Přerušení očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8151
5.6.13 19:46

@PetiteFillette

Příspěvek upraven 05.06.13 v 19:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
5.6.13 19:46
@anickadomnik píše:
@PetiteFillette no právě si nějak neumím představit co můžou dělat když očko nebude obzvlášť ze zdrav. důvodů, to je trošku nedomyšlenej zákon

Zdravotní důvody jsou výjimka ze zákona.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
5.6.13 19:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
5.6.13 19:49
@PetiteFillette píše:
@peggy.sl To asi já těžko zhodnotím ty hladiny :think: Nebo tohle taky udělá laborka? No a co když budou nedostatečné? To pak budu muset nacupitat k dr., že budeme očkovat znovu nebo jak?

Na každém výsledku z laborky máš diferenční meze, takže to lehce poznáš..
Když budou nedostatečné, záleží jen na tobě jak se zařídíš..bud doočkuješ další a další dávky, nebo se na to vydlábneš.. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
5.6.13 19:50

@peggy.sl a jaké všechny zdrav. důvody tam spadají, stačí když OL řekne že očkovat nebude ze zdrav. důvodů nebo jsou dané nemoci u kterých se může neočkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
5.6.13 19:52

Podle mě jsou zdravotní důvody už ty naše, že je prostě furt nachlazený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
5.6.13 19:53
@peggy.sl píše:
Na každém výsledku z laborky máš diferenční meze, takže to lehce poznáš..
Když budou nedostatečné, záleží jen na tobě jak se zařídíš..bud doočkuješ další a další dávky, nebo se na to vydlábneš.. :mrgreen: :mrgreen:

aha :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
5.6.13 19:56
@anickadomnik píše:
@peggy.sl a jaké všechny zdrav. důvody tam spadají, stačí když OL řekne že očkovat nebude ze zdrav. důvodů nebo jsou dané nemoci u kterých se může neočkovat?

Je pár nemocí u kterých se nemůže (nebo nemá očkovat) jako např. rakovina v akutní fázi, výměna kostní dřeně..a vůbec všechna autoimunitní onemocnění..(to je ale podle zahraničních materiálů) u nás se na to moc nekouká..
Hexa by se správně neměla očkovat ani pří léčbě kortikosteroidy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
5.6.13 21:36

Podle prymuly jiz neni nic kontraindikace. Děti s epilepsií se ockuji ve stabilizované stavu, na specializovanem pracovišti pod dohledem. To samé u exemu, alergii, parkinsona, roztrousenky atd. Pacient je stabilizovany, očkuje se.
A se školkou to je kapitola sama pro sebe. Naockovali jsme díte to odneslo a do MŠ stejne nemohlo. Ten zakon, ktery to stanovi, je spatny, je proti dětem. Podle mě je lepší mít díte bez očka, protože je větší pravděpodobnost, že se u něj nerozvine např cukrovka, autismus a další chuťovky.

• Citovat
  • Upravit
5.6.13 21:40

@peggy.sl děkuju za odpověď. konzultovala jsem očkování s více neurology, včetně těch, kteří moc léků, m neholdují a všichni se shodli, že ten Infanrix by mít měl mít, i přes Epi, protože příp. onemocnění by mohlo mít fatální následky. O Priorixu se už rozcházeli v názorech, ale to zatím neřeším, ten hodlám odkládat ještě hodně dlouho. Ovšem je to teda nepříjemná situace- člověk se pak doktorovi vyhýbá jak čert kříži, jen aby se nezaváděla debata na téma očkování. my máme velice svědomitého doktora, který ještě léčil mě, bydlíme na vesnici, tak je to takové nepříjemné. Jinak je s ním docela řeč, ale to očkování, to on má rád :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.13 21:44

Jo ještě jsem zapomněla napsat, že malý je 1,5 roku bez záchvatů. kdyby to tak nebylo, tak o žádném očkování vůbec nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
6.6.13 06:04
@Šílená Sonja píše:
@peggy.sl děkuju za odpověď. konzultovala jsem očkování s více neurology, včetně těch, kteří moc léků, m neholdují a všichni se shodli, že ten Infanrix by mít měl mít, i přes Epi, protože příp. onemocnění by mohlo mít fatální následky. O Priorixu se už rozcházeli v názorech, ale to zatím neřeším, ten hodlám odkládat ještě hodně dlouho. Ovšem je to teda nepříjemná situace- člověk se pak doktorovi vyhýbá jak čert kříži, jen aby se nezaváděla debata na téma očkování. my máme velice svědomitého doktora, který ještě léčil mě, bydlíme na vesnici, tak je to takové nepříjemné. Jinak je s ním docela řeč, ale to očkování, to on má rád :roll:

Já tě chápu..z mého pohledu se může zvrtnout jak nemoc, tak vakcinace..je to prostě boj..
Přeji vám dobré rozhodnutí a malému hodně zdraví! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
6.6.13 07:49

@peggy.sl Tohle mi napsal Petráš:Maximální spolehlivý interval může být až 6 měsíců mezi 1-2 dávkou, přitom imunitní odpověď po očkování kulminuje při intervalu 3-4 měsíců. Pokud interval 6 měsíců nemůžete zajistit ze zdravotních důvodů, vzniká riziko, že by pokračování v očkování nemuselo být dostatečně úspěšné. To samozřejmě závisí na případné nedostatečnosti imunitního systému. Protože popisuje přetrvávání chronické rýmy, což by mohlo naznačovat případnou dílčí nedostatečnost imunitního systému, pak pokud nestihnete nyní zhruba 6měsíční interval, bude vhodnější v pozdější době zahájit očkování od počátku, tj. znovu podat 1. dávku ve schématu 2+1.
Pokud rýma dlouhodobě přetrvává, pak se očkování posuzuje individuálně a jde-li např. o alergickou rýmu, očkování se provede bez ohledu na přetrvávání rýmy.

Chápu správně, že mi doporučuje očkovat, pokud je ta rýma alergie??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
6.6.13 07:55
@PetiteFillette píše:
@peggy.sl Tohle mi napsal Petráš:Maximální spolehlivý interval může být až 6 měsíců mezi 1-2 dávkou, přitom imunitní odpověď po očkování kulminuje při intervalu 3-4 měsíců. Pokud interval 6 měsíců nemůžete zajistit ze zdravotních důvodů, vzniká riziko, že by pokračování v očkování nemuselo být dostatečně úspěšné. To samozřejmě závisí na případné nedostatečnosti imunitního systému. Protože popisuje přetrvávání chronické rýmy, což by mohlo naznačovat případnou dílčí nedostatečnost imunitního systému, pak pokud nestihnete nyní zhruba 6měsíční interval, bude vhodnější v pozdější době zahájit očkování od počátku, tj. znovu podat 1. dávku ve schématu 2+1.
Pokud rýma dlouhodobě přetrvává, pak se očkování posuzuje individuálně a jde-li např. o alergickou rýmu, očkování se provede bez ohledu na přetrvávání rýmy.
Chápu správně, že mi doporučuje očkovat, pokud je ta rýma alergie??? 8o

Joooooooo chápeš to naprosto přesně!! :mrgreen: :mrgreen:
Magor..zkus mu napsat, jestli až to dítě nějak odserinká mu ho můžeš přivés(z)t domů na výchovu.. :mrgreen:
Tohle je přesně ten přístup : jak z cizího krev neteče.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
6.6.13 07:57

Já si myslela, že je to odborník na slovo vzatý 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...