Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5889
17.10.23 07:25
@PETRAKIM píše:
Ten neurotreska vám zabírá z titulu obsahu konopí (zkušenost u roztroušené sklerózy, demence),případně rozmarýnu (zkušenost u neuroboreliozy), vše ovsem z doslechu.. To v mollersu není. Obě složky jsou na nervové potíže, zejména konopí je možná to, co umí oproti omega doslova zazraky. Omega 3 (součást rybích olejů) je též na nervovou soustavu. Ale najít přesně ten prvek, co funguje, v odpovídajícím množství, je kumšt.

Tak nějaký konopný olej prodávají i u nás v drogerii, takže možná by se to dalo koupit zvlášť a za přijatelnější cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
17.10.23 07:48
@PETRAKIM píše:
Ten neurotreska vám zabírá z titulu obsahu konopí (zkušenost u roztroušené sklerózy, demence),případně rozmarýnu (zkušenost u neuroboreliozy), vše ovsem z doslechu.. To v mollersu není. Obě složky jsou na nervové potíže, zejména konopí je možná to, co umí oproti omega doslova zazraky. Omega 3 (součást rybích olejů) je též na nervovou soustavu. Ale najít přesně ten prvek, co funguje, v odpovídajícím množství, je kumšt.

Jenže když člověk hledá, tak nikdo nedělal výzkumy jaký dlouhodobý vliv má CBD na dětský mozek. Hlavně bych měla strach, jakou dávku dítě dostane, když je to zamícháno jen tak v oleji…
Jsou léky s CBD, které prošly všemi skupipni než byly uvedeny na trh, Neurotresku a ní CBD bych nikdy neuzivaka sama ani bych nedávala dítěti.

• Citovat
  • Upravit
5322
17.10.23 07:56

@Bubla Bůčková Hele imunozraloka jsme neměli, my šli rovnou do neurotresky, nešlo nám tak o tu imunitu, jako spíš o ty neurogicke problémy. To jsem nikde nečetla, že by to mohlo ublížit, v čem konkrétně? Děti to berou něco přes rok a ťukám, žádné problémy s tím nemají. Akce sleduji, tak až nějaká bude, dám vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5322
17.10.23 08:04

@PETRAKIM Já vím no, právě proto to děti berou. Samotné CBD kapky bych asi nedala, tam je to s tou epi takové na hraně, někomu pomůžou, někomu ublíží. Ale tady v té neurotresce jim to nijak nevadí. Tak jsem ráda, že jsme něco našli co pomáhá. Doktorce věřím, že by nám neporadila něco co by jim uškodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
17.10.23 08:17

@Oriseka hrozny tlak na výkon dnešní doby, co se týče jízdy na kole. Hele, holka se mi to naučila nyní taky hrubo po tom pátém roce. A co, nic ji neuteklo, ani vašemu dítěti. Max jsou ostrazitejsi než triletak, co jede jak raketa a chybí mu oud sebezáchovy. Jeden umí brzo kolo, ale neumí složit sam puzzle (naše třeba skláda od tří let klasické puzzle). Nerovnoměrný vývoj je pro předškoláky běžný jev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
17.10.23 08:18
@Míša213 píše:
@Bubla Bůčková Hele imunozraloka jsme neměli, my šli rovnou do neurotresky, nešlo nám tak o tu imunitu, jako spíš o ty neurogicke problémy. To jsem nikde nečetla, že by to mohlo ublížit, v čem konkrétně? Děti to berou něco přes rok a ťukám, žádné problémy s tím nemají. Akce sleduji, tak až nějaká bude, dám vědět ;)

https://childmind.org/…eed-to-know/

• Citovat
  • Upravit
5322
17.10.23 08:39

@Anais Brno Děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
17.10.23 08:43
@Míša213 píše:
@Anais Brno Děkuji ;)

Byl i článek přímo z vědeckého výzkumu z ČR, kde vyrábějí lék s CBD a popisovali účinky. Nemůžu to dohledat.

• Citovat
  • Upravit
3176
17.10.23 08:48

@Oriseka Jo já vím, že ty zuby dorostou, jen je otázka, za jak dlouho, spodní se jí kývá hodně a už ji to asi vadí, tak si s ním kývá i sama, horní zatím trochu míň, ale pokud začne s ním kývat, tak bude venku taky hned. Mě by to asi tak neštvalo, ale dva roky řeším mezizubní sykavky - pořád opravuju, ať nechá jazyk za zuby a nevystrkuje ho ven, a jak nebude mít zuby, tak to podle mně půjde zcela do háje, takže je mi to fakt líto, jak jí, tak i moji práce… Pořád jsem doufala, že ty sykavky vycvičíme než zuby vypadnou a s takovou, bude šišlat i ve škole… A já fakt už začínám být v koncích se svou motivací a tím pádem i jí nějak ke cvičení namotivovat… No nic, aspoň jsem to vypsala, protože doma už se raději o logopedii s mužem ani nebavíme, maximálně, kdo s ní bude cvičit a co je třeba všechno opravovat.
Jinak u nás škola taky nic nepořádá, jednou se půjdou podívat se školkou do školy, pak by měl být den otevřených dveří, tak to půjde my s ní a jinak nic, ani přípravná třída tady v okolí nikde není, takže kdyby byl nutný odklad, tak je to zase práce jen na nás doma, což mi je líto, proto pokud ji trochu dozraje sluchové vnímání, tak prostě půjde do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
17.10.23 08:55

@Bubla Bůčková nase skola dela v cervnu 3 odpoledne, kdy deti poznaji skolu. A nebo jeste jedna soukroma v okoli ma celorocni krouzek Skolicka, kde jsou deti 1× tydne ve skole 2-3 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
17.10.23 08:56

@Bubla Bůčková a ty mas ted predskolaka? Nebo dite s odkladem? Nejak si vybavuji, ze je mladsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22509
17.10.23 09:31
@PETRAKIM píše:
@Oriseka hrozny tlak na výkon dnešní doby, co se týče jízdy na kole. Hele, holka se mi to naučila nyní taky hrubo po tom pátém roce. A co, nic ji neuteklo, ani vašemu dítěti. Max jsou ostrazitejsi než triletak, co jede jak raketa a chybí mu oud sebezáchovy. Jeden umí brzo kolo, ale neumí složit sam puzzle (naše třeba skláda od tří let klasické puzzle). Nerovnoměrný vývoj je pro předškoláky běžný jev.

Ja to kolo taky chtela aby umel. Kvuli te reci. Ze to spolu souvisi a kdyz se deti rozjedi, tak se posunou i v reci. Takze jsem to celkem pravidelne zkouseli uz to minule leto, co mu byli 4, ale on proste koukal na ty nohy, co slapou a ne dopredu. Letos uz lepsi, ale stejne ruzne vrazel do baraku, do aut. Pak se teda konecne rozjedil. Starsi syn(8let) ujede treba 50 km, takze vylet 500m na hriste pro nej neni nic extra, takze jsme jeste pouzivali na ty delsi vylety cyklosedacku. No a proste reci, ze tak velke site do sedacky a proc nedeje :zed:. Za nas se to tak nehrotilo. Ani asi nebyla takova moznost kol v ruzne velikosti. Ted vsichni nakoupi lehka mala kola a jezdi i triletaci. Klukovi i docela dlouho trvalo nez se naucil na dvoukolove kolobezce. Koloodrazedlo myslim v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22509
17.10.23 09:36
@Finkaa píše:
@Oriseka Jo já vím, že ty zuby dorostou, jen je otázka, za jak dlouho, spodní se jí kývá hodně a už ji to asi vadí, tak si s ním kývá i sama, horní zatím trochu míň, ale pokud začne s ním kývat, tak bude venku taky hned. Mě by to asi tak neštvalo, ale dva roky řeším mezizubní sykavky - pořád opravuju, ať nechá jazyk za zuby a nevystrkuje ho ven, a jak nebude mít zuby, tak to podle mně půjde zcela do háje, takže je mi to fakt líto, jak jí, tak i moji práce… Pořád jsem doufala, že ty sykavky vycvičíme než zuby vypadnou a s takovou, bude šišlat i ve škole… A já fakt už začínám být v koncích se svou motivací a tím pádem i jí nějak ke cvičení namotivovat… No nic, aspoň jsem to vypsala, protože doma už se raději o logopedii s mužem ani nebavíme, maximálně, kdo s ní bude cvičit a co je třeba všechno opravovat.
Jinak u nás škola taky nic nepořádá, jednou se půjdou podívat se školkou do školy, pak by měl být den otevřených dveří, tak to půjde my s ní a jinak nic, ani přípravná třída tady v okolí nikde není, takže kdyby byl nutný odklad, tak je to zase práce jen na nás doma, což mi je líto, proto pokud ji trochu dozraje sluchové vnímání, tak prostě půjde do školy.

Koukni se, jestli uz tam nerasi nove zuby. Starsimu zuby vypadly a uz tam mel rovnou nove a dorostly celkem rychle. Max par tydnu to trvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24368
17.10.23 10:03

@Bubla Bůčková máš jedináčka? Vím a chápu, co to je mít vše vydřené. Mám tak se starší a je to v něčem boj a peklo doteď ve 3. třídě. U mého prostředního jde všechno samo. Až člověk kouká. Jako prcek zkusil párkrát zapnout zip a bylo to. Ve 3.5 sedl na kolo a hned jezdil. A to je na pohyb spíš nešikovný. Ve 4 letech chtěl jako doprovod na logopedii „taky cvičit s panem X…“, takže byl rovnou proklepnut ale dobrý (jen ř ještě nemá). Takových dětí byl měl člověk i pět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24368
17.10.23 10:04

Ten můj chlapec jde příští týden na vyšetření školní zralosti ke speciální pedagožce. Tuhle službu poskytuje školka zdarma. Tak jsem zvědavá co třeba vypíchne, že mu nejde, abychom se tomu trochu pověnovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí