Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24336
14.10.23 16:33

Taky se moc nestíhám tomu předškolákovi věnovat. Mám Třeťáka a ten je problémový a k tomu mimčo. Hlavně ho vidím na ty sporty a během jízdy v autě děláme slovní úlohy (na počítání) a slovní fotbal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22472
14.10.23 16:37

Jinak syn tyto vsemozne aktivity dela rad. I tu logoledii dela celkem ochotne. Je rad, ze se mu nekdo venuje. Spis proste na to najit cas a energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
14.10.23 17:00

@Oriseka Měla by docházet do jiné třídy v MŠ, třída smíšená, jak to bude probíhat úplně netuším(zda jen předškoláci nebo všechny děti), je to tam nově s novou paní učitelkou, která letos nastoupila a říkala, že to vidí tak na 30min jednou týdně (co 14 dnů - nevím už přesně)- což se mi zdá trošku málo, ale lepší něco než nic… Aspoň toto jsem si pro své dítko v MŠ vydobyla, uvidíme, zda to přinese nějaký posun. Dcera je trochu stydlivá a nesmělá, proto pro ni bude poprvé v jiné třídě s jinou paní učitelkou už tak zátěž, kdyby byly všechny děti nové, tak zapadne v pohodě, do nových kroužků neměla problém se zapojit, ale tady se ty děti už znají. Jinak u nás tuto metodu nikde nenabízejí, musely bychom cca 25km do krajského města do PPP.

Skupinu 5 dětí bych vítala, škoda, že tady nic pro předškoláky není a to nejsme úplně nejmenší město…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5316
14.10.23 17:12

@Oriseka S tím počítám, že bych to dělala s ním, většinou všechny ty knížky děláme spolu. Ale, že by ho to třeba víc bavilo s tou tužkou, než jen z obyčejného papíru. Chci je koupit k Vánocům tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
14.10.23 17:12

Dcera má sešit pro předškoláky+ procvičujeme grafomotoriku a pak děláme různé výtvarné aktivity apod.. Co se týče logopedie, tak jí chybí jen Ř. V tuto chvíli kouká na Binga v angličtině. Nevim jak jinde, ale u nás leje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22472
14.10.23 17:13
@Finkaa píše:
@Oriseka Měla by docházet do jiné třídy v MŠ, třída smíšená, jak to bude probíhat úplně netuším(zda jen předškoláci nebo všechny děti), je to tam nově s novou paní učitelkou, která letos nastoupila a říkala, že to vidí tak na 30min jednou týdně (co 14 dnů - nevím už přesně)- což se mi zdá trošku málo, ale lepší něco než nic… Aspoň toto jsem si pro své dítko v MŠ vydobyla, uvidíme, zda to přinese nějaký posun. Dcera je trochu stydlivá a nesmělá, proto pro ni bude poprvé v jiné třídě s jinou paní učitelkou už tak zátěž, kdyby byly všechny děti nové, tak zapadne v pohodě, do nových kroužků neměla problém se zapojit, ale tady se ty děti už znají. Jinak u nás tuto metodu nikde nenabízejí, musely bychom cca 25km do krajského města do PPP.Skupinu 5 dětí bych vítala, škoda, že tady nic pro předškoláky není a to nejsme úplně nejmenší město…

Tento krouzek je super. A stoji jen 1400 na pololeti. Oproti podobnym aktivitam je to zadarmo. U nas je to teda 60minut jednou tydne a to vetsinou jsou tam jeste dyl. Uz tam chodil starsi syn, tak vim, ze je dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22472
14.10.23 17:21
@Míša213 píše:
@Oriseka S tím počítám, že bych to dělala s ním, většinou všechny ty knížky děláme spolu. Ale, že by ho to třeba víc bavilo s tou tužkou, než jen z obyčejného papíru. Chci je koupit k Vánocům tak uvidíme.

To pak jo. Ja mela takovou naivni predstavu, ze ty knizky budou takovy doplnek k normalni logopedii a ze si to bude delat sam. S ostatnimi knizkami si sam hraje. Na to me nepotrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5316
14.10.23 19:30

@Oriseka Třeba z toho cítí to učení a nechce :nevim: To syn za mnou chodí se všema knížkama právě, rád si prohlíží s námi. Mladší zase raději sám. Ale když třeba jdeme malovat, nebo dělat ta grafomotorická cvičení to chce hned dělat taky, tak je těžký je oddělit. No v lednu se nám má narodit holčička, tak už teď mám osypky jak to budu zvládat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22472
14.10.23 19:40
@Míša213 píše:
@Oriseka Třeba z toho cítí to učení a nechce :nevim: To syn za mnou chodí se všema knížkama právě, rád si prohlíží s námi. Mladší zase raději sám. Ale když třeba jdeme malovat, nebo dělat ta grafomotorická cvičení to chce hned dělat taky, tak je těžký je oddělit. No v lednu se nám má narodit holčička, tak už teď mám osypky jak to budu zvládat. :lol:

On se se mnou uci rad, ale evidentne sam nee. Pani 3 deti, tak to klobouk dolu. Budete mit veselo. Me bohate staci 2, ikdyz ten starsi vyda za dva mozna i za vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
14.10.23 20:00
@Cuddy píše:
@Amandine mne zase Bednářová přijde nudná těmi průpovídkami. Máme je, ale neděláme. Mám mnohem raději sérii od Ivy Vlkové (passparta) od zápisu do lavice. A nebo pak ještě 5 sešitu série V lavici. To jsou jen cvičení.

Ano, mám taky tu zkušenost, že to děti moc nebaví. Ale ona si tím chce zajistit, aby se ta cvičení dělala postupně v návaznosti. Nicméně s dcerou jsem s tím pracovala mezi první a druhou návštěvou PPP.
Pro děti s poruchami pozornosti je to moc barevné.
Sérii Ivy Vlkové mám taky a potom se hodně doporučují Šimonovy pracovní listy a cokoliv od Kuliferdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5316
14.10.23 20:02

@Oriseka Tak to závidím, my musíme s učením bojovat. Prostě nezájem. No chtěli jsme velkou rodinu, taky tak nějak tu holčičku ke dvoum rarachům :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
14.10.23 20:07
@Míša213 píše:
@berua13 Jo nervy, ty bych potřebovala vyměnit :lol: V té školce to vybarví, nalepí, ale taky je vidět, že to dělal na rychlost, aby to měl hotové a mohl si jít hrát :lol: Ale udělá to, doma nad ním stojím a nic. Začne brečet a je konec. Pořád říkají, že musíme doma trénovat, ale jak, to už nám neporadí. Má hodně bujnou fantazii, ale když mu řeknu, že si to může i namalovat, aby to viděl na papíře, tak to ne. Snad nám poradí v té poradně.

Z nás pomáhají odměny, mám doma zásobu samolepek a kartiček pokémonů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22472
14.10.23 20:17
@Míša213 píše:
@Oriseka Tak to závidím, my musíme s učením bojovat. Prostě nezájem. No chtěli jsme velkou rodinu, taky tak nějak tu holčičku ke dvoum rarachům :lol:

Me staci 2 kluci a treti je kocka :jazyk:. My teda nikdy nemeli v planu 3 deti. Mladsi je takovy zlaticko. Uceni mu nevadi. Je celkem poctivka. Sesit s logopedie umi naspamet, takze to pekne rika a pak jeste delane dalsi aktivity. Ale kdyz byl maly, tak mi prisel mnohem sikovnejsi. Ted jsem koukala do alba a fakt byl treba jako dvoulety vyjimecne sikovny. Treba pekne strihal. Ted mi prijde takovy prumerny a ta rec je teda podprumerna. Ale ve skole si myslim, ze mu to pujde. Nas skolni system je nastaveny na takove deti jako je muj predskolacek. Vydrzi sedet dlouho a delat rizenou cinnost, ucitel je autorita a co rekne je svate, takze treba ve skolce sni uplne vse a kazdy den spi. Taky si umi dospele dost obtocit kolem prstu. Rika, co chteji slyset. Ma takovou veselou a optimistickou povahu. Uplny opak starsiho syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5316
14.10.23 20:19

@Netopirek odměny jsem taky zkoušela a nic. Jo, reaguje na odměnu typu auta, ale to bych se nedoplatila :lol: Je blázen do aut, ty samolepky jsou dobrý nápad, zkusím sehnat nějaké s autama, jestli by to prošlo. Děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5316
14.10.23 21:05

@Oriseka Jako bys psala o těch mých dvou :mrgreen: Ten náš mladší je taky úplný opak staršího, je mu 2,5 roku. Nemluví, ale dokáže si každého tak vycvičit, že vlastně každej dělá to co on chce :lol: A podle malůvek všude na zdi hádám, že ho malování bavit bude oproti bráchovi. Jojo, jsou to zlatíčka ty děti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí