Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím o radu, kdo máte zkušenost, jak to chodí. Volala mi paní z policie ohledně jedné záležitosti, která se týká mojí bývalé domácí. Požádala mě, jestli bych nemohla za ní zajít a něco jí k tomu říct. V záležitosti jsme s manželem nepřímo figurovali. Budu muset na policii podepsat nějakou výpověď?
@Martinik Já jsem také byla jednou předvolaná a výpověď jsem podepisovala.
@Martinik píše:
Ahoj, prosím o radu, kdo máte zkušenost, jak to chodí. Volala mi paní z policie ohledně jedné záležitosti, která se týká mojí bývalé domácí. Požádala mě, jestli bych nemohla za ní zajít a něco jí k tomu říct. V záležitosti jsme s manželem nepřímo figurovali. Budu muset na policii podepsat nějakou výpověď?
Tak na policii podepisuješ jen svoji výpověď. Zřejmě jste se domluvily na nějakém datu, normálně tam dojdeš, řekneš jí k tomu pár vět, ona se doptá a to pak podepisuješ…
Ano, z každého ústního jednání se pořizuje minimálně protokol o ústním jednání, kde zaznamenají výpověď občana případně, co doložil a z čeho se pořídila kopie (pokud si občan s sebou donese nějaké doklady, dokumenty, podklady, které chce k situaci doložit). Protokol podepisuje vypovídající poté, co je mu nechána lhůta, aby si ho přečetl a zkontroloval, zda nemá k pořízenému záznamu námitky. Jedno vyhotovení protokolu obdrží vypovídající.
@Keyllah píše:
Tak na policii podepisuješ jen svoji výpověď. Zřejmě jste se domluvily na nějakém datu, normálně tam dojdeš, řekneš jí k tomu pár vět, ona se doptá a to pak podepisuješ…
Tak tak. No nejraději bych v tom vůbec nefigurovala ![]()
@Martinik píše:
Tak tak. No nejraději bych v tom vůbec nefigurovala
Tak s tím už teď nic moc nenaděláš…normálně tam dojdeš, chvilku pokecáš, podepíšeš to co řekneš a normálně odejdeš. Nikde žádnej problém, pohoda. Oni to ti policajti nedělají někomu natruc, kdyby tu výpověď nepotřebovali, tak vás nevolají…
@Martinik píše:
Tak tak. No nejraději bych v tom vůbec nefigurovala
Chápu Tě, ale musí to být.
Já 1× byla v knihkupectví, když prodavačka nás tam náhle zamkla a volala cajty, ptž 1 chlapík prý si do tašky strčil knihu za cca 800kč, ale já to neviděla. Přesto jsem musela zodpovědět na policii pár dotazů.
A taky v jiné záležitosti, kdy 1 ženská nalákala lidi na práci a obelhala+okradla jich spoustu (vč. mě) a někteří z nich na ni podali žalobu. No, moje chyba, že jsem do toho šla, ale holt zoufalí lidé (já tehdy bez práce) dělají zoufalé věci…
Když jsem šla vypovídat, co a jak se vše událo, řekl mi, že těch oklamaných je několik desítek. ![]()
Nicméně se tomu asi nevyhneš.
Ono podle toho, že to řeší policie, se to teda nakonec fakt pěkně vyvrbilo, podle toho, co mi řekli, tak vznikla škoda, ke které se ona evidentně nehlásí a ještě se nás snad do toho snaží namočit, jinak by mě snad nekontaktovali
No nemám z toho dobrý pocit… Ale jasně, vím, že policie jen dělá svoji práci ![]()
@Martinik píše:
Ono podle toho, že to řeší policie, se to teda nakonec fakt pěkně vyvrbilo, podle toho, co mi řekli, takvznikla škoda, ke které se ona evidentně nehlásí a ještě se nás snad do toho snaží namočit, jinak by mě snad nekontaktovaliNo nemám z toho dobrý pocit… Ale jasně, vím, že policie jen dělá svoji práci
Ja sakra, tak to bych tam asi šla ještě i ve svém zájmu..?
Navíc už není vaše domácí, když píšeš, že bývalá, tak snad to proběhne vše v klidu.
A vůbec, Ti napíšu SZ, Ti ji dlouho dlužím
,já vím. http://smileys.cz/…s-cz-173.gif
@Martinik píše:
Ono podle toho, že to řeší policie, se to teda nakonec fakt pěkně vyvrbilo, podle toho, co mi řekli, tak vznikla škoda, ke které se ona evidentně nehlásí a ještě se nás snad do toho snaží namočit, jinak by mě snad nekontaktovaliNo nemám z toho dobrý pocit… Ale jasně, vím, že policie jen dělá svoji práci
No, jestli na vás někdo podal trestní oznámení, tak tam jdi jedině s právníkem nebo nevypovídej.
Příspěvek upraven 27.07.16 v 14:52
@Hanney píše:
No, jestli na vás někdo podal trestní oznámení, tak tam jdi jedině s právníkem nebo nevypovídej.
Právě že ne, prostě mi jenom zavolali, jestli můžu přijít a že je to v téhle záležitosti…
Dostala jsem předvolání na policii ohledně čerpání vykázané zdravotní péče u našich dětí. Dostala jsem i seznam termínů, na které se budou ptát (5 let zpět). Co mám očekávat? Setkal jste se s tím někdo?
Jako by nestačilo, že kvůli ne zcela zdravému dítěti běháme po Dr., teď ještě budu muset běhat po policajtech…
![]()
Je mi teda divné proč tohle řeší policajti, ale pokud můžeš doložit s čím dítě neustále marodí, tak bych se nebála, jen podáš výpověď do spisu, doložíš papíry od doktora, různá vyšetření atd.