Předškolák 2023

• Fotoalbum (48)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
13.10.23 19:00

@Oriseka to je u nás taky. Žádná krabice se nesmí vyhodit🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22369
13.10.23 19:03
@Xmichaelah píše:
@Oriseka ano ano, budem zkouset tri skoly- na jednu bude delat “prijimacky”- z logopedie a psychotesty, na druhou talentovky… treti je spadova tak tam jen zapis..

Mate ambice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
13.10.23 19:04

@Cuddy z mensiho mesta kousek od Prahy, a ano jsou statni.. na jedne je tedy nejaky prispevek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
13.10.23 19:07

@Oriseka zas tak velke ne, hodne nas lamali aby sla o rok driv.. to jsme nakonec zavrhli.. jedna z nich je hudebni- malou naverbovali ze skolky do zpevu ( mne treba prijde ze zpiva falesne, ale asi ne), druha je anglicka… kdyz to neklapne, nic se nedeje. Ja to beru i jako fajn prilezitost, berou 20 deti, takze trida ma mensi pocet zaku a pod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22369
13.10.23 19:09
@Cuddy píše:
A kroužku máme poměrně dost, angličtinu, plavání a 2× sportovní kroužek. Od příštího roku přibude nějaký nástroj v ZUŠ.

A dítě tedy není na tom tak jako ostatní děti zde. Dobře tedy počítá, to sčítá odečítá velmi dobře do 10, umí sčítat odčítat desítky, stovky. Písmena pozná, ale jednoduché slovo složí, takže i přečte, ale nerozloží, neslyší samohlásky. Maminka běžné napíše jako mmk.

Sešity pro předškoláky dělá tedy moc rád, držení tužky jde, ale musím občas hlídat. Když je unavený, cpe prostředníček k ukazováčku. Paměť mne přišla horší, ale třeba angličtinu si pamatuje dost dobře.

O odkladu jsem přemýšlela proto, že má staršího sourozence, druhaka, kterému jde vše samo a já samozřejmě srovnávám, což se nemá.

Je sikovny. Bezni predskolaci nenapisou ani mmk, protoze nepisi. Srovnavani u nas vychazi zas dobre, protoze latka neni zrovna vysoko :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22369
13.10.23 19:12
@PETRAKIM píše:
Jo, tak ta naše je to stejný, projekty někdy přes půl pokoje. To stejně sběr všeho možného, z čeho pak doma vyrábí a vyrábí a vyrábí třeba celý den. Holka v přípravce není a pokud by byl doporučen odklad, tak rozhodně půjde do přípravky, proto ji škola udržuje. Máme smíšené třídy ve školce i s dvouletými dětmi a tam není čas na „odkladove předškoláky“. Ale myslím, že na odklad není. Řeč se zlepšuje, byt tedy je pořád v té výslovnosti nejhorší. Chodí na edukativne stimulační aktivity, kde jsou jen předškoláci a dělají tam to, co prvnaci či přípravka, a až na tu řeč je průměr až nadprůměr ve všech činnostech. Jo, teď se učí poznávat první písmeno ve slově, chytá se vcelku dobře. Někteří jsou na to marní, byt nemají vadu řeči jako naše.

Napis vic o tech edukativne stimulacnich aktivitach. To je krouzek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22369
13.10.23 19:15
@Netopirek píše:
@Oriseka to je u nás taky. Žádná krabice se nesmí vyhodit🤣

Zase ta radost, kdyz nejakou ulovi :lol:. Nepotrebuje drahe hracky. Ja vzdycky vyhazuju ty krabice od kapesniku nenapadne a obcas me u toho chyti. Pokoj je tak trochu odpadak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
13.10.23 19:18
@Oriseka píše:
Napis vic o tech edukativne stimulacnich aktivitach. To je krouzek?

