Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
13.10.23 20:45
@berua13 píše:
Díky za tip… ukládám si :D

Oboje vydrží až do třetí. Teda aspoň u nasve škole
Hlavně ne topgal, ten je hrozně velký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
13.10.23 20:47

K té předškolní příprave, my třeba ve školce Stimulační program Maxík nemáme, ani Metodu dobrého startu. Tak jsem koupila 5 jednoduchých sešitu zaměřených na sluchové a zrakově vnímání, predmatematicke představy, grafomotoriku a pravolevou/časovou orientaci abych viděla, co jde dítěti nejhur. Tak matematika a logika dobre, ten sluch musí ještě dozrát. A grafomotoriku děláme na velkou A3. Jako neděláme to nijak systematicky, spíš nárazové, jak má dítě chut.

U druhaka jsem vlastně nevěděla, co je třeba, sazela jsem jen na školku, teď už jsem zkušenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22412
13.10.23 20:47
@Cuddy píše:
Já se těším na zápis, starší dítě ho mělo online, tak jsme tu slávu ještě nezažili. Jen tedy s tou taškou váham.

Jo? U nas byl normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
13.10.23 20:49

@Oriseka fakt? A odkud? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22412
13.10.23 20:49
@berua13 píše:
Pořád doufám že jo…i když logopedka už mi řekla, že určitě pokrok u něj ještě bude ALE, že se nemám bát, že existují komunikátory v mobilu či tabletu, kam on to napíše a ono to za něj řekne… nebo tak nějak jsem to pochopila.
Už mi naznačuje, že to asi úplně dobré nebude nikdy…naplno to teda zatím neřekla.

Podle me to nemuze vedet. Deti delaji pokroky porad a tohle jsou porad jeste prcci a zivot maji pred sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
13.10.23 20:50

@Netopirek já vybírala mezi Step by Step, Ergobag, Beckmann a Boll. Vyhrál Step by Step a do ZUŠ Boll. No a co myslíš, že už 2 roky poslouchám, že chce dítě buď nějaký Baagl s plyšovým obrázkem a nebo Topgal. Přitom dítě šlo do 1.tridy se 115 cm, Topgal byl obří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.10.23 20:53

@Cuddy prostřední si taky už stežuje :mrgreen:
Chtěla by baagl co jí ladí k novému penál. Jenže to je batoh pro druhý stupeň :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22412
13.10.23 21:00
@Cuddy píše:
K té předškolní příprave, my třeba ve školce Stimulační program Maxík nemáme, ani Metodu dobrého startu. Tak jsem koupila 5 jednoduchých sešitu zaměřených na sluchové a zrakově vnímání, predmatematicke představy, grafomotoriku a pravolevou/časovou orientaci abych viděla, co jde dítěti nejhur. Tak matematika a logika dobre, ten sluch musí ještě dozrát. A grafomotoriku děláme na velkou A3. Jako neděláme to nijak systematicky, spíš nárazové, jak má dítě chut.U druhaka jsem vlastně nevěděla, co je třeba, sazela jsem jen na školku, teď už jsem zkušenější.

Metodu dobreho startu tady maji jako krouzek Saleziani. Neni to primo ve skolce. Libilo se mi to u starsiho, tak jsem prihlasila i predskolaka. Hodne se tam tem detem venuji a je tam max 5 deti a stoji to par korun :dance:. Casto tam byly jen 2 deti. Ty se urcite bat nemusis. Ty mas vsechny deti chytry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22412
13.10.23 21:02
@Xmichaelah píše:
@Oriseka fakt? A odkud? ;)

2 stanice vlakem od Vas smer Praha. K vam chodi syn na atletiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3151
13.10.23 21:13

@Cuddy No že u vás ve školce nemají žádnou metodu by mi nevadilo, kdy se předškolní přípravě věnovali systematicky. U nás se ji nevěnují skoro vůbec, no dle třídních schůzek se ji budou věnovat individuálně v 1-2dětem někdy z rána nebo odpoledne. Máme ve třídě 14 předškoláků, takže na to mé dítě to vyjde tak asi jednou za měsíc. Takže co nenacvičíme doma, to umět nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24304
13.10.23 21:26

Syn má 117 cm a 16 kg. Výška průměrná, ale váhově úplně vypadl z grafu :roll: To abych mu ty učebnice nosila sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24304
13.10.23 21:28

Ve školce mi přijde, že nic moc nedělají…jako nějaký výrobky, výkresy, ale jednoduchý, na to že většina dětí z té třídy má být příští rok ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4937
13.10.23 21:29
@Amandine píše:
Syn má 117 cm a 16 kg. Výška průměrná, ale váhově úplně vypadl z grafu :roll: To abych mu ty učebnice nosila sama :)

No to je teda žížalka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.10.23 21:29

@Finkaa no ro je dost blbost. My máme taky míšené třídy. Předškoláků je ve třídách od 7-14. A všichni jedou úkoly denně. By mě zajímalo jak to odůvodňují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
13.10.23 21:37

@Oriseka 2× denne projizdim vlakem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie