Předvolání na policii

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2249
27.7.16 13:36

Předvolání na policii

Ahoj, prosím o radu, kdo máte zkušenost, jak to chodí. Volala mi paní z policie ohledně jedné záležitosti, která se týká mojí bývalé domácí. Požádala mě, jestli bych nemohla za ní zajít a něco jí k tomu říct. V záležitosti jsme s manželem nepřímo figurovali. Budu muset na policii podepsat nějakou výpověď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5672
27.7.16 13:37

@Martinik Já jsem také byla jednou předvolaná a výpověď jsem podepisovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41053
27.7.16 13:38
@Martinik píše:
Ahoj, prosím o radu, kdo máte zkušenost, jak to chodí. Volala mi paní z policie ohledně jedné záležitosti, která se týká mojí bývalé domácí. Požádala mě, jestli bych nemohla za ní zajít a něco jí k tomu říct. V záležitosti jsme s manželem nepřímo figurovali. Budu muset na policii podepsat nějakou výpověď?

Tak na policii podepisuješ jen svoji výpověď. Zřejmě jste se domluvily na nějakém datu, normálně tam dojdeš, řekneš jí k tomu pár vět, ona se doptá a to pak podepisuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
27.7.16 13:42

Ano, z každého ústního jednání se pořizuje minimálně protokol o ústním jednání, kde zaznamenají výpověď občana případně, co doložil a z čeho se pořídila kopie (pokud si občan s sebou donese nějaké doklady, dokumenty, podklady, které chce k situaci doložit). Protokol podepisuje vypovídající poté, co je mu nechána lhůta, aby si ho přečetl a zkontroloval, zda nemá k pořízenému záznamu námitky. Jedno vyhotovení protokolu obdrží vypovídající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.7.16 13:42
@Keyllah píše:
Tak na policii podepisuješ jen svoji výpověď. Zřejmě jste se domluvily na nějakém datu, normálně tam dojdeš, řekneš jí k tomu pár vět, ona se doptá a to pak podepisuješ…

Tak tak. No nejraději bych v tom vůbec nefigurovala :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41053
27.7.16 13:46
@Martinik píše:
Tak tak. No nejraději bych v tom vůbec nefigurovala :?

Tak s tím už teď nic moc nenaděláš…normálně tam dojdeš, chvilku pokecáš, podepíšeš to co řekneš a normálně odejdeš. Nikde žádnej problém, pohoda. Oni to ti policajti nedělají někomu natruc, kdyby tu výpověď nepotřebovali, tak vás nevolají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39532
27.7.16 14:03
@Martinik píše:
Tak tak. No nejraději bych v tom vůbec nefigurovala :?

Chápu Tě, ale musí to být.
Já 1× byla v knihkupectví, když prodavačka nás tam náhle zamkla a volala cajty, ptž 1 chlapík prý si do tašky strčil knihu za cca 800kč, ale já to neviděla. Přesto jsem musela zodpovědět na policii pár dotazů.

A taky v jiné záležitosti, kdy 1 ženská nalákala lidi na práci a obelhala+okradla jich spoustu (vč. mě) a někteří z nich na ni podali žalobu. No, moje chyba, že jsem do toho šla, ale holt zoufalí lidé (já tehdy bez práce) dělají zoufalé věci… :? Když jsem šla vypovídat, co a jak se vše událo, řekl mi, že těch oklamaných je několik desítek. 8o

Nicméně se tomu asi nevyhneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.7.16 14:20

Ono podle toho, že to řeší policie, se to teda nakonec fakt pěkně vyvrbilo, podle toho, co mi řekli, tak vznikla škoda, ke které se ona evidentně nehlásí a ještě se nás snad do toho snaží namočit, jinak by mě snad nekontaktovali :? No nemám z toho dobrý pocit… Ale jasně, vím, že policie jen dělá svoji práci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39532
27.7.16 14:40
@Martinik píše:
Ono podle toho, že to řeší policie, se to teda nakonec fakt pěkně vyvrbilo, podle toho, co mi řekli, takvznikla škoda, ke které se ona evidentně nehlásí a ještě se nás snad do toho snaží namočit, jinak by mě snad nekontaktovali :? No nemám z toho dobrý pocit… Ale jasně, vím, že policie jen dělá svoji práci :D

Ja sakra, tak to bych tam asi šla ještě i ve svém zájmu..?
Navíc už není vaše domácí, když píšeš, že bývalá, tak snad to proběhne vše v klidu.

A vůbec, Ti napíšu SZ, Ti ji dlouho dlužím :oops: :oops: :oops:,já vím. http://smileys.cz/…s-cz-173.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
27.7.16 14:40

Sepíšeš s nimi na policii protokol a máš to…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
27.7.16 14:49
@Martinik píše:
Ono podle toho, že to řeší policie, se to teda nakonec fakt pěkně vyvrbilo, podle toho, co mi řekli, tak vznikla škoda, ke které se ona evidentně nehlásí a ještě se nás snad do toho snaží namočit, jinak by mě snad nekontaktovali :? No nemám z toho dobrý pocit… Ale jasně, vím, že policie jen dělá svoji práci :D

No, jestli na vás někdo podal trestní oznámení, tak tam jdi jedině s právníkem nebo nevypovídej.

Příspěvek upraven 27.07.16 v 14:52

• Citovat
  • Upravit
Hanney
27.7.16 14:50

..

• Citovat
  • Upravit
2249
27.7.16 15:12
@Hanney píše:
No, jestli na vás někdo podal trestní oznámení, tak tam jdi jedině s právníkem nebo nevypovídej.

Právě že ne, prostě mi jenom zavolali, jestli můžu přijít a že je to v téhle záležitosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.17 21:13

Dostala jsem předvolání na policii ohledně čerpání vykázané zdravotní péče u našich dětí. Dostala jsem i seznam termínů, na které se budou ptát (5 let zpět). Co mám očekávat? Setkal jste se s tím někdo?
Jako by nestačilo, že kvůli ne zcela zdravému dítěti běháme po Dr., teď ještě budu muset běhat po policajtech… :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.17 21:21

Je mi teda divné proč tohle řeší policajti, ale pokud můžeš doložit s čím dítě neustále marodí, tak bych se nebála, jen podáš výpověď do spisu, doložíš papíry od doktora, různá vyšetření atd.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová