Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Míša213 píše:
@berua13 Jo nervy, ty bych potřebovala vyměnitV té školce to vybarví, nalepí, ale taky je vidět, že to dělal na rychlost, aby to měl hotové a mohl si jít hrát
Ale udělá to, doma nad ním stojím a nic. Začne brečet a je konec. Pořád říkají, že musíme doma trénovat, ale jak, to už nám neporadí. Má hodně bujnou fantazii, ale když mu řeknu, že si to může i namalovat, aby to viděl na papíře, tak to ne. Snad nám poradí v té poradně.
Co nejaky krouzek predskolni pripravy?
@Míša213 píše:
@berua13 Jo nervy, ty bych potřebovala vyměnitV té školce to vybarví, nalepí, ale taky je vidět, že to dělal na rychlost, aby to měl hotové a mohl si jít hrát
Ale udělá to, doma nad ním stojím a nic. Začne brečet a je konec. Pořád říkají, že musíme doma trénovat, ale jak, to už nám neporadí. Má hodně bujnou fantazii, ale když mu řeknu, že si to může i namalovat, aby to viděl na papíře, tak to ne. Snad nám poradí v té poradně.
Můj se prý ve školce i snaží, chválí ho, baví ho to. Doma prostě ne…
Já právě moc trpělivá nejsem zvědavá, nebaví mě to ho přemlouvat, motivovat.
To je vždycky kolem toho půlhodinový cirkus a pak to má za deset minut hotové ![]()
@berua13 píše:
Díky moc
Ty poslední dva odkazy doporučuji, dcera to má na ESS, co jsem tu zmiňovala pár stran zpět. Na procvičení ruky super publikace.
@Hlaholice teda to máte mega šikulu. Byla by asi škoda dusit ho další rok ve školce.
Nám řekla pediatra na prevenci v 5 letech, že ho máme předčasně zaškolit, že se stejně už tam bude nudit…no do školy jsme ho nakonec nedali, jak jsem psala a do školky sice chodí rád, ale kolikrát už má kecy že blbý hračky a děti…ale vždycky když přijdu tak vidím že si spokojeně hraje. Ale vyhledává a navazuje kontakt už se školáky, to ano. Taky chce tašku a mobil a být velkej…
Jinak pracovní sešity od paní Bednářové taky doporučuji, nejen grafomotorika ale i orientace v prostoru a čase.
U nás je ten problém, že jak dostane takový cvičení tak nás nutí udělat třeba 30 stránek tahem. A má se dávat jeden dva listy, nepřehánět to.
@Amandine mne zase Bednářová přijde nudná těmi průpovídkami. Máme je, ale neděláme. Mám mnohem raději sérii od Ivy Vlkové (passparta) od zápisu do lavice. A nebo pak ještě 5 sešitu série V lavici. To jsou jen cvičení.
@Oriseka Já hrubou představu o té metodě mám. Jen už je to mnoho let zpátky a dítě snad mi zařadí navíc do skupiny dětí, které už se znají a navíc jich tam bude hodně a různého věk. složení. Proto jsem ji chtěla ukázat na jedné lekci, jak to bude zhruba probíhat, ať tam není v cizí skupince dětí, zcela mimo, bude toho na ni i tak hodně a tak ať má aspoň trochu záchytný bod… A do krajského města do knihovny se mi pro to nechtělo…
@Oriseka píše:
U toho predcasneho zaskoleni jsou celkem narocne pozadavky, ale jestli to chcete zkusit, tak proc ne. Nejspis bude na to adept. Me prijde dulezite, aby dite bylo vyzrale v socio-emocni rovine. Ma teda hodne zajmu a aktivit. Takove celkem vyjimecne dite, ne?
Sociálně si rozumí hlavně se školními dětmi, se stejně starými to úplně neklape. Emočně nevím, nedokážu to porovnat. Ale objednala jsem ho na testování sociální a emoční inteligence, tak uvidíme, co nám řeknou.
Zájmů a aktivit má opravdu hodně, je takový od miminka. A nikdy třeba neproběhlo takové to, že by se upnul na jednu pohádku nebo postavičku, spíš vyžadoval stále něco nového a nového. Úplně běžné to asi není, je to i jeden z hlavních důvodů, proč bych radši tu školu, protože školka už mu příští rok nejspíš nebude mít co nabídnout. A školy nabízí dost kroužků (naše škola žádné), takže pokud mu ta potřeba vydrží, tak to bude určitě organizačně snazší než teď, kdy na každý kroužek dojíždíme a každý organizuje jiný spolek. Pro něj jsou ty kroužky a různé aktivity spojené s psychikou, bez nich jde po psychické stránce strašně dolů.
@Finkaa píše:
@Oriseka Já hrubou představu o té metodě mám. Jen už je to mnoho let zpátky a dítě snad mi zařadí navíc do skupiny dětí, které už se znají a navíc jich tam bude hodně a různého věk. složení. Proto jsem ji chtěla ukázat na jedné lekci, jak to bude zhruba probíhat, ať tam není v cizí skupince dětí, zcela mimo, bude toho na ni i tak hodně a tak ať má aspoň trochu záchytný bod… A do krajského města do knihovny se mi pro to nechtělo…
Prvni je Pec nam spadla.
@Oriseka píše:
Syn je taky vytrvalec a tvrdohlavec. Snazi se vyrovnat starsimu. Letos vysel z Male Upy na Snezku a aby byl nahore prvni, tak velkou cast cesty bezel. Ani bych to do nej nerekla. Ja za nim funela
.
@Amandine píše:
Jinak pracovní sešity od paní Bednářové taky doporučuji, nejen grafomotorika ale i orientace v prostoru a čase.U nás je ten problém, že jak dostane takový cvičení tak nás nutí udělat třeba 30 stránek tahem. A má se dávat jeden dva listy, nepřehánět to.
Jo, to je jak u nás. Jeden sešit je kolikrát hotový za den.
@Amandine píše:
@Hlaholice teda to máte mega šikulu. Byla by asi škoda dusit ho další rok ve školce.Nám řekla pediatra na prevenci v 5 letech, že ho máme předčasně zaškolit, že se stejně už tam bude nudit…no do školy jsme ho nakonec nedali, jak jsem psala a do školky sice chodí rád, ale kolikrát už má kecy že blbý hračky a děti…ale vždycky když přijdu tak vidím že si spokojeně hraje. Ale vyhledává a navazuje kontakt už se školáky, to ano. Taky chce tašku a mobil a být velkej…
Nevím, jestli zrovna megašikulu, ale šikovný mi přijde.
Ono je to těžký to rozhodnout, jestli zaškolit dřív nebo ne, já mám takový pocit, že se rozhoduju, co bude menší zlo.
@Oriseka Super díky to mi stačí. Jen ji potřebuji trošku předpřipravit, aby mi ji neodradil cizí sehraný kolektiv ![]()
Holky, ještě doma používáme publikaci předškolákovi tydenicky. Je to mix mezi tou bednarovou a tou publikací od Zápisu do lavice. Máme sadu 4 publikací, každá řeší jinou oblast školní zralosti, ale vše hezky komplexně a systematicky.
@PETRAKIM ano, Predskolackovi týdeníky jsme měli pro první dítě. Jsou moc pěkné, jen je škoda, že se nedá objednat jen Jízda tužkou, zbytek máme anechce se mne to kupovat znovu. Ale jinak opravdu jsou dost povedená publikace.
U nás jde trochu i o mě. Máme tři děti blízko za sebou a jak to říct, nebaví mě dělat třikrát to samé. Takže jsem ráda, že mám pro druhé dítě řadu Od zápisu do lavice, že je to nové a zajímavé i pro mě
Bezdrátovou jsem zkusila s prvním, teď i s druhým a tedy u nás se nechytla. Zkusím ji nechat pro třetí, ale hádám, že za tři roky půjde netknutá z domu.