Předražený dort, nebo jsem mimo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148609
26.9.21 23:34
@nuklear90 píše:
Dnes mi opět přišly dva dlouhé texty z cukrárny. Jejich postup jim příjde naprosto v pořádku. Záloha se vždy platí při poptávce o dort. Cenu při zadání objednávky vám neřeknou, tu ví jen cukrářka. Přesný počet porcí vám též neřeknou. V našem případě byl počet 20-25, což je docela zavádějící. Ceník mají na internetových stránkách. Tam je uvedena cena 120 Kč za kus. Takže cena 2400-3000 Kč za dort plus cena každé figurky 200-300 Kč. Ani podle jejich stránek mi ta cena dortu nevychází. Navíc mi paní cukrářka prolezla informace na fb. A přeposlala náš svatební dort, že je jeden z těch nejlevnějších a navíc není od nich (přitom je dohledatelný na jejich stránkách). Nechápu jejich jednání. Odepisovat ji už nebudu. Věc mám za uzavřenou.

To už je od nich opravdu přehnaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
26.9.21 23:36

Jinak u nás se asi dvakrát / třikrát objednával dort v cukrárně - to, co jsem psala výš, vlastně běžný ozkoušený zákusek, jen nám ho upekli na objednávku vcelku, takže počet porcí krát cena za kus (jsou to kostky, takže jich může být 6, 9, 12… výsledkem je obdélník nebo čtverec). A to byl takový základ, který jsem pak doma nějak marcipánem dozdobila. Když v té cukrárně překročila cena zákusků nějakých 40 - 50 korun, přestali jsme i s tím :oops: A poslední roky řeším dort tak, že peču sama :mrgreen: A aby byla jakás takás jistota, že bude vypadat slušně, objednávám fondán a papírový terč s obrázkem - ten si dcerka vybírá často sama. Resp. řekne si, co by na něm mělo být. A já pak dort potáhnu, nahoru obrázek a k tomu vždycky upatlám nějaké tematické drobnosti z fondánu na boky dortu nebo na okraj obrázku. Jasně, není to 100% a profi a objednání těch serepetiček k tomu (fondán, obrázek, občas nějaký barvičky, gel na ten papír…) taky něco stojí, ale pobavíme se u toho a i chuťově to má dcerka přesně tak, jak si přeje. My si moc nepotrpíme ani na nějaký vyloženě dražší dárky, takže dát víc než pár stovek do dortu je pro mě… no zbytečnost no, vždyť z toho nic nezbyde :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
26.9.21 23:42

@megginka300 Takto jsem objednala svatební dort, měla jsem představu tři
nestejně veliké šikmé březové kruhy na sobě a kolem obtočená liána z chmele. Dostali jsme normální třípatrový s chmelovou větvičkou, navíc byl nastříkaný do fialových odstínů. Tak jsem tam přišla s obrázkem, ale měli přesně řečeno, bílý a jen postava sovy, medvěda a nahoru samotný pařez. Já podle Pinterestu ráda tvořím, nenapadlo mě, že to je tak „nóbl“ jak tu čtu. Holt chybama se člověk učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
26.9.21 23:45
@nuklear90 píše:
Dnes mi opět přišly dva dlouhé texty z cukrárny. Jejich postup jim příjde naprosto v pořádku. Záloha se vždy platí při poptávce o dort. Cenu při zadání objednávky vám neřeknou, tu ví jen cukrářka. Přesný počet porcí vám též neřeknou. V našem případě byl počet 20-25, což je docela zavádějící. Ceník mají na internetových stránkách. Tam je uvedena cena 120 Kč za kus. Takže cena 2400-3000 Kč za dort plus cena každé figurky 200-300 Kč. Ani podle jejich stránek mi ta cena dortu nevychází. Navíc mi paní cukrářka prolezla informace na fb. A přeposlala náš svatební dort, že je jeden z těch nejlevnějších a navíc není od nich (přitom je dohledatelný na jejich stránkách). Nechápu jejich jednání. Odepisovat ji už nebudu. Věc mám za uzavřenou.

No asi tak. Mně teda i ten ofiko ceník přijde celkem přestřelenej :oops: Ale já jsem vůbec poslední dobou ohledně cen nějak mimo jsem zjistila :mrgreen:

Nevím, působí to na mě, že se té zakázky nehodlají vzdát, ale jdou na to docela blbě teda, po téhle jejich usilovné komunikaci bych se jim vyhýbala už úplně obloukem :lol:

A postup „zaplať zálohu a já ti pak sdělím cenu“ mně teda v pořádku nepřijde. Chápu, že to nemůžou vyčíslit předem na korunu, ale aspoň nějaké orientační rozmezí (v tomhle případě třeba aspoň údaj „kolem čtyř tisíc“) by na začátku mělo být :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
27.9.21 08:45
@nuklear90 píše:
@megginka300 Takto jsem objednala svatební dort, měla jsem představu tři
nestejně veliké šikmé březové kruhy na sobě a kolem obtočená liána z chmele. Dostali jsme normální třípatrový s chmelovou větvičkou, navíc byl nastříkaný do fialových odstínů. Tak jsem tam přišla s obrázkem, ale měli přesně řečeno, bílý a jen postava sovy, medvěda a nahoru samotný pařez. Já podle Pinterestu ráda tvořím, nenapadlo mě, že to je tak „nóbl“ jak tu čtu. Holt chybama se člověk učí.

v pohodě ona je otázka jestli by i za tu cenu opravdu vypadal jako na té fotce tohle jednání co předvádějí dál už je za hranou. A tvrzení že dort co jsi od nich objednávala není od nich? ber to jako poučení a už si tam nic neobjednávej

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
27.9.21 17:50
@nuklear90 píše:

Udělala bych jim negativní reklamu, protože aby člověk měl platit zálohu a nevěděl cenu, kterou oni neřeknou je hnus.
Jednou se mi stálo, že mi řekla cukrářka cenu, odsouhlasila jsem, uzavřeli jsme objednávku a den před vyzvednutím dortu…mi napsala, že dorta stojí dvakrát tolik, proč a z jakého důvodu nebyla schopna vysvětlit. Tak jsem jim dortu nechala…
Já jsem nikdy neřešila cenu za porcí, ale za celou dortu. A až teď jsem si rozpočetla na kolik to vychází za porcí a platím 170 - 180 kč. Ale dortu mám z speciálních surovin a je problém najít cukrářku, která umí a chce s takovými surovinami pracovat :)

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
27.9.21 17:53

@nuklear90 já vždy beru obrázek z netu a dovysvětlují a domlouváme se co ano a co ne. Obrázek mám pro ně jen jako přibližnou předlohu, ne že se toho mají držet do detailu

• Citovat
  • Upravit
13955
27.9.21 19:19

@smajlik345 proboha proc slovo dort takhle sklonujes? Uplne to rve oci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65162
27.9.21 19:28
@Šarlota4 píše:
@smajlik345 proboha proc slovo dort takhle sklonujes? Uplne to rve oci

Znam vic lidi, kteri říkají ta dorta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
27.9.21 19:32
@vokishka píše:
Znam vic lidi, kteri říkají ta dorta

Myslím že je to taková ta krajová specialita tady se např místo hadr říká hadra a další srandy

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
27.9.21 19:42
@ludmilaadamkova píše:
Myslím že je to taková ta krajová specialita tady se např místo hadr říká hadra a další srandy

přesně tak :mrgreen: u nás v kraji je to normální dorta, dortu… ani mě nenapadlo, že to někoho může pohoršit, pardon :-D

• Citovat
  • Upravit
148609
27.9.21 19:51
@smajlik345 píše:
přesně tak :mrgreen: u nás v kraji je to normální dorta, dortu… ani mě nenapadlo, že to někoho může pohoršit, pardon :-D

Ne že by mě to pohoršovalo :mrgreen: ale je to děsný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
27.9.21 19:53
@Anna766 píše:
Ne že by mě to pohoršovalo :mrgreen: ale je to děsný.

Jeste to mohlo byt pritelovo dorta a vyrves si oci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
27.9.21 19:57

@Tarena Jojo nejseš ty od Náchodska?

• Citovat
  • Upravit
76577
27.9.21 19:58

@smajlik345 a ty jsi nemusela složit zálohu při objednávce dortu? u nás se vždy dává záloha, na dort za cca 1000,–- teda záloha 200,–- - je fakt, že to by člověk oželel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný