Předražený dort, nebo jsem mimo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
25.9.21 21:00

Nikdy nejdu přes cukrárny. Tam jsou opravdu ty ceny našponované. Musí zaplatit každého zaměstnance.
Našla jsem si v okolí bydliště maminky na mateřské, které pečou a velmi dobře. Jedna dorty a zákusky. U jiné objednávám kremrole. Když slavíme u našich v jiném kraji. Tam máme zas jinou na dorty. Taky to něco stojí, hezky si s tím vyhrají. Nás je hodně. Vždy beru dvě patra. A platím kolem 1500,–. Záleží, jak moc si děcka přeji zdobené marcipánem. A vždycky máme jedno patro klasický dort máslovo krémový a druhé patro je nějaké mascarpone, odlehčený. Aby měl každý výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266

No dort krásný, ale cena otřesná. Tolik peněz bych byla ochotná dat za svatební dort, ale určitě ne pro dvouleté dítě, kterému je sumak, jaký dort dostane. :nevim: Každopádně cena těžce přestřelená, ale myslím, že u těch hogo fogo cukráren, nijak výjimečná. Vykašli se na to. Upec nějakou dobrotu sama a kup raději víc dárků. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27637
@cecetka píše:
Proc by platila? Cukrarne jeste zadne naklady nevznikly. Narozeniny ma dite az za mesic :nevim:

tak pokud byla závazná objednávka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
25.9.21 21:01

@nuklear90 Upec korpus, trosku ho nazdob. Kup na to plastove figurky, se kterymi si pak dite muze hrat. Svicky si sfoukne a bude z toho mit zazitek uplne stejny.
Pokud pect neumis, kup medovnik, ktery doma dozdobis.

Ja tak rok co rok pekla dort a zdobila ho figurkama. Ke 4. narozeninam to byl Ctyrlistek (u kazde figurky svicka), dalsi rok Blesk McQueen s Burakem, pozdeji pak treba SpongeBob se svymi kamarady. Rodina to vzdy ocenila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
25.9.21 21:02

@megginka300 uplne nevim, co nevis :lol: deti dorty maji vzdycky :) ale 1000-1200 je max co za to dame:) treba takhle vypadal dort ke tretim narozkam dcery :) samozrejme jejich radost je super, ale vsechno ma svy hranice :) a kazdej je ma jinde, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
25.9.21 21:03

. Už

Příspěvek upraven 03.10.22 v 17:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
25.9.21 21:03

Předražené. A pokud potřebuješ 25 porci. Nechej si upéct jednopatrový dort cca 12 porci a k tomu stejnou roládu jako dort pro zbytek hostů. Vyjde to mnohem levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
25.9.21 21:04

Já jako dítě měla největší radost z toho, když mi mamka dort udělala. A pak když jsem ho mohla dělat s ní.
Za dort bych takové peníze nedala. Udělala bych dort, který se dá jíst (ty potažený fondanem jsou z velké části moc nejedle jak jsou sladké) a aby mělo dítě radost, tak bych objednala jen nějaké postavičky (ty neumím udelat :mrgreen:).
A bylo by. :)
Ale každého věc, jak si chce slavit narozeniny svých dětí. :)
Ať se oslava vydaří a syn je spokojený. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045

Já bych tolik peněz za dort pro dítě nedala. Ségry si nechávají péct na dětské oslavy a vždy se vejdou do 2 tisíc a mají dort jako kráva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
@nuklear90 píše:
Ahoj, synovi budou dva roky, minulý rok před oslavou vše zavřeli a tak jsem mu letos chtěla objednat narozeninový dort. Stáhla jsem fotku z Pinterestu (neumím totiž popsat, jak by měl vypadat a vždy to dopadlo neslavně). V cukrárně bylo všechno v pohodě, domluvila jsem se na termínu, počtu porcí a poslala jsem fotku, jak bych si to asi představovala. Cenu ani přibližnou mi nechtěli sdělit. Pak mi přišlo v sms, že dvoupatrový dort, cca 25 porcí vyjde na 4 455 Kč. Zalapala jsem po dechu, tolik nevyšel náš svatební dort pro 60 lidí. Šla jsem do cukrárny, kde mi nebyli schopni dát ceník. Zmenšení dortu a odebrání marcipánových postaviček nepřipadalo v úvahu. Paní prodavačka byla nepříjemná, že si navymýšlíme a nechceme platit. No, přerušila jsem hádku mezi manželem a prodavačkou a řekla, že tedy objednávku ruším a chci vrátit zálohu 1000Kč. Tu mi vrátili a teď mi chodí z cukrárny zprávy, že už to bylo domluveno, konečně přišel ceník dortů a že cena 170 Kč za kus dortu je naprosto běžná. S objednávkou pořád počítají. Syn má narozeniny až za měsíc. Dort by měl být dvoupatrový, potažený fondánem a na něm tři postavičky. Žádné jméno, žádná čísla. Zdá se Vám ta cena adekvátní?
Čekala bych cenu poloviční a na dost jednodušší zvířátka. Jo a počítej, že většinou se tyhle dorty pomalu nedají ani jist, minimálně ten fondan/marcipan je kekel.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
25.9.21 21:06
@nuklear90 píše:
Ahoj, synovi budou dva roky, minulý rok před oslavou vše zavřeli a tak jsem mu letos chtěla objednat narozeninový dort. Stáhla jsem fotku z Pinterestu (neumím totiž popsat, jak by měl vypadat a vždy to dopadlo neslavně). V cukrárně bylo všechno v pohodě, domluvila jsem se na termínu, počtu porcí a poslala jsem fotku, jak bych si to asi představovala. Cenu ani přibližnou mi nechtěli sdělit. Pak mi přišlo v sms, že dvoupatrový dort, cca 25 porcí vyjde na 4 455 Kč. Zalapala jsem po dechu, tolik nevyšel náš svatební dort pro 60 lidí. Šla jsem do cukrárny, kde mi nebyli schopni dát ceník. Zmenšení dortu a odebrání marcipánových postaviček nepřipadalo v úvahu. Paní prodavačka byla nepříjemná, že si navymýšlíme a nechceme platit. No, přerušila jsem hádku mezi manželem a prodavačkou a řekla, že tedy objednávku ruším a chci vrátit zálohu 1000Kč. Tu mi vrátili a teď mi chodí z cukrárny zprávy, že už to bylo domluveno, konečně přišel ceník dortů a že cena 170 Kč za kus dortu je naprosto běžná. S objednávkou pořád počítají. Syn má narozeniny až za měsíc. Dort by měl být dvoupatrový, potažený fondánem a na něm tři postavičky. Žádné jméno, žádná čísla. Zdá se Vám ta cena adekvátní?

jako takhle, pálka to je a za dort bych to nedala, ale na druhou stranu, když vidím tu fotku tak bych vysokou cenu i cekala, navíc v nějaký cukrárně a ještě když jste davali 1000kc zalohu. kolik sis myslela, že to bude stát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30907
25.9.21 21:08

Cena by mi tak od oka prisla silena, ale vim, kolik stoji marcipan… Tady na tom dortu jsou ho snad 2 kg 8o… Ja teda upecu korpus, promazu, potahnu, detem koupim marcipanovou modelinu a ozdobi si ho po svem. Na to se z celych narozenin tesi nejvic. Pak z toho ozerou marcipan a korpus jime s muzem jeste tyden ke snidani :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27637
25.9.21 21:08
@Bubla Bůčková píše: Čekala bych cenu poloviční a na dost jednodušší zvířátka. Jo a počítej, že většinou se tyhle dorty pomalu nedají ani jist, minimálně ten fondan/marcipan je kekel.

to máš pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
25.9.21 21:10
@Bubla Bůčková píše: Čekala bych cenu poloviční a na dost jednodušší zvířátka. Jo a počítej, že většinou se tyhle dorty pomalu nedají ani jist, minimálně ten fondan/marcipan je kekel.

Marcipan (pravy) kekel samozrejme neni. Fondan se jist opravdu neda :poblion: A bohuzel profidorty jsou potazene fondanem, protoze se s nim dobre pracuje.

Příspěvek upraven 25.09.21 v 21:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
25.9.21 21:10

@Maja25 děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...