Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anna766 píše:
Slíbené fotky s dortem. Fotky jsou staré přes 20 let, tak to prosím berte s rezervou. Pohledala jsem v albech dětí, máme jich mraky
Krtek má i lopatičku-to malé zelené, jinak má to být krtinec a z něj vykukuje krtek, tak jsem tehdy zadala aby dort vypadal. Děti z něj byly nadšené.Příspěvek upraven 26.09.21 v 13:25
Jé dorty nikde nevidím. To jsem asi zmeškala. Už jsou smazány? Těšila jsem se na něj, nakukovala jsem, když jsem neviděla, už jsem sem nechodila. A teď čtu, že tu byly? Škoda ![]()
@Martina D. Korpusy byly 4, pekla jsem po dvou a stejně to vyšlo na cca 4 hodiny. Krémy jsem dělala podle youtube a i s chlazením dvě hodiny. Promazání dortu bylo hned, ale pak jsem musela 4 hodiny čekat na vychlazení, abych mohla potahovat a postavičky jsem vytvořila za dvě hodiny (pak už mi marcipán ukradl syn). Takže celkově i s vychlazením cca 12,5 hodin. Ale rozvrhla jsem to do tří dnů, takže mi to tak hrozné nepřišlo.
@jindra.kytka píše:
Jé dorty nikde nevidím. To jsem asi zmeškala. Už jsou smazány? Těšila jsem se na něj, nakukovala jsem, když jsem neviděla, už jsem sem nechodila. A teď čtu, že tu byly? Škoda
Jsou, stránka 14,trošku dole ![]()
Ano, tyto fotky zakladatelky jsem viděla. Ale já jsem psala Anně766 ![]()
@jindra.kytka píše:
@megginka300 @a12Ano, tyto fotky zakladatelky jsem viděla. Ale já jsem psala Anně766
jsou tam i jiny, ale anna je asi smazala
@a12 píše:
jsou tam i jiny, ale anna je asi smazala
Ano, proto jsem psala.
@megginka300 píše:
@nuklear90
Je pěkný, moc.Jako umět takto péct, tak by mě ani nenapadlo objednat z cukrárny
Přesně. Já umět tohle, tak za to nikomu neplatím.
Zdravím, všechny komentáře jsem nečetla, no doba je drahá ale i tak mi to přijde dost tak do těch 3tis by mi to přišlo adekvátnější. Nevím ale kolik měl mít váhu, na přepočítávání na porce to neznám.
Ted ale : hlavně z čeho jsou suroviny. Dobře když udělá babča z vesnice několika kolikový dort ale z máslového krému nebo hůř z margarínu tak je za pár korun ale nesním to ani kdybych trpěla hladem. Někomu to chutná ale já máslové /rostlinné krémy nejim. Ten ted potah na tom kolikrát fuj a ble
Ale pokud by to byl dort od dobré pekařky s kvalitními surovinami, šlehačkové či jiné krémy dražší než jen z másla či margarínu, v krému bývá i ovoce, šlehačkovo jahodový a tak, také korpus red velevet a tak. Prostě že to nějak vypadá. Postavičky jako ze žurnálu, hodnotu by to mělo ale prostě tolik bych já za dort nikdy nedala.
Už jsem viděla že jste upekla pěkný dort.
Takže za mě do pekárny nechodit.
Najít si z okolí šikovnou paní co peče dorty, facebook je toho plný,. nechat si poslat fotografie, většinou jsou na dámy i recenze jak to mají pěkné a dobré či ne.
Domluvit se hlavně na surovinách jaké krémy a na ceně.
Takže pokud vám peče nějaká paní patrový dort do tisícovky a postavičkama a krémy tvarohové šlahačkové není to suché a potažené hnusem tak se pekařky držte
ta to dělá zadarmo pomalu. Za pěkný dobrý dort patrový je normální cena 1500 minimálně až 2500 zaleží kolik to váží
@nuklear90 Dort je parádní
navíc od maminky, za mě pecka a už bych příště o kupovaném ani neuvažovala, pokud nebude tlačit čas nebo tak něco ![]()
@nuklear90 píše:
Jak jsem slíbila, tak dávám foto mého výtvoru. Na příští rok si musím pořídit hladítko na fondám, ty hrbolky na dortu se opravdu nepovedly. Z marcipánové hmoty jsem nakonec vytvořila hromadu ozdůbek, které měly u malého největší úspěch. Upečeno ve čtvrtek, naplněno a potaženo v pátek a v sobotu ráno jsem zdobila.
Krasne to mas, me se libi vic, nez z te puvodni fotky cukrarny. Navic nejen, ze jsi usetrila, ale vis, co do toho dortu slo a syn urcite ocenil, ze je od maminky. Fakt parada. ![]()
Tak to je nehorázná cena, do takového dortu bych se bála kousnout
![]()
dnes je opravdu volná tvorba cen
![]()
@Šarlotatade píše:
Tak to je nehorázná cena, do takového dortu bych se bála kousnout![]()
![]()
dnes je opravdu volná tvorba cen![]()
![]()
To jsou běžné ceny dnes..
My objednávali teď na výročí rodičům, dvoupatrový, nějaké zdobení a vyšel na necelé čtyři tisíce ![]()
Ale je tam zase opravdový marcipán, žádný fondán atd.