Předražený dort, nebo jsem mimo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
282
26.9.21 07:39

Myslím, že cena dortu je adekvátní. Je to velký dort, se spoustou postavicek. Je pracný. Jestli Je navíc z nějaké cukrárny, kde si zákládaji na materiálech a nepečou z umelin, tak zcela jistě. Mela jste s objednávkou vyčkat, až budete mít cenu dortu. Takhle je to trapas. Jsou lidé, kterým tohle přijde normální…
Nejsem teda z oboru, ale líbila by se mi zákaznice, co si navymysli-a pak ji to prijde drahý…
Teď už můžete jen napsat, že dort fakt od nich nechcete…
A najít si jinou cukrárnu nebo někoho, kdo dorty peče.
Já osobně dětem dorty peču, nemyslím si, že musi mít luxusní nádheru jako je tohle. Že všech domácích dortu byli všichni šťastní…
Myslim, že takový dort spíš ocení větší dítě, které má rozum a které opravdu po něčem touží (třebas 8-leta slečna po krasobruslarce nebo pejskovi apod…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148558
26.9.21 13:02

Slíbené fotky s dortem. Fotky jsou staré přes 20 let, tak to prosím berte s rezervou. Pohledala jsem v albech dětí, máme jich mraky :oops:
Krtek má i lopatičku-to malé zelené, jinak má to být krtinec a z něj vykukuje krtek, tak jsem tehdy zadala aby dort vypadal. Děti z něj byly nadšené.

Příspěvek upraven 26.09.21 v 13:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
26.9.21 13:18

@Svítící žárovka Ten dort je super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14593
26.9.21 13:24
@nuklear90 píše:
Nestíhám odpovídat. Děkuji za tipy. Péct umím, zvířátka tvarovat též. Minulý rok jsem dělala lehký piškotový s krémem z překapávaného jogurtu a obarvila lesními borůvkami. Nechtěla jsem „hogo-fogo“ dort. Jen mi příjde, že hoodně podražili a za takovou cenu ať si ho nechají. Letos ho holt upeču taky sama. Jen teď mám dny, že když cítím sladké, tak jdu okamžitě zvracet. Snad to za ten měsíc přejde.

Ta listicka je sice moc hezká, ale leží, nestojí, není vystinovana, nemá na sobě žádný reliéf. Proste basic marcipanove zvířátko, jaká se prodávají v cukrárnách. Ten tvůj vybraný dort nemá jen tři zvířátka, ale i dost detailně udělané křoví, nějaké ty hribky nebo kaštany, tu horu… proste když chceš luxusní dort, musis za nej luxusně zaplatit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
26.9.21 13:25
@Anna766 píše:
Slíbené fotky s dortem. Fotky jsou staré přes 20 let, tak to prosím berte s rezervou. Pohledala jsem v albech dětí, máme jich mraky :oops:
Krtek má i lopatičku-to malé zelené, jinak má to být krtinec a z něj vykukuje krtek, tak jsem tehdy zadala aby dort vypadal. Děti z něj byly nadšené.

Je pěkný, moc se povedl :palec:

Ale taky tam vidím tučňáka :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148558
26.9.21 13:26
@megginka300 píše:
Je pěkný, moc se povedl :palec:Ale taky tam vidím tučňáka :oops: :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16179
26.9.21 13:29

@Anna766 No tak když krtkovi uděláte bílé břicho tučňáka, tak se nedivím, to je fakt tučňák jak vyšitej :lol: :lol: :lol: Viděla jsi někdy krtka s bílým bříškem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148558
26.9.21 13:31
@zrcadlo píše:
@Anna766 No tak když krtkovi uděláte bílé břicho tučňáka, tak se nedivím, to je fakt tučňák jak vyšitej :lol: :lol: :lol: Viděla jsi někdy krtka s bílým bříškem?

Píšu že jsem ho nedělala :mrgreen: já bych to nezvládla ani takhle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16179
26.9.21 13:53
@Anna766 píše:
Píšu že jsem ho nedělala :mrgreen: já bych to nezvládla ani takhle :lol:

Tak asi to dělal někdo z města, kdo krtka nikdy neviděl a naopak chodí často do zoo. Ale hlavně, jestli byl dort dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
26.9.21 13:55
@Anna766 píše:
Krtek má i lopatičku-to malé zelené, jinak má to být krtinec a z něj vykukuje krtek, tak jsem tehdy zadala aby dort vypadal. Děti z něj byly nadšené.Příspěvek upraven 26.09.21 v 13:25

Ten je dobrej :lol:, ale fakt je to tučňák, no co krtečka má každý druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148558
26.9.21 13:55
@zrcadlo píše:
Tak asi to dělal někdo z města, kdo krtka nikdy neviděl a naopak chodí často do zoo. Ale hlavně, jestli byl dort dobrý.

Byl, snědl se.
A jak jsem probírala ty fotky, tak jsem koukala těch dortů různých, za ta léta. A dost z nich jsem dělala sama a radost byla taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148558
26.9.21 13:56
@Matt 02 píše:
Ten je dobrej :lol:, ale fakt je to tučňák, no co krtečka má každý druhý.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
26.9.21 14:05
@a12 píše:
no, těch cicovin tam je dle mě až moc, až se mi to zdá preplacany.. a většina je predpokladam obrázek.. neříkám, na amatéra dobrý, ale srovnávat s tim profi z obrázku od zakladatelky se to opravdu nedá..
a teda když jsem potahovala dort doma, tak jsem myslela, že ho vyhodim z okna a pujdu koupit dort do tesca.. dle mě to taková sranda není aby to vypadalo dobře..

My se asi nechápeme, já vůbec netvrdím, že ty postavičky nejsou krásný, takhle to umět, tak si pískám, to fakt není žádná sranda. Mamka by to takhle taky asi neudělala, to je tak do master šéfa a ještě bůh ví jestli, ale to je obrázek z Pinterestu, to není práce té cukrárny. A pochybuju, že by to udělali až takto. Já chtěl jen říct, že celý potažený dort s pár zvířátky je jednodušší. To jak by už vypadaly ty figurky, to už je věc jiná. Jen prostě takové dorty jsou snazší. Tím, že to je celý ve fondánu, nepoškodí se ten dort a když jo, není to vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
26.9.21 14:28
@Matt 02 píše:
My se asi nechápeme, já vůbec netvrdím, že ty postavičky nejsou krásný, takhle to umět, tak si pískám, to fakt není žádná sranda. Mamka by to takhle taky asi neudělala, to je tak do master šéfa a ještě bůh ví jestli, ale to je obrázek z Pinterestu, to není práce té cukrárny. A pochybuju, že by to udělali až takto. Já chtěl jen říct, že celý potažený dort s pár zvířátky je jednodušší. To jak by už vypadaly ty figurky, to už je věc jiná. Jen prostě takové dorty jsou snazší. Tím, že to je celý ve fondánu, nepoškodí se ten dort a když jo, není to vidět.

no, ono protáhnout dort, aby tam nebyly hrboly a bylo to tak hezky uhlazeny fakt není jednoduchý.. tam ty hrany vypadaj úplně jinak než na dortu od amatéra..
tenhle dort sice nedělala ta cukrárna, ale vyrobit ho někdo musel a věřím, že na 4000 vyšel taky.. za prvé spousta práce, za druhé spousta materiálu, protože pod tim marcipanem ten krém musí bejt taky :lol:
Takže třeba ti prijde jednoduchej ale o ten marcipan/hmotu tam je material navíc, my jsme si delali na dort hmotu sami, vyšel nas zhruba na 400,když vezmu jen materiál a vic jak půlka ceny byla jen ta potahovka, upíct dort jako takovej je za pár korun, ale ta potahovka je prostě darda :nevim: a pokud maj bejt všechny postavičky čistě z ty hmoty, tak se ty ceně ani nedivim.
a to i doma jsem ten dort patlala dva dny, takže i ta moje patlanice by s prací vysla aspoň na litr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
26.9.21 15:12
@M-77 píše:
Myslím, že cena dortu je adekvátní. Je to velký dort, se spoustou postavicek. Je pracný. Jestli Je navíc z nějaké cukrárny, kde si zákládaji na materiálech a nepečou z umelin, tak zcela jistě. Mela jste s objednávkou vyčkat, až budete mít cenu dortu. Takhle je to trapas. Jsou lidé, kterým tohle přijde normální…
Nejsem teda z oboru, ale líbila by se mi zákaznice, co si navymysli-a pak ji to prijde drahý…
Teď už můžete jen napsat, že dort fakt od nich nechcete…
A najít si jinou cukrárnu nebo někoho, kdo dorty peče.
Já osobně dětem dorty peču, nemyslím si, že musi mít luxusní nádheru jako je tohle. Že všech domácích dortu byli všichni šťastní…
Myslim, že takový dort spíš ocení větší dítě, které má rozum a které opravdu po něčem touží (třebas 8-leta slečna po krasobruslarce nebo pejskovi apod…).

Zas na druhou stranu kazdemu profikovi v jakemkoliv oboru musi byt jasne, ze laicka verejnost muze mit zkresleny pohled. A 4,5k za detsky dort ( na malem meste ) minimalne vybizi profika k tomu, aby rekl “ mlada pani, ac se to nezda je to velmi narocny a tezky dort a cena muze byt vyssi. Hrubym odhadem XYZ”. Netvrd mi, ze profesionalni cukrarka nepozna jestli bude pec dort za 1.5k nebo 5k.
Uprimne ja bych na prvni pohled taky rekla, ze je to asi easy ( ptz jsem laik) a ocekavala bych cenu nekde kolem 2,5k -3,5k. Zvlast kdyz jsem za fantasticky dort pro 65 lidi dala 6.500,–.
Pri blizsim ohledani je videt, ze dort na obrazku je krasna cista prace a pokud je pouzit marcipan, tak ta cena bude vysoko. Ja jednou taky myslela, ze me svihne. Za 4 postavicky Peppa Pig jsem dala 1.200 :lol: samotny dort stal 600 :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný