Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Aspera no já právě nedávno viděla u naší dětské jak přišla mamina že teď nemá prachy a chce přesunout tu klíšťovku, nešlo o přeočkování ale o poslední dávku v tom prvním roce a ona jí řekla že už jí to posouvá půl roku a že pokud nenechá píchnout teď tak bude muset zase tři.
@peggy.sl jako příbalové letáky náhodou čtu ačkoliv ne vždy se v tom zcela vyznám, kolikrát když přečtu příb. leták k lékům tak mám pocit že umírám:o) takže po tom otoku i když nezůstane žádné poškození tak se mozek stejně nebere jako zdravý?
@anickadomnik píše:
@peggy.sl jako příbalové letáky náhodou čtu ačkoliv ne vždy se v tom zcela vyznám, kolikrát když přečtu příb. leták k lékům tak mám pocit že umírám:o) takže po tom otoku i když nezůstane žádné poškození tak se mozek stejně nebere jako zdravý?
Když otok zmizí, tak je všechno v pořádku a bere se jako zdravý.. ![]()
@peggy.sl tak to nechápu když otok již nemá jsme už doma z nemocnice a máme mít rok omezení
@peggy.sl taky mi ještě řekla že po otoku se mu může časem rozvinout epilepsie nebo může začít zaostávat ve vývoji, proto prý budeme muset být sledovaní
@anickadomnik píše:
@peggy.sl tak to nechápu když otok již nemá jsme už doma z nemocnice a máme mít rok omezení
Protože je zdravý, ale náchylný a netřeba ho dráždit..
@anickadomnik píše:
@peggy.sl taky mi ještě řekla že po otoku se mu může časem rozvinout epilepsie nebo může začít zaostávat ve vývoji, proto prý budeme muset být sledovaní
Hele a on to měl nějaké masivní? Protože jestli tě takhle vystrašila, tak to asi nebylo malé,,ťuknutí,, ![]()
@peggy.sl Ahoj, můžu se tě zeptat? Tímto se omlouvám zakladatelce, že se sem tak vtírám ![]()
Synovi jsem nechala hexu odkládat a první dávku dostal v 8m. S dr. jsem se domluvila na 2+1 schématu. Jenže on je pořád nachcípaný už od listopadu (1.dávka v lednu), takže ještě od té doby nebylo 14 dní v kuse, kdy by neměl rýmu. Teď mi dr. řekla, že ta první dávka už mu do 2+1 schématu nevyjde, takže budeme muset začít od znova. Že sice dodržíme 3 dávky, ale tu jednu propadlou bude mít navíc. A prý díky tomu, jak furt rýmuje, už jí ani nevadí bílá tekutá rýma, aby vůbec k tomu očkování někdy došlo. Co ty na to? Mě se to teda s tou rýmou nezdá. Ale zas mám trochu obavy z černého kašle, každý den s ním chodím do školky a už teď považuju za štěstí, že za ten rok nic nechytil ![]()
@peggy.sl jako eeg bylo v pořádku jen zpomalené což prý odpovídá tomu otoku, žádné ložisko ani nic jiného, ale podle neurolog. měl malý parézu levé nožičky, podle děts. primáře to prý paréza nebyla prý se asi jen uhodil a neuroložka to dramatizuje, po pár dnech se nožička srovnala, teď dokonce začal chodit, na otok dostával injekce ale ta neurol. mě vždycky vyděsila k smrti, vždycky jsem si říkala jaký dělá pokroky a když přišla ona tak mě zpražila že žádnou změnu k lepšímu nevidí apod. Celkově primář na dětském měl dost odlišný názor, nenechal malému ani dělat MR řekl neuroložce přede mnou že si to bere na svoje triko ale že mu nepřipadá nutné dávat narkozu když malý se zdá ok, neuroložka pořád dupala na té paréze že je to známka poškození a já sama jsem byla tak na nervy že jsem se ani na nic nedokázala zeptat a čekám že si všechno zjistím jakmile půjdeme příští týden na kontrolu
@PetiteFillette píše:
@peggy.sl Ahoj, můžu se tě zeptat? Tímto se omlouvám zakladatelce, že se sem tak vtírám
Synovi jsem nechala hexu odkládat a první dávku dostal v 8m. S dr. jsem se domluvila na 2+1 schématu. Jenže on je pořád nachcípaný už od listopadu (1.dávka v lednu), takže ještě od té doby nebylo 14 dní v kuse, kdy by neměl rýmu. Teď mi dr. řekla, že ta první dávka už mu do 2+1 schématu nevyjde, takže budeme muset začít od znova. Že sice dodržíme 3 dávky, ale tu jednu propadlou bude mít navíc. A prý díky tomu, jak furt rýmuje, už jí ani nevadí bílá tekutá rýma, aby vůbec k tomu očkování někdy došlo. Co ty na to? Mě se to teda s tou rýmou nezdá. Ale zas mám trochu obavy z černého kašle, každý den s ním chodím do školky a už teď považuju za štěstí, že za ten rok nic nechytil
Budu odpovídat jak bych to udělala já, takže to ber s rezervou.. ![]()
NIKDY bych neočkovala dítě byť s průhlednou rýmou..prostě dokud by se nevyřešila příčina k očkování bych nesvolila..až by se příčina našla a vyřešila, tak by moje dítě muselo být min. měsíc zdravé a potom bych očkovala..
Před tou první dávkou byl také nemocný? nebo nemoc přišla až po očkování?
Mezi základními dávkami tzn. 1 a 2 je max. rozestup u schématu 2+1 až šest měsíců, takže jste stále v limitu..
Ad černý kašel..
neber to osobně..ale tohle mě baví.. ![]()
Proč očkuješ? Předpokládám, že proto, že věříš že očkování funguje..potom tedy nechápu, proč se bojíš školky, kde jsou všechny děti naočkované..
Jinak černý kašel je právě věc, která u Hexy nejčastěji selhává a i přes očkování se imunita nevytvoří..
Spíš než dětí ve školce bych se bála dospělých, kteří přijdou s dětmi do styku..pokud se udává max. ochrana pět let, tak celá populace dospělých není imunní..
Tak tohle mě zajímá. Syn má za sebou 3 hexy, normal v termínu, jenže pak dostal v 9 měs. febrilní křeče, ze kterýc hse později vyklubala epilepsie. Tak nám dopporučili očkováno konzultovat v očko. poradně. No než jsme tam došli ( cesta byla dlouhá a furt něco
), tak bylo malému skoro dva roky. Doporučili nám infanrix hib, pak nastaly zase nějaké obtíže, doma furt někdo nemocný, zkrátka není doočkovaný doteď a jsou mu 2,3 roku. Tak si říkám, jestli je vůbec ta čtvrtá dávka nutná, když už uplynula taková doba.
@Šílená Sonja píše:
Tak tohle mě zajímá. Syn má za sebou 3 hexy, normal v termínu, jenže pak dostal v 9 měs. febrilní křeče, ze kterýc hse později vyklubala epilepsie. Tak nám dopporučili očkováno konzultovat v očko. poradně. No než jsme tam došli ( cesta byla dlouhá a furt něco), tak bylo malému skoro dva roky. Doporučili nám infanrix hib, pak nastaly zase nějaké obtíže, doma furt někdo nemocný, zkrátka není doočkovaný doteď a jsou mu 2,3 roku. Tak si říkám, jestli je vůbec ta čtvrtá dávka nutná, když už uplynula taková doba.
Nechala bych nabrat protilátky - pokud bych chtěla očkovat dál..
Já osobně bych dítě s epilepsií neočkovala už ani náhodou..ale to jsem celá jáá.. ![]()
Synkovi držím palce, at se s nemocí popere co nejlépe… ![]()
@peggy.sl Nj, jenže v té školce se nesetkává jen s dětmi, ale taky s jejich rodiči a prarodiči ![]()
Poprvé byl nemocný 2 měsíce před prvním očkováním. Když ho očkovala, byl zdravý přes tři týdny, možná i ten měsíc. Já právě taky nechci, aby mu cokoliv dávala, když bude mít rýmu a taky to nedovolím ![]()
@PetiteFillette píše:
@peggy.sl Nj, jenže v té školce se nesetkává jen s dětmi, ale taky s jejich rodiči a prarodičiPoprvé byl nemocný 2 měsíce před prvním očkováním. Když ho očkovala, byl zdravý přes tři týdny, možná i ten měsíc. Já právě taky nechci, aby mu cokoliv dávala, když bude mít rýmu a taky to nedovolím
Neplaš…ve vzduchu lítá tolik breber, že to až hezké není.. ![]()
A že očkování nedovolíš, tak za to ti tleskám!! ![]()
@PetiteFillette @peggy.sl holky já teda jsem asi z jinýho světa ale naše dr. neočkuje když jsou děti nastydlý nebo po nemoci, myslela jsem že je to normální