Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Finkaa píše:
@Oriseka Super díky to mi stačí. Jen ji potřebuji trošku předpřipravit, aby mi ji neodradil cizí sehraný kolektiv
Takze bude taky chodit na Metodu dobreho startu? A jak to, ze se tam ostatni znaji? U nas jsou tam vsichni novy. Minuly tyden se zacalo. Vsichni predkolaci a max 5 deti. Je to na rok.
@Cuddy píše:
@PETRAKIM ano, Predskolackovi týdeníky jsme měli pro první dítě. Jsou moc pěkné, jen je škoda, že se nedá objednat jen Jízda tužkou, zbytek máme anechce se mne to kupovat znovu. Ale jinak opravdu jsou dost povedená publikace.U nás jde trochu i o mě. Máme tři děti blízko za sebou a jak to říct, nebaví mě dělat třikrát to samé. Takže jsem ráda, že mám pro druhé dítě řadu Od zápisu do lavice, že je to nové a zajímavé i pro měBezdrátovou jsem zkusila s prvním, teď i s druhým a tedy u nás se nechytla. Zkusím ji nechat pro třetí, ale hádám, že za tři roky půjde netknutá z domu.
Tak to ja jsem rada, ze vyuziji veci, ktere jsem mela pro starsiho, jeste i pro mladsiho. Mame toho dost a stalo to dost penez. Me toho fakt hodne vnutila logopedka. Spousta veci je super a takto se to jeste jednou vyuzije. Fixa se smaze a clovek to muze mit pro hodne deti.
@Oriseka Kvida máme taky. To víš, že převážně využíváme věci vícekrat, ale ty sešity, co popíše, bych stejně kupovala znovu. Tak koupím něco jiného.
@Oriseka Je narozený 21. Takže k zápisu by jít měl. Uvidíme no. My tu knížku spíš používáme ohledně logopedie, trénuje tam ty slova. Ještě mě ohledně výslovnosti napadlo koupit ty knížky od Albi k té tužce, ty logopedické na trénování, jestli víš co myslím. Ale nevím jestli to bude mít nějaký účinek, s tou tužkou ho hodně baví pracovat. Chci koupit i číslice a písmenka. Třeba ho to buď bavit víc, než semnou nějaké cvičení.
@Míša213 u nás se číslice a písmena na Albi tužku moc nechytla. Jsou takové prázdné.
@Oriseka To u nás nic takového není, chodí na angličtinu a fotbal, je hodně živější, takže se na fotbale vybije.
A pro předškoláka máme ještě Logico Primo/Picollo. Ty karty jsou docela drahé, ale dá se to půjčovat v knihovně nebo koupit na bazaru. To dělá dítě rádo.
@Cuddy Aha,no máme ještě 2,5 ročního, tak kdyžtak by to měl on. A ty logopedické jste měli? Myslím, že se to jmenuje Když myšky šeptají a Roboti brebentí, jestli to k něčemu bude.
@berua13 Tak aspoň, že ve školce spolupracuje a snaží se. Tam je jiná autorita pro ně a když vidí, že ostatní děti pracují tak ho to asi motivuje víc. To chápu, mě už taky nenapadá jak motivovat a donutit ho.
@Míša213 píše:
@Oriseka Je narozený 21. Takže k zápisu by jít měl. Uvidíme no. My tu knížku spíš používáme ohledně logopedie, trénuje tam ty slova. Ještě mě ohledně výslovnosti napadlo koupit ty knížky od Albi k té tužce, ty logopedické na trénování, jestli víš co myslím. Ale nevím jestli to bude mít nějaký účinek, s tou tužkou ho hodně baví pracovat. Chci koupit i číslice a písmenka. Třeba ho to buď bavit víc, než semnou nějaké cvičení.
My ty 2 logopedicke knizky k Albi tuzce mame. Kdyz roboti brebenti a Kdyz mysky septaji nebo tak nejak se jmenuje. Syn si to sam nevezme. To si vezme jine knizky, ale ty logopedicke ne. Tuzku ma taky rad. Ale ono by se to muselo proste zase delat s tim ditetem. Neni to tak, ze by se to jen tak dite ucilo samo. Taky jsem mela takovou predstavu predstavu, kdyz jsem to kupovala.
@Cuddy píše:
@Míša213 u nás se číslice a písmena na Albi tužku moc nechytla. Jsou takové prázdné.
S Albi tužkou nemám zkušenost, ale moje děti milovaly magnetky na lednici - čísla i písmena. Dokázaly skládat nekonečně dlouho a běda, když jsem do té lednice či mrazáku musela ![]()