Přerušovaná soulož a snažení

Anonymní
6.6.18 08:50

Přerušovaná soulož a snažení

Anonymně, nikdo nemusí vědět, že plánujeme dítě.
Poprosím o radu. Nemůžu hormonální antikoncepci, tak jsme s manželem dřív používali kombinaci kondomu a spermicidního gelu, před 3 lety jsme začali praktikovat přerušovanou soulož s tím, že pokud by se povedlo dítě, vůbec se nebudeme bránit. Teď jsme se shodli, že začneme na dítěti pracovat a moje kamarádka mi říkala, že u nás bude zřejmě problém, když jsem po 3 letech jen přerušované soulože neotěhotněla. Snažila jsem se něco najít tady v diskuzích a různě po internetu, ale bez výsledku. Je to opravdu tak, má s tím někdo zkušenost, že po několika letech přerušované soulože bylo následné snažení úspěšné? Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.6.18 08:56

My přerušujeme s asi tak 15 let (v tom dvě přestávky v těhotenství) a nikdy problém s otěhotněním či nežádoucím těhotenstvím nebyl. Nevím, z čeho kamarádka vychází?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.18 09:00

Větší „kravinu jsem neslysela“.My to před synem praktikovali asi 5 let a syn je na první pokus.Ted opět 2 roky a druhé dítě plánujeme na podzim.Je to spíše o šikovnosti a sebeovládání paru. Takže bych se tím vůbec netrapila :-) Prosím anonym citlivé tema

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.18 09:02

Od ledna se nechráníme.. zkoušíme to hodně zlehka, cca jednou dvakrat za mesic partner ejakuuje do me jinak ne, jsme mladi. Deti nemáme a těhotná zatim nejsem. Jsem z toho docela zaskočena a bojim se jak dlouho to hude trvat, nechci na to tlacit. Bojím, se ze pak zjistim ze porad nic a budu se akorat nervovat.. myslela jsem ze hup a je to :nevim:. Brala jsem antikoncepci 7 let.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.18 09:03

S pritelem jsme 4 roky, od zacatku take prerusovana souloz a ted cekame miminko, ktere jsme si rekli, ze se zacneme snazit a take na prvni pokus. Takze to je kravina :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Prerusovana souloz neni spilehliva antikoncepce, ale i tak to je antikoncepce a urcite tak (odhad pro ilustraci!!!) z 80% dlouhodobe funguje, zalezi na mnoha faktorech (sikovnost, stesti, plodnost, vek, nacasovani atd.) nekdo otehotni hned a nekdo za cely zivot ne, ale prumer bude podle me tech cca 80%. Cili 4 lidem to dlouhodobe vychazi a paty par ma dite. Takze nelze rict, ze komu to vychazi, je neplodny, to je pekna blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091

Je to blbost. Šance, že otěhotníš z přerušované soulože je malá, pokud ji děláš správně. A k tomu si pripocitej, že pravděpodobnost otěhotnění při nechráněném styku je asi 16 procent. Takže šance sice je, ale malá.

Neřešila bych to a užívala si sex a uvidíte. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.18 09:04

To jste mě uklidnily, úplně jsem se polekala, že máme zdravotní problém, mít ho teda klidně můžeme, ale že se to nedá usoudit z tohohle. Ona zřejmě soudí podle sebe a své ségry, kdy měly obě svoje dítě přes přerušovanou soulož, kámoška po půl roce, její ségra po roce a kousek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.18 09:04

Ale houby…prerusovana souloz sice obecne spolehliva neni (a ja bych ji nedoporucovala v situaci, kdy par to dite opravdu nechce), ale nepanikarila bych…my delali takovou napul prerusovanou (obcas uplne, obcas na zacatku bez kondomu, nasazovali jsme az na „finale“ a tohle fungovalo nekolik let…prvni dite nam pak sice trvalo 10 mesicu opravdoveho „snazeni,“ ale taky jsme uz nebyli nejmladsi a ne vzdy jsme se trefovali do dobreho nacasovani…a ackoliv jsme nikdy nepodstoupili zadna vysetreni, nemyslim, ze mame problem s plodnosti, druhe dite se povedlo na prvni dobrou :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.18 09:07

Před dětmi jsme to tak praktikovali cca 6 let. První dítě se zadařilo po 4 měsících snažení. S druhým byl trochu problém, ale spíš proto, že jsem ještě kojila. Tudíž to, že neotěhotníš z přerušované soulože, rozhodně neznamená neplodnost.
 AAA

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.18 09:10
@Anonymní píše:
Ale houby…prerusovana souloz sice obecne spolehliva neni (a ja bych ji nedoporucovala v situaci, kdy par to dite opravdu nechce), ale nepanikarila bych…my delali takovou napul prerusovanou (obcas uplne, obcas na zacatku bez kondomu, nasazovali jsme az na „finale“ a tohle fungovalo nekolik let…prvni dite nam pak sice trvalo 10 mesicu opravdoveho „snazeni,“ ale taky jsme uz nebyli nejmladsi a ne vzdy jsme se trefovali do dobreho nacasovani…a ackoliv jsme nikdy nepodstoupili zadna vysetreni, nemyslim, ze mame problem s plodnosti, druhe dite se povedlo na prvni dobrou :mrgreen:

My dítě úplně ještě neplánovali, ale taky se mu nebránili, zázemí a všechno máme, takže pro nás to byla nejlepší volba než pořád kondomy a gel ;)

• Citovat
  • Upravit
27737
@Anonymní píše:
Anonymně, nikdo nemusí vědět, že plánujeme dítě.
Poprosím o radu. Nemůžu hormonální antikoncepci, tak jsme s manželem dřív používali kombinaci kondomu a spermicidního gelu, před 3 lety jsme začali praktikovat přerušovanou soulož s tím, že pokud by se povedlo dítě, vůbec se nebudeme bránit. Teď jsme se shodli, že začneme na dítěti pracovat a moje kamarádka mi říkala, že u nás bude zřejmě problém, když jsem po 3 letech jen přerušované soulože neotěhotněla. Snažila jsem se něco najít tady v diskuzích a různě po internetu, ale bez výsledku. Je to opravdu tak, má s tím někdo zkušenost, že po několika letech přerušované soulože bylo následné snažení úspěšné? Díky :kytka:

blbost my jsme přerušovali x let a děti bez problémů kdy jsme chtěli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Anonymní píše:
My dítě úplně ještě neplánovali, ale taky se mu nebránili, zázemí a všechno máme, takže pro nás to byla nejlepší volba než pořád kondomy a gel ;)

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.18 09:15

Dámy, moc jste mě potěšily a především uklidnily, všem moc díky :kytka: Jsem se už předem začala stresovat, že to teda nepůjde, takže léto ještě dopřerušujeme a potom hurá naostro :lol:
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.18 09:22

Hlásím vůbec žádný problém, teda snad jen v tom, že jsme si mysleli, že si budeme moci čas užívat naplno a ono vždy hned těhotenství a v něm většinou i velmi rychle ztráta chuti. Náme 4 děti, jen to první vzniklo z pověstné kapičky. Nejdelší mezidobí 7let +, s tím, že po ovulaci a při ms jsme se pár let už nechránili vůbec- delší cykly, takže ryziko dřívější ovulace značně nepravděpodobné. Milování už tedy taky ne tak časté, tak 1*týdně… Ani vyšší věk však nefungoval jako brzda, miminko na jednu plnou dávku před ovulací ;) P.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex