Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nikdy nejdu přes cukrárny. Tam jsou opravdu ty ceny našponované. Musí zaplatit každého zaměstnance.
Našla jsem si v okolí bydliště maminky na mateřské, které pečou a velmi dobře. Jedna dorty a zákusky. U jiné objednávám kremrole. Když slavíme u našich v jiném kraji. Tam máme zas jinou na dorty. Taky to něco stojí, hezky si s tím vyhrají. Nás je hodně. Vždy beru dvě patra. A platím kolem 1500,–. Záleží, jak moc si děcka přeji zdobené marcipánem. A vždycky máme jedno patro klasický dort máslovo krémový a druhé patro je nějaké mascarpone, odlehčený. Aby měl každý výběr.
No dort krásný, ale cena otřesná. Tolik peněz bych byla ochotná dat za svatební dort, ale určitě ne pro dvouleté dítě, kterému je sumak, jaký dort dostane.
Každopádně cena těžce přestřelená, ale myslím, že u těch hogo fogo cukráren, nijak výjimečná. Vykašli se na to. Upec nějakou dobrotu sama a kup raději víc dárků. ![]()
@cecetka píše:
Proc by platila? Cukrarne jeste zadne naklady nevznikly. Narozeniny ma dite az za mesic
tak pokud byla závazná objednávka ![]()
@nuklear90 Upec korpus, trosku ho nazdob. Kup na to plastove figurky, se kterymi si pak dite muze hrat. Svicky si sfoukne a bude z toho mit zazitek uplne stejny.
Pokud pect neumis, kup medovnik, ktery doma dozdobis.
Ja tak rok co rok pekla dort a zdobila ho figurkama. Ke 4. narozeninam to byl Ctyrlistek (u kazde figurky svicka), dalsi rok Blesk McQueen s Burakem, pozdeji pak treba SpongeBob se svymi kamarady. Rodina to vzdy ocenila ![]()
@megginka300 uplne nevim, co nevis
deti dorty maji vzdycky
ale 1000-1200 je max co za to dame:) treba takhle vypadal dort ke tretim narozkam dcery
samozrejme jejich radost je super, ale vsechno ma svy hranice
a kazdej je ma jinde, no
Předražené. A pokud potřebuješ 25 porci. Nechej si upéct jednopatrový dort cca 12 porci a k tomu stejnou roládu jako dort pro zbytek hostů. Vyjde to mnohem levněji.
Já jako dítě měla největší radost z toho, když mi mamka dort udělala. A pak když jsem ho mohla dělat s ní.
Za dort bych takové peníze nedala. Udělala bych dort, který se dá jíst (ty potažený fondanem jsou z velké části moc nejedle jak jsou sladké) a aby mělo dítě radost, tak bych objednala jen nějaké postavičky (ty neumím udelat
).
A bylo by. ![]()
Ale každého věc, jak si chce slavit narozeniny svých dětí. ![]()
Ať se oslava vydaří a syn je spokojený. ![]()
Já bych tolik peněz za dort pro dítě nedala. Ségry si nechávají péct na dětské oslavy a vždy se vejdou do 2 tisíc a mají dort jako kráva.
@nuklear90 píše:Čekala bych cenu poloviční a na dost jednodušší zvířátka. Jo a počítej, že většinou se tyhle dorty pomalu nedají ani jist, minimálně ten fondan/marcipan je kekel.
Ahoj, synovi budou dva roky, minulý rok před oslavou vše zavřeli a tak jsem mu letos chtěla objednat narozeninový dort. Stáhla jsem fotku z Pinterestu (neumím totiž popsat, jak by měl vypadat a vždy to dopadlo neslavně). V cukrárně bylo všechno v pohodě, domluvila jsem se na termínu, počtu porcí a poslala jsem fotku, jak bych si to asi představovala. Cenu ani přibližnou mi nechtěli sdělit. Pak mi přišlo v sms, že dvoupatrový dort, cca 25 porcí vyjde na 4 455 Kč. Zalapala jsem po dechu, tolik nevyšel náš svatební dort pro 60 lidí. Šla jsem do cukrárny, kde mi nebyli schopni dát ceník. Zmenšení dortu a odebrání marcipánových postaviček nepřipadalo v úvahu. Paní prodavačka byla nepříjemná, že si navymýšlíme a nechceme platit. No, přerušila jsem hádku mezi manželem a prodavačkou a řekla, že tedy objednávku ruším a chci vrátit zálohu 1000Kč. Tu mi vrátili a teď mi chodí z cukrárny zprávy, že už to bylo domluveno, konečně přišel ceník dortů a že cena 170 Kč za kus dortu je naprosto běžná. S objednávkou pořád počítají. Syn má narozeniny až za měsíc. Dort by měl být dvoupatrový, potažený fondánem a na něm tři postavičky. Žádné jméno, žádná čísla. Zdá se Vám ta cena adekvátní?
@nuklear90 píše:
Ahoj, synovi budou dva roky, minulý rok před oslavou vše zavřeli a tak jsem mu letos chtěla objednat narozeninový dort. Stáhla jsem fotku z Pinterestu (neumím totiž popsat, jak by měl vypadat a vždy to dopadlo neslavně). V cukrárně bylo všechno v pohodě, domluvila jsem se na termínu, počtu porcí a poslala jsem fotku, jak bych si to asi představovala. Cenu ani přibližnou mi nechtěli sdělit. Pak mi přišlo v sms, že dvoupatrový dort, cca 25 porcí vyjde na 4 455 Kč. Zalapala jsem po dechu, tolik nevyšel náš svatební dort pro 60 lidí. Šla jsem do cukrárny, kde mi nebyli schopni dát ceník. Zmenšení dortu a odebrání marcipánových postaviček nepřipadalo v úvahu. Paní prodavačka byla nepříjemná, že si navymýšlíme a nechceme platit. No, přerušila jsem hádku mezi manželem a prodavačkou a řekla, že tedy objednávku ruším a chci vrátit zálohu 1000Kč. Tu mi vrátili a teď mi chodí z cukrárny zprávy, že už to bylo domluveno, konečně přišel ceník dortů a že cena 170 Kč za kus dortu je naprosto běžná. S objednávkou pořád počítají. Syn má narozeniny až za měsíc. Dort by měl být dvoupatrový, potažený fondánem a na něm tři postavičky. Žádné jméno, žádná čísla. Zdá se Vám ta cena adekvátní?
jako takhle, pálka to je a za dort bych to nedala, ale na druhou stranu, když vidím tu fotku tak bych vysokou cenu i cekala, navíc v nějaký cukrárně a ještě když jste davali 1000kc zalohu. kolik sis myslela, že to bude stát?
Cena by mi tak od oka prisla silena, ale vim, kolik stoji marcipan… Tady na tom dortu jsou ho snad 2 kg
… Ja teda upecu korpus, promazu, potahnu, detem koupim marcipanovou modelinu a ozdobi si ho po svem. Na to se z celych narozenin tesi nejvic. Pak z toho ozerou marcipan a korpus jime s muzem jeste tyden ke snidani
.
@Bubla Bůčková píše: Čekala bych cenu poloviční a na dost jednodušší zvířátka. Jo a počítej, že většinou se tyhle dorty pomalu nedají ani jist, minimálně ten fondan/marcipan je kekel.
to máš pravdu
@Bubla Bůčková píše: Čekala bych cenu poloviční a na dost jednodušší zvířátka. Jo a počítej, že většinou se tyhle dorty pomalu nedají ani jist, minimálně ten fondan/marcipan je kekel.
Marcipan (pravy) kekel samozrejme neni. Fondan se jist opravdu neda
A bohuzel profidorty jsou potazene fondanem, protoze se s nim dobre pracuje.
Příspěvek upraven 25.09.21 v 21:10