To pořádá přímo naše školka pro předškoláky. Je tam učitelka, rodič s dítětem (tam tam je poznat, kdo z rodičů ma zájem na vzdělání dítěte, nejsou tam často ti, co jsou spíše sociálně slabší případy). Trénuje se úchop tužky, uvolňovací cviky na ruku, rozlišování tvarů, umístění předmětů v prostoru, slabikování… Prostě vše, co dělají prvnaci i přípravka. Mají sešity, které jsme jako rodiče platili (300 Kč), jinak to je zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
13.10.23 19:19
@Oriseka píše:
Zase ta radost, kdyz nejakou ulovi :lol:. Nepotrebuje drahe hracky. Ja vzdycky vyhazuju ty krabice od kapesniku nenapadne a obcas me u toho chyti. Pokoj je tak trochu odpadak.

Já musím nyní schovávat papirove rule od toaletaku :) protože dělá z nich letadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22369
13.10.23 19:20
@Xmichaelah píše:
@Oriseka zas tak velke ne, hodne nas lamali aby sla o rok driv.. to jsme nakonec zavrhli.. jedna z nich je hudebni- malou naverbovali ze skolky do zpevu ( mne treba prijde ze zpiva falesne, ale asi ne), druha je anglicka… kdyz to neklapne, nic se nedeje. Ja to beru i jako fajn prilezitost, berou 20 deti, takze trida ma mensi pocet zaku a pod..

Me bude stacit, kdyz syna vezmou na spadovou skolu, aby chodil se starsim. Maji se letos otevrit jen 3 prvni tridy, takze se pravdepodobne vsechny spadove deti nedostanou a pak se bude nejspis losovat :roll:. Za starsiho sourozence nejsou plusove body.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22369
13.10.23 19:22
@PETRAKIM píše:
Já musím nyní schovávat papirove rule od toaletaku :) protože dělá z nich letadla.
:lol:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
13.10.23 19:22

@Oriseka to chapu, kdyz jsou deti 2 tak je to dost potreba, aby ta budova byla jedna… nam je to fuk, mame jen jedno.. a spadova nema uplne ty nej reference.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22369
13.10.23 19:31
@Xmichaelah píše:
@Oriseka to chapu, kdyz jsou deti 2 tak je to dost potreba, aby ta budova byla jedna… nam je to fuk, mame jen jedno.. a spadova nema uplne ty nej reference.. :(

Nase spadova taky ne. Ta druha v nasi mestske casti, tak ta je nejspis jeste horsi. Stejne neni sance se dostat do jine nez spadove. Dojizdeni jinam bych casove nezvladala. Na spadovou chodi vsechny deti z okoli, takze nechodit tam, tak jsi uplne mimo. Ale zalezi na konkretni ucitelce, kterou dite ma. Treba budeme mit podruhe stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.10.23 19:33
@Oriseka píše:

Tak to je u nás stejné 🤣 pokojík je jak smetiště :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4929
13.10.23 19:35
@Oriseka píše:
Ahoj, nechala jsem se inspirovat a zakladam nove tema Predskolak 2023. Bude o nasich budoucich skolacich. Deti 5+, co pujdou pristi skolni rok do skoly. Mam syna predskolaka. 6 bude mit v kvetnu a pocitam, ze pujde do skoly. Tasku s prislusenstvim uz mam koupenou a dostane ji od Jeziska. Spis tak nahodny kup, ze se mi libila v obchode, kde jsem neco nakupovala, takze za jedno postovne. Chodi na logopedii a jeste mu zbyva naucit se pomerne dost pismenek. Jsem zvedava, zda to do zari zvladne. Odpocinkove tema na pokec. Jak jsou na tom Vasi predskolaci? Kolik maji krouzku, co umi a tak.

Tak já se taky přidám. Mám předškoláka s odkladem. V létě mu bylo šest let.
Má těžkou vývojovou dysfazii, je zapsaný do klasické ZŠ, ale do paragrafové třídy.
Je to s ním náročné, neumím si zatím snad ani představit jak bude jeho vzdělávání probíhat. Zná čísla do desíti s bídou, některá písmenka. K pastelkam má odpor :D
Ale ve školce ho chválí, snaží se.
Do školy zatím nic koupeného nemáme, jen psací stůl zatím složený. Plánuju mu všechno dát v červenci… k narozeninám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí