Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Fiveone Já jsem psala no, cena je drsná, u nás třeba Mollers účinky neměl, tohle je přímo na neuro. Taky bych brala něco levnějšího v tomhle složení. ![]()
@Míša213 píše:
@Fiveone Já jsem psala no, cena je drsná, u nás třeba Mollers účinky neměl, tohle je přímo na neuro. Taky bych brala něco levnějšího v tomhle složení.
No pokud nebude mít účinky nic jiného, tak u toho skončíme.
@Fiveone Já jsem to tenkrát koupila jen kvůli té synově epilepsii, jako ze zoufalství, to bych tenkrát dala snad všechno, aby něco zabralo. No a když jsem viděla výsledky, koupila jsem to i druhému. Budu to dávat dokud se jim vyvíjí mozek a pak na to taky prdím.
My meli jednou takovy drahy rybi olej od Justu a k tomu byl jeste nejaky vitaminovy sirup. Stalo to dohromady pres 2tisice a melo to byt pry to nejlepsi. No a zadnou zmenu jsem teda nepozorovala.
Dneska jsem se synem delala tu knizku, Kdyz mysky septaji,, a prislo mi, ze tam to Č rika lip, nez kdyz se to rika jen tak. Mozna uz se blizime k uspechu. Je pravda, ze si to i syn sam hodni cvici. Hodne vola na kocku ci-ci.
@Oriseka píše:
Dneska jsem se synem delala tu knizku, Kdyz mysky septaji,, a prislo mi, ze tam to Č rika lip, nez kdyz se to rika jen tak. Mozna uz se blizime k uspechu. Je pravda, ze si to i syn sam hodni cvici. Hodne vola na kocku ci-ci.
Syn se naučil sám říkat L, prostě jen tak, chtěl to umět, zkoušel si ho, pak 2 týdny na logopedii a máme to. Jenže H, C, Ď z něj nevydoluju, protože nechce. To je prostě hrozný s těma dětma kolikrát nic nehne ![]()
@Míša213 píše:
@Fiveone Já jsem to tenkrát koupila jen kvůli té synově epilepsii, jako ze zoufalství, to bych tenkrát dala snad všechno, aby něco zabralo. No a když jsem viděla výsledky, koupila jsem to i druhému. Budu to dávat dokud se jim vyvíjí mozek a pak na to taky prdím.
Já dávám imunozraloka, tak nevím, jestli dávat i tu tresku. Nebo jestli je treska i na imunitu. Každopádně jsem slyšela, že ta treska může i uškodit, tak s tím váhám. Ale možná zkusím příští jaro nasadit. Já beru na pilulce za benefit body. KdBy byla někde akce napište!
@Bubla Bůčková píše:
Syn se naučil sám říkat L, prostě jen tak, chtěl to umět, zkoušel si ho, pak 2 týdny na logopedii a máme to. Jenže H, C, Ď z něj nevydoluju, protože nechce. To je prostě hrozný s těma dětma kolikrát nic nehne
Takhle se syn uplne sam naucil R. To drceni teda nebylo uplne prijemne, ale R se naucil. No s Č bojujeme uz dlouho. Ted nejak mam pocit, ze se to pohnulo
, tak snad uz jsme na dobre ceste.
@Bubla Bůčková @Oriseka Tiše závidím, ale přeju vám to a hlavně dětem. U nás samo nejde nic, pořád ji říkám: Si to ve školce zkoušej, mysli na ty hlásky aspoň chviličku. A efekt nic… „Č“ ji trvalo od vyvození po fixaci (asi z 80-90%) rok. „L“ jen přípravná cvičení trvala skoro rok, vyvození pak chvilku a teď už víc jak půl roku fixujeme a zatím nic moc úspěch, na začátku slova to celkem jde, uprostřed jak kdy a na konci slova pořád ua… A to logopedka před týdnem řekla, jak se zlepšuje, a že sykavky už ji hezky jdou - no nevím, zdá se mi, že mluví o jiném dítěti neb ze sykavek ovládá jen to Č a teď trénujeme „C“. Do toho ještě příprava na „R“… A aby toho nebylo málo, tak se ji začaly minulý týden kývat dva přední zuby - říkám to logopedce a ta říká, no to se nedá nic dělat (ano chápu nedá), tak si chvíli pošišlá - jsem myslela, že ji roztrhnu - jak chvíli, ona šišlá od toho co začala mluvit a má dvouletá snaha půjde jako vniveč ![]()
@Míša213 píše:
@Fiveone Já jsem psala no, cena je drsná, u nás třeba Mollers účinky neměl, tohle je přímo na neuro. Taky bych brala něco levnějšího v tomhle složení.
Ten neurotreska vám zabírá z titulu obsahu konopí (zkušenost u roztroušené sklerózy, demence),případně rozmarýnu (zkušenost u neuroboreliozy), vše ovsem z doslechu.. To v mollersu není. Obě složky jsou na nervové potíže, zejména konopí je možná to, co umí oproti omega doslova zazraky. Omega 3 (součást rybích olejů) je též na nervovou soustavu. Ale najít přesně ten prvek, co funguje, v odpovídajícím množství, je kumšt.
@Finkaa píše:
@Bubla Bůčková @Oriseka Tiše závidím, ale přeju vám to a hlavně dětem. U nás samo nejde nic, pořád ji říkám: Si to ve školce zkoušej, mysli na ty hlásky aspoň chviličku. A efekt nic… „Č“ ji trvalo od vyvození po fixaci (asi z 80-90%) rok. „L“ jen přípravná cvičení trvala skoro rok, vyvození pak chvilku a teď už víc jak půl roku fixujeme a zatím nic moc úspěch, na začátku slova to celkem jde, uprostřed jak kdy a na konci slova pořád ua… A to logopedka před týdnem řekla, jak se zlepšuje, a že sykavky už ji hezky jdou - no nevím, zdá se mi, že mluví o jiném dítěti neb ze sykavek ovládá jen to Č a teď trénujeme „C“. Do toho ještě příprava na „R“… A aby toho nebylo málo, tak se ji začaly minulý týden kývat dva přední zuby - říkám to logopedce a ta říká, no to se nedá nic dělat (ano chápu nedá), tak si chvíli pošišlá - jsem myslela, že ji roztrhnu - jak chvíli, ona šišlá od toho co začala mluvit a má dvouletá snaha půjde jako vniveč
Ty zuby dorostou a netrva to zas tak dlouho. Ono to tak je, ze ted zacinaji padat. Je to tak i spojovano se zacatkem skolni dochazky. Nektere dite mluvi ciste samo o sobe a nekteremu se musi pomoci torchu a nekteremu hodne. Neni v tom zadna spravedlnost. Kdyz mluvime o detech z normalniho podnetneho prostredi, kde se rodice detem venuji. Je to v tech detech vrozene. Treba u prvniho ditete mi prislo, za na kazde pismenko musel dozrat a naskocilo, kdyz jsme ho ani moc netrenovali. Ted u druheho tlacim, protoze do skoly kousek a neni toho casu moc a prijde mi, ze vysledky jsou videt, ale je to v souctu tech 30 minut denne prace.
@Finkaa píše:
@Bubla Bůčková @Oriseka Tiše závidím, ale přeju vám to a hlavně dětem. U nás samo nejde nic, pořád ji říkám: Si to ve školce zkoušej, mysli na ty hlásky aspoň chviličku. A efekt nic… „Č“ ji trvalo od vyvození po fixaci (asi z 80-90%) rok. „L“ jen přípravná cvičení trvala skoro rok, vyvození pak chvilku a teď už víc jak půl roku fixujeme a zatím nic moc úspěch, na začátku slova to celkem jde, uprostřed jak kdy a na konci slova pořád ua… A to logopedka před týdnem řekla, jak se zlepšuje, a že sykavky už ji hezky jdou - no nevím, zdá se mi, že mluví o jiném dítěti neb ze sykavek ovládá jen to Č a teď trénujeme „C“. Do toho ještě příprava na „R“… A aby toho nebylo málo, tak se ji začaly minulý týden kývat dva přední zuby - říkám to logopedce a ta říká, no to se nedá nic dělat (ano chápu nedá), tak si chvíli pošišlá - jsem myslela, že ji roztrhnu - jak chvíli, ona šišlá od toho co začala mluvit a má dvouletá snaha půjde jako vniveč
Já mám jinak všechno vydřene od miminka
vyhrali jsme loterii akorát s nočním curanim a jinak co nevydreme není, neprobehlo ani období ja sám…
teď například kolo, nezájem, zeptám se známé- jo ve 3 letech hrozně chtěl už jezdit a teda 2 hodiny na hřišti než se naučil
Hlavně že jsou ale pokroky
Holky a co nějaké přípravné kurzy rovnou od školy, že třeba dítě pozná prostředí, dělá se to?
@PETRAKIM píše:
Ten neurotreska vám zabírá z titulu obsahu konopí (zkušenost u roztroušené sklerózy, demence),případně rozmarýnu (zkušenost u neuroboreliozy), vše ovsem z doslechu.. To v mollersu není. Obě složky jsou na nervové potíže, zejména konopí je možná to, co umí oproti omega doslova zazraky. Omega 3 (součást rybích olejů) je též na nervovou soustavu. Ale najít přesně ten prvek, co funguje, v odpovídajícím množství, je kumšt.
Jojo koukala jsem na to. CBD…do toho nepůjdu, účinku věřím, bála bych se dávat dítěti dlouhodobě. Budu doufat v sílu omega.
@Bubla Bůčková píše:
Já mám jinak všechno vydřene od miminkavyhrali jsme loterii akorát s nočním curanim a jinak co nevydreme není, neprobehlo ani období ja sám…
teď například kolo, nezájem, zeptám se známé- jo ve 3 letech hrozně chtěl už jezdit a teda 2 hodiny na hřišti než se naučil
![]()
Holky a co nějaké přípravné kurzy rovnou od školy, že třeba dítě pozná prostředí, dělá se to?
Tak to jsme na tom stejně… taky všechno vydřený… nočník, sebeobsluha a další.
Jen odbourání pliny v noci šlo samo, o tom ani nevím ![]()
Starší syn byl úplně bezúdržbový, s tímhle je peklo ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Já mám jinak všechno vydřene od miminkavyhrali jsme loterii akorát s nočním curanim a jinak co nevydreme není, neprobehlo ani období ja sám…
![]()
Tak to u nas nic neni. Respektive bude takovy predskolakuv den a to je takovy den otevrenych dveri, kde te provedou skolou a v kazde ucebne jsou nejake ukoly pro deti. Treba chemicke pokusy nebo si v dilnach vyrobili medajly. Akce na 2 hodiny a pak jeste klasika zapis, coz je tak na hodinu. Pripravna trida tady neni. Kolo se ted mladsi syn naucil v lete a to mel 5 let a 2 mesice. Uz meli nekteri lide kecy, proc ho vozime v sedacce
, ale proste mu to neslo. Hodne vrazel do veci. Jak se soustredil slapat, tak nekoukal na cestu.