Předvolání k podání vysvětlení

Anonymní
17.4.12 14:11

předvolání k podání vysvětlení

ahoj všichni, včera mi přišla výzva od policie abych se dostavila k podání vysvětlení o překročení rychlosti. Dnes jsem se dostavila, na fotce jsem se nepoznala, žena měla sluneční brýle, tak jsem uvedla v protokolu že nevím kdo řídil mé auto a na fotce se nepoznávám. Hrozí mi tedy nějaká pokuta ? nebo jaký postup mohu od strážníku ev. magistrátu očekávat ? Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
17.4.12 14:14

Myslím že nehrozí, pokud si stojíš za svým, nejsi to ty tak ti prakticky nic nemůžou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1764
17.4.12 14:15

A kdo teda to tvé auto řídil? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
17.4.12 14:17
@regy píše:
A kdo teda to tvé auto řídil? :D

juj, to by mě taky zajímalo, ale bála jsem se zeptat

• Citovat
  • Upravit
5453
17.4.12 14:20

To je dobrý,že nevíš kdo řídil tvé auto :roll: .To si frajeři museli klepat na čelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
17.4.12 14:22
@kamikaa píše:
To je dobrý,že nevíš kdo řídil tvé auto :roll: .To si frajeři museli klepat na čelo…

No tak to bych zas tak neřešila :lol: ,to spíš my si můžeme častěji klepat n ačelo

• Citovat
  • Upravit
5453
17.4.12 14:25

@byron jo jasně,ale přijde mi to trošku trpný tvrdit,že nevím kdo řídil MOJE auto :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.12 14:26

No já :-D , počítala jsem že to svedu na partnera, ale strážník mě ujistil že auto řídila žena, tak nezbylo než říct že ji nepoznávám. Pronesla jsem jen, že možná partnerova kolegyně z práce..Bodík by mi nevadil, ale ta pokuta teď na mateřské :-/

• Citovat
  • Upravit
101815
17.4.12 14:27

Nechci to tvrdit jistě, ale tvrdit, že nevím, kdo řídil tvoje auto je podle mě špatně, myslím, že správná formulace je, že to víš, ale odmítáš vypovídat, protože by to mohlo způsobit újmu tobě nebo osobě tobě blízké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
17.4.12 14:30
@Anonymní píše:
ahoj všichni, včera mi přišla výzva od policie abych se dostavila k podání vysvětlení o překročení rychlosti. Dnes jsem se dostavila, na fotce jsem se nepoznala, žena měla sluneční brýle, tak jsem uvedla v protokolu že nevím kdo řídil mé auto a na fotce se nepoznávám. Hrozí mi tedy nějaká pokuta ? nebo jaký postup mohu od strážníku ev. magistrátu očekávat ? Děkuji za odpověď

Myslím, že formulace - že nevíš kdo auto řídil - je dost špatná. Nevím, teda jak je to teď s osobou blízkou (chtěli toto odvolání zrušit, že dostane pokutu prostě majitel a ať si to doma s osobou blízkou vyřeší sám) ale rozhodně bych netvrdila, že nevím kdo moje auto řídil. Buď bych odmítla vypovídat úplně a zjistila si jak to je, nebo bych rovnou řekla, že nechci vypovídat, jelikož řídila osoba blízká..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.12 14:31
@j.a.n.i1 píše:
Nechci to tvrdit jistě, ale tvrdit, že nevím, kdo řídil tvoje auto je podle mě špatně, myslím, že správná formulace je, že to víš, ale odmítáš vypovídat, protože by to mohlo způsobit újmu tobě nebo osobě tobě blízké.

To ja vím, právě proto se ptám. Nebyl to takovej problém tvrdit že nevím kdo řídil. Měla jsem sebou mimino a řekla na začátku, že s autem teď téměř nejezdím a bere si ho partner..
No bohužel už to dopadlo jak to dopadlo…

• Citovat
  • Upravit
2693
17.4.12 14:34

Já bych se odkázala na osobu blízkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.12 14:35

No jde o to jestli to budu moc udělat dodatečně, v případě že si mě ještě pozvou..

• Citovat
  • Upravit
14110
17.4.12 14:41

nemůžou ti nic :))) pokud na fotce není naprosto jasně patrná podoba, případ se odkládá. manžel byl na policajtech minulé úterý, tak jsme jela rychle,a le auto je pasné na něj. jasně mu vysvětlili, že pokud to nebyl on a na fotce není průkazná poodba, případ se odloží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
17.4.12 14:43

Milá anonymní před nedávnem jsem řešila to samé… i když s tím rozdílem že,vím kdo auto řídil. Když jsem zjišťovala co a jak s tou osobou blízkou tak jsem se v zákoně dočetla, že nesmíš říct, že nevíš kdo řídil tvé auto protože za to můžeš dostat pokutu taky..... nevím teď už kolik to bylo ale správná formulace je že se na základě toho a toho zákona odmítáš vypovídat protože by to poškodilo tebe nebo osobu tobě blízkou… nebo tak nějak to bylo. Mě dali přesně ten výňatek přečíst ještě před tím než mi ukázali foto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová