Předškolák 2023

• Fotoalbum (48)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22329
13.10.23 15:14

Předškolák 2023

Ahoj, nechala jsem se inspirovat a zakladam nove tema Predskolak 2023. Bude o nasich budoucich skolacich. Deti 5+, co pujdou pristi skolni rok do skoly. Mam syna predskolaka. 6 bude mit v kvetnu a pocitam, ze pujde do skoly. Tasku s prislusenstvim uz mam koupenou a dostane ji od Jeziska. Spis tak nahodny kup, ze se mi libila v obchode, kde jsem neco nakupovala, takze za jedno postovne. Chodi na logopedii a jeste mu zbyva naucit se pomerne dost pismenek. Jsem zvedava, zda to do zari zvladne. Odpocinkove tema na pokec. Jak jsou na tom Vasi predskolaci? Kolik maji krouzku, co umi a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4496
13.10.23 15:22
@Oriseka píše:
Ahoj, nechala jsem se inspirovat a zakladam nove tema Predskolak 2023. Bude o nasich budoucich skolacich. Deti 5+, co pujdou pristi skolni rok do skoly. Mam syna predskolaka. 6 bude mit v kvetnu a pocitam, ze pujde do skoly. Tasku s prislusenstvim uz mam koupenou a dostane ji od Jeziska. Spis tak nahodny kup, ze se mi libila v obchode, kde jsem neco nakupovala, takze za jedno postovne. Chodi na logopedii a jeste mu zbyva naucit se pomerne dost pismenek. Jsem zvedava, zda to do zari zvladne. Odpocinkove tema na pokec. Jak jsou na tom Vasi predskolaci? Kolik maji krouzku, co umi a tak.

Ahoj, mám dceru předškolačku, bude mít 6 v únoru. Zatím nic do školy pořízeno nemáme, ale Vánoce a narozeniny to jistí :) dcera mluví krásně, R od 3 let, Ř od 4 let, takže logopedii naštěstí řešit nemusíme… ale už se nemůže dočkat až bude chodit do školy, takže si chce pořád hrát na školu, počítat atd… Dceru baví hlavně počítat, takže chce + a - do desítky a porovnává čísla do 10, ale jen proto, že sama chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22329
13.10.23 15:35
@darekp píše:
Ahoj, mám dceru předškolačku, bude mít 6 v únoru. Zatím nic do školy pořízeno nemáme, ale Vánoce a narozeniny to jistí :) dcera mluví krásně, R od 3 let, Ř od 4 let, takže logopedii naštěstí řešit nemusíme… ale už se nemůže dočkat až bude chodit do školy, takže si chce pořád hrát na školu, počítat atd… Dceru baví hlavně počítat, takže chce + a - do desítky a porovnává čísla do 10, ale jen proto, že sama chce…

Syn o pocitani zatim nestoji. Na skolu si nehraje. Umi se tiskace podepsat. To je fajn, ze nemusite na logopedii. Zavidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22329
13.10.23 15:39

Umi ale pekne rozklad a skladani slov na pismenka. Treba P-R-A-S-E. Tak to takto vyhlaskuje. Pozna prvni a posledni pismeno ve slove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
13.10.23 15:51

Dcera ma celkem 4 krouzky, 2 ve skolce a 2 mimo… moc by chtela dalsi, ale uz to casove nezvladame, za praci dojizdime a uz ted je to vse na knop.. Do skoly se tesi, pomalu se psychicky pripravujeme na prijimacky a zapis. Z veci, ktere by umet mela doufam umi vsechny… logopedii nastesti resit taky nemusime.. tasku ted nenapadne vybirame, aby prinesl Jezisek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
13.10.23 16:08

Ahoj s dovolením se vtírnu.

Dceři teď bylo na začátko října 5 let tudíž oficiálně nepatří mezi předškoláky. Pořád ale ještě uvažuji o předčasném zaškolení.

Začnu tím co neumí. Neumí vyslovit Ř a R jen někde a někdy. Foneticky slyší vše… umí vyhláskovat slova jako Hrneček, Strom, Balon, co je na začátku a na konci slova už jela u logopedky ve 4 letech. Píše Jednoduchá slova, přečte slova.

Umí krásně sčítat a odčítat do 10 z paměti přes 10 na prstech.. Zatím do 20. To je hodně baví hlavně odečítání.

Kamarády má vše starší předškoláky nebo děti co chodí do první a druhé třídy. Je velmi oblíbená. Starší děti ji berou. Bohužel mezi vrstevníky moc kamarádů nemá. Ale pozitivní je že to vypadá že minimálně 3 děti z předškoláků budou mít odklad tak ji tam někdo zustane pokud nepůjde do školy o rok dřív.

Jsem hodně na vážkách a myslím že u mě začínají převažovat důvody proč ji o rok dřív nedat. Třeba to že když je unavená je úplně „mimo“ roztěkaná, myšlenkama ve svém světě. A škola je prostě náročná i fyzicky. Ve školce o polední pořád ještě spí…
Taky si ráda hraje vymyšlí pořád nějaké hry logické.. ráda věci různě rovná a teď tedy máme kotě tak to je mega zábava. Prostě mi přijde taková dětská hračičková…

Tak vás tu budu jen číst a nebudu vás prudit. Takže tímto příspěvkem se připínam :srdce:

Jo ještě moc pěkně kreslí. :)

• Citovat
  • Upravit
22329
13.10.23 16:29
@ludmilaadamkova píše:
Ahoj s dovolením se vtírnu.

Dceři teď bylo na začátko října 5 let tudíž oficiálně nepatří mezi předškoláky. Pořád ale ještě uvažuji o předčasném zaškolení.

Začnu tím co neumí. Neumí vyslovit Ř a R jen někde a někdy. Foneticky slyší vše… umí vyhláskovat slova jako Hrneček, Strom, Balon, co je na začátku a na konci slova už jela u logopedky ve 4 letech. Píše Jednoduchá slova, přečte slova.

Umí krásně sčítat a odčítat do 10 z paměti přes 10 na prstech.. Zatím do 20. To je hodně baví hlavně odečítání.

Kamarády má vše starší předškoláky nebo děti co chodí do první a druhé třídy. Je velmi oblíbená. Starší děti ji berou. Bohužel mezi vrstevníky moc kamarádů nemá. Ale pozitivní je že to vypadá že minimálně 3 děti z předškoláků budou mít odklad tak ji tam někdo zustane pokud nepůjde do školy o rok dřív.

Jsem hodně na vážkách a myslím že u mě začínají převažovat důvody proč ji o rok dřív nedat. Třeba to že když je unavená je úplně „mimo“ roztěkaná, myšlenkama ve svém světě. A škola je prostě náročná i fyzicky. Ve školce o polední pořád ještě spí…
Taky si ráda hraje vymyšlí pořád nějaké hry logické.. ráda věci různě rovná a teď tedy máme kotě tak to je mega zábava. Prostě mi přijde taková dětská hračičková…

Tak vás tu budu jen číst a nebudu vás prudit. Takže tímto příspěvkem se připínam :srdce:

Jo ještě moc pěkně kreslí. :)

Tak to je celkem adept na predcasne zaskoleni. Syn taky ve skolce spi. Doma uz nespi tak 2 roky. Ve skolce se rekne, ze se ma spat, tak proste poslechne. My mame taky kote :srdce:. Kluci jsou z nej nadseni a hrajou si s nim. To bavi i dospele. Ono jde o to, aby se pak v prvni tride nenudila, kdyz uz ted je takto sikovna a hodne toho umi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22329
13.10.23 16:32

Synovi chybi Č, Š, Ž. R umi a Ř uz skoro taky. Cvicíme taky sluchove rozlisovani C, S, Z. A obcas zapomene mekcit :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24262
13.10.23 16:47

Mému bude 6 v prosinci, uvažovali jsme o předčasném zaškolení, ale nakonec půjde až v 6 a 3/4 do školy. Nemá čisté Ř a stoluje jak čuňátko.

Píše tiskace od 4 let, od té doby taky čte, částečně i psací… matika to je téma, násobí, dělí, sčítá odčítá vysoká čísla, vše z hlavy, moc nechybuje… všechno pochytí tak nějak sám, nedrilujeme ho. Naopak se snažíme ten intelektuální náskok kompenzovat sportovními kroužky, tam rozhodně neexceluje.

Umí hodiny, všude vleze, vše si domluví, zařídí, někdy je až trochu drzý…ale do školy se asi bude taková průbojnější povaha hodit.

Vyhláskuje slovo, co je na začátku, na konci, to už umí opravdu dlouho. Hodně dětí s tím bojuje ještě v první třídě.

Cokoli probírá starší sourozenec (nyní 3. třída), jen zaslechne už to pobírá. Tak doufám že nebudou moc problémy ve škole. Někdy se ale hroutí z neúspěchu. Taky nekreslí, to snad jen pod pohružkou násilí. Ale píše, tak snad ruku jakž takž ovládá…

Každopádně mám v úmyslu nechat ho vyšetřit speciálním pedagogem, může být něco co bude ještě potřeba procvičit aby byl za rok úplně připravený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22329
13.10.23 17:15
@Xmichaelah píše:
Dcera ma celkem 4 krouzky, 2 ve skolce a 2 mimo… moc by chtela dalsi, ale uz to casove nezvladame, za praci dojizdime a uz ted je to vse na knop.. Do skoly se tesi, pomalu se psychicky pripravujeme na prijimacky a zapis. Z veci, ktere by umet mela doufam umi vsechny… logopedii nastesti resit taky nemusime.. tasku ted nenapadne vybirame, aby prinesl Jezisek :mrgreen:

Prijimacky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22329
13.10.23 17:19
@Amandine píše:
Mému bude 6 v prosinci, uvažovali jsme o předčasném zaškolení, ale nakonec půjde až v 6 a 3/4 do školy. Nemá čisté Ř a stoluje jak čuňátko.

Píše tiskace od 4 let, od té doby taky čte, částečně i psací… matika to je téma, násobí, dělí, sčítá odčítá vysoká čísla, vše z hlavy, moc nechybuje… všechno pochytí tak nějak sám, nedrilujeme ho. Naopak se snažíme ten intelektuální náskok kompenzovat sportovními kroužky, tam rozhodně neexceluje.

Umí hodiny, všude vleze, vše si domluví, zařídí, někdy je až trochu drzý…ale do školy se asi bude taková průbojnější povaha hodit.

Vyhláskuje slovo, co je na začátku, na konci, to už umí opravdu dlouho. Hodně dětí s tím bojuje ještě v první třídě.

Cokoli probírá starší sourozenec (nyní 3. třída), jen zaslechne už to pobírá. Tak doufám že nebudou moc problémy ve škole. Někdy se ale hroutí z neúspěchu. Taky nekreslí, to snad jen pod pohružkou násilí. Ale píše, tak snad ruku jakž takž ovládá…

Každopádně mám v úmyslu nechat ho vyšetřit speciálním pedagogem, může být něco co bude ještě potřeba procvičit aby byl za rok úplně připravený.

Pani. Ten je sikovny. V prvni tride se porad neco kresli nebo vybarvuje, alespon u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30909
13.10.23 17:20

@Oriseka Zdravím :mavam: Mám předškoláka, bude mu 6 také v květnu. Tašku se neodvažuji kupovat, nevím, zda nebude potřebovat odklad. Děláme logopedii, chybi r a ř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22329
13.10.23 17:24
@Cuddy píše:
@Oriseka Zdravím :mavam: Mám předškoláka, bude mu 6 také v květnu. Tašku se neodvažuji kupovat, nevím, zda nebude potřebovat odklad. Děláme logopedii, chybi r a ř.

Snad ne kvuli logopedii? Ja odklad neplanuji a to synovi chybi Č, Š, Ž obcas nezmekci Ď a Ř taky patla. Nevim, co by dalsi rok ve skolce delal. Uz tam chodi 3 roky. Taska je minecraft jako asi tak vse v nasi domacnosti :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24262
13.10.23 17:25

@Oriseka vymaluje, vykreslí ve školce když musí. Nemá to špatný. Ale dobrovolně ani smykem. Jj, to bude trpět v první třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22329
13.10.23 17:30
@Amandine píše:
@Oriseka vymaluje, vykreslí ve školce když musí. Nemá to špatný. Ale dobrovolně ani smykem. Jj, to bude trpět v první třídě.

Ja tu posedlost malovanim fakt nechapu. Starsi syn proste porad musel malovat v te prvni tride. Ukol z matiky-malovani, ukol z prvouky-malovani, ukol z anglictiny-vybarvovani. To bylo proste porad a furt. Tohle vybarvete, tady namalujte 3 hrusky a dve jablka :jazyk: a za odmenu si tohle muzete vybarvit :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí