Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@anickadomnik píše:
@PetiteFillette @peggy.sl holky já teda jsem asi z jinýho světa ale naše dr. neočkuje když jsou děti nastydlý nebo po nemoci, myslela jsem že je to normální
Není to normální..bohužel..některé očkoteroristky jedou hlava nehlava a nezastaví je ani teplota..hlavně, že mají odškrtnuto v tabulce..
@peggy.sl no tak to se mě vždycky ptá jestli nemáj děti teplotu atd. a když jsou nemocní a mají mít nějaké očkování tak mi hned říká že očkování musíme odložit, docela mě překvapuje že to není standart
@anickadomnik To ta naše taky normálně ne, ale myslím, že je za prvé zoufalá ze mě, že nechci 4 dávky a za druhé z něj, že není možné ho ďobnout a za třetí z popotahovaček hygieny, protože rozhodně nestíháme komplet naočkovat do těch 18m, co říká zákon. Ona nervní je, já ne
A to ještě neví, že s MMR to se mnou bude mít ještě těžší ![]()
Psala jsem maila Petrášovi (myslím, že se tak jmenuje, nemám paměť na jména
), abych měla nějaké vyjádření odborníka a čím se ohánět a nemusela jsem říkat "jedna ženská z emimina povídadala ![]()
@PetiteFillette my to taky do 18ti měsíců nestihnem, to jako taky bude problém?
@peggy.sl Jsem to počítala a od první dávky to má 5 měsíců. Teď má rýmu, týden léčba, 3 týdny čekačka, to už bude těsně za 6 měsíci
Takže přeci jen budem muset odznovu?
@anickadomnik Nevím, je mi to jedno
Jen že zákon stanovuje ukončení všech dávek hexy na 18m pokud se nemýlím.
@PetiteFillette píše:
@peggy.sl Jsem to počítala a od první dávky to má 5 měsíců. Teď má rýmu, týden léčba, 3 týdny čekačka, to už bude těsně za 6 měsíciTakže přeci jen budem muset odznovu?
Já bych nezačínala znovu..dodělala bych schéma a po čase nechala odebrat protilátky..
stejně je to jedno..ani děti co mají čtyři dávky protilátky nemají.. ![]()
ale jen tak pro zábavu, bych to udělala..
@peggy.sl To mě nenapadlo
A po jakém čase po třetí dávce by se ty protilátky měly nabrat? Trochu se pak bojím školky, když vyjde, že je nemá, aby mi dr dala štempl ![]()
@anickadomnik píše:
@PetiteFillette a co se jako děje když se to nestihne?
Neděje se vůbec nic..dítě ti neseberou.. ![]()
@PetiteFillette no právě si nějak neumím představit co můžou dělat když očko nebude obzvlášť ze zdrav. důvodů, to je trošku nedomyšlenej zákon
@PetiteFillette píše:
@peggy.sl To mě nenapadloA po jakém čase po třetí dávce by se ty protilátky měly nabrat? Trochu se pak bojím školky, když vyjde, že je nemá, aby mi dr dala štempl
To si klidně můžeš nechat udělat,,tajně,, na vlastní žádost v laborce..
Nechala bych to tak půl roku až rok a zkusila bych to..
@anickadomnik Představuju si to tak, že pokud není hotové ze zdrav. důvodů, tak hygiena neřekne ani pumpička. Ale třeba pokud je to z důvodu toho, že si matky strašně vymýšlí (jako já), tak pokud tam sedí šťouravá úřednice, tak si mě třeba zavolají k podání vysvětlení, nebo spíš doktorku..
@peggy.sl To asi já těžko zhodnotím ty hladiny
Nebo tohle taky udělá laborka? No a co když budou nedostatečné? To pak budu muset nacupitat k dr., že budeme očkovat znovu nebo jak?