč. Tu mi vrátili a teď mi chodí z cukrárny zprávy, že už to bylo domluveno, konečně přišel ceník dortů a že cena 170 Kč za kus dortu je naprosto běžná. S objednávkou pořád počítají. Syn má narozeniny až za měsíc. Dort by měl být dvoupatrový, potažený fondánem a na něm tři postavičky. Žádné jméno, žádná čísla. Zdá se Vám ta cena adekvátní?

Promiň ale koukala jsem se detailněji na ty obrázky a ten dort je opravdu velmi propracovaný, není jen obyčejně potažený a nejsou to jen obycejne postavičky. Všechno je to vystinovane, vypadá jako živé. Dle mého názoru udělat takovy dort jako na obrázku je skutečně umění, a za to se proste platí. Když je to tak easy, proč si to neuplacas sama? Vem dort, potahni ho fondanem a zařiď, aby to vypadalo jako hora (myslím, že jen u toho by se laik dost zapotil, já teda ano, nemám ani odvahu se do něčeho takového pouštět) a pak uplacej “blby” tři postavičky. Jak to bude vypadat? :nevim:

A nějaká písmena nebo čísla jsou to nejmenší podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
25.9.21 21:14
@megginka300 píše:
No já ti nevím, dort k narozeninám patří a kór pro dětičky..

Na tom bych úplně nešetřila, syn narozeninový dorty zbožňuje a taky je nejí..

Ale ta dětská radost v jeho očích je k nezaplacení a vždy vím že se do toho dát ty prachy vyplatilo :)

ja ti teda nevim, ale mně přijde zas zbytečný do dortu investovat :mrgreen: ted jsme se diky korone naucili na medovnik, na nej dáme obrázek na jedlym papíru, dle výběru děti a spokojenost veliká, hlavně teda mají dort o kterým vime, že ho budou jist a maj ho rádi, kdežto klasickej dort by jsme jedli jen my

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.9.21 21:17
@Bubla Bůčková píše: Čekala bych cenu poloviční a na dost jednodušší zvířátka. Jo a počítej, že většinou se tyhle dorty pomalu nedají ani jist, minimálně ten fondan/marcipan je kekel.

Máš pravdu. To je dekorace na fotku. Našim dečkám se to taky líbí. Tak jim to jednou ročně každému dopřejeme na dort. Ale fondán nikdo nejí. Je to sladké jak cecek. Ovšem zbytek bývá výborný a tam nejde ani drobeček na zmar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
25.9.21 21:17

To je masakr… My za dvoupatrový svatební dali 2000,– a byl výborný. Teď jsem objednávala pro babičku jedno patro a chtěji podle váhy kolem 1000,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
25.9.21 21:19
@Bubla Bůčková píše: Čekala bych cenu poloviční a na dost jednodušší zvířátka. Jo a počítej, že většinou se tyhle dorty pomalu nedají ani jist, minimálně ten fondan/marcipan je kekel.

Marcipán miluju, ten je boží, ale musí to být opravdový kvalitní marcipán..ne fondán :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148561
25.9.21 21:19

Dort za ctyri a půl tisíce bych nekoupila ani pro dospělého, natož pro dvouletý dítě, který z toho má prdlajz rozum.

Příspěvek upraven 25.09.21 v 21:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
25.9.21 21:20
@nuklear90 píše:
Ahoj, synovi budou dva roky, minulý rok před oslavou vše zavřeli a tak jsem mu letos chtěla objednat narozeninový dort. Stáhla jsem fotku z Pinterestu (neumím totiž popsat, jak by měl vypadat a vždy to dopadlo neslavně). V cukrárně bylo všechno v pohodě, domluvila jsem se na termínu, počtu porcí a poslala jsem fotku, jak bych si to asi představovala. Cenu ani přibližnou mi nechtěli sdělit. Pak mi přišlo v sms, že dvoupatrový dort, cca 25 porcí vyjde na 4 455 Kč. Zalapala jsem po dechu, tolik nevyšel náš svatební dort pro 60 lidí. Šla jsem do cukrárny, kde mi nebyli schopni dát ceník. Zmenšení dortu a odebrání marcipánových postaviček nepřipadalo v úvahu. Paní prodavačka byla nepříjemná, že si navymýšlíme a nechceme platit. No, přerušila jsem hádku mezi manželem a prodavačkou a řekla, že tedy objednávku ruším a chci vrátit zálohu 1000Kč. Tu mi vrátili a teď mi chodí z cukrárny zprávy, že už to bylo domluveno, konečně přišel ceník dortů a že cena 170 Kč za kus dortu je naprosto běžná. S objednávkou pořád počítají. Syn má narozeniny až za měsíc. Dort by měl být dvoupatrový, potažený fondánem a na něm tři postavičky. Žádné jméno, žádná čísla. Zdá se Vám ta cena adekvátní?

Ta cena je hardcore. Mamka peče dorty, je to její koníček a baví jí to. Už teda po jedné nepříjemnosti jen dobrým známým a na tom nemá téměř nic, podle mě se jí to ani nevyplatí, ale to je ze známosti. Když ještě pekla i cizím lidem, tak na tom něco měla, ale určitě ne, takové dardy. A to má kvalitní jedlý papír, tiskárnu, kvalitní fondán z Itošky a mnohem složitější dorty, kolikrát hodně pracný, tohle je easy. Zas ale mamka a všichni ostatní co takto dělají dorty jakože pro radost doma, tak neplatí nájem (peče to normálně v kuchyni) zaměstnance atd. Ale stejně je to moc i na cukrárnu. Fakt je nejlepší, oslovit někoho, kdo peče dorty doma. Jsou i fb skupiny atd. Je dobré se poptat. Naposledy mamka pekla minulý tyden tyhle dva dorty, pro mámu a ségru mého kámoše a chtěla za ně dohromady 2000. Pro cizí by si řekla max o 500 navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.21 21:21
@nuklear90 píše:

Tak měla jsi chtít vědět cenu dopředu a nebo neuzavírat objednávku…
Já si dort objednávám u paní, která má pečení dortu jako koníček a dort v podobném stylu - marcipanové figurky, 14 porcí mě stojí 2 500 kč, ale mám potravinovou alergii, takže nemohu obyč suroviny

• Citovat
  • Upravit
1892
25.9.21 21:22
@a12 píše:
ja ti teda nevim, ale mně přijde zas zbytečný do dortu investovat :mrgreen: ted jsme se diky korone naucili na medovnik, na nej dáme obrázek na jedlym papíru, dle výběru děti a spokojenost veliká, hlavně teda mají dort o kterým vime, že ho budou jist a maj ho rádi, kdežto klasickej dort by jsme jedli jen my

Jasný, každý to má jinak a pokud jsou děcka spokojený, tak proč ne :)

My zase nesnášíme medovník, brr..

Naopak marcipán bych mohla jíst po kilech, proto mi nevadí do dortu investovat, vím že se rychle sežere :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
25.9.21 21:25

@Matt 02 tyhle dorty se přeci vůbec nedají srovnat s tím že zakladatelcina obrázku. To je krásný, vkusný dort, přiměřeně naceneny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
25.9.21 21:25

Mně to adekvátní přijde, vždyť ta ozdoba toho dortu je strašně složitá, na tom je práce a práce, navíc pro 25 lidí… My dávaly za svatební pro 60 taky jen 2500, ale taky jsme na něm měli jen ovoce. Ono naskládat ovoce na dort a vyrábět takovéhle postavičky, to je nebe a dudy. Úplně jiná časová investice, platíš i ten personál, co se bude týden babrat s těmi zvířaty.
Já jsem asi nějaká staromódní, ale podle mě dort pro dítě má péct máma.

• Citovat
  • Upravit
3045
25.9.21 21:26
@Matt 02 píše:
Ta cena je hardcore. Mamka peče dorty, je to její koníček a baví jí to. Už teda po jedné nepříjemnosti jen dobrým známým a na tom nemá téměř nic, podle mě se jí to ani nevyplatí, ale to je ze známosti. Když ještě pekla i cizím lidem, tak na tom něco měla, ale určitě ne, takové dardy. A to má kvalitní jedlý papír, tiskárnu, kvalitní fondán z Itošky a mnohem složitější dorty, kolikrát hodně pracný, tohle je easy. Zas ale mamka a všichni ostatní co takto dělají dorty jakože pro radost doma, tak neplatí nájem (peče to normálně v kuchyni) zaměstnance atd. Ale stejně je to moc i na cukrárnu. Fakt je nejlepší, oslovit někoho, kdo peče dorty doma. Jsou i fb skupiny atd. Je dobré se poptat. Naposledy mamka pekla minulý tyden tyhle dva dorty, pro mámu a ségru mého kámoše a chtěla za ně dohromady 2000. Pro cizí by si řekla max o 500 navíc.
:palec: šikovná maminka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
25.9.21 21:28
@Kolicek95 píše:
Mně to adekvátní přijde, vždyť ta ozdoba toho dortu je strašně složitá, na tom je práce a práce, navíc pro 25 lidí… My dávaly za svatební pro 60 taky jen 2500, ale taky jsme na něm měli jen ovoce. Ono naskládat ovoce na dort a vyrábět takovéhle postavičky, to je nebe a dudy. Úplně jiná časová investice, platíš i ten personál, co se bude týden babrat s těmi zvířaty.
Já jsem asi nějaká staromódní, ale podle mě dort pro dítě má péct máma.

Jo péct ano, pokud k tomu má aspoň trochu vlohy :)

Já bych nic takového upéct nezvládla a kazit dítěti radost nebudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14593
25.9.21 21:31

@Matt 02 hele nic proti tvé mamince, to v žádném případě, ale já myslím, ze tam ten dort je ale uplne někde jinde. Ceny dle mého odpovídají poměru cena/výkon, takže něco málo přes 1000 za tento a přes 4000 za tamten mi přijde adekvátní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
25.9.21 21:31
@Matt 02 píše:

nechci urazit jo, ale dorty na fotce tomu, co dala zakladatelka nesahaj ani po kotniky :oops: to je k tomu, že ten od zakladatelky je údajně easy, ale ten ten pejsek na dortu od tvy maminky jako nic moc :oops: samozřejmě, ja bych ho nezvládla, o tom žádná, ale zaráží mě, že píšeš, že tamten je easy.. docela bych chtěla vidět jak by vypadal od tvy mamky teda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný