Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My přerušujeme s asi tak 15 let (v tom dvě přestávky v těhotenství) a nikdy problém s otěhotněním či nežádoucím těhotenstvím nebyl. Nevím, z čeho kamarádka vychází?
Větší „kravinu jsem neslysela“.My to před synem praktikovali asi 5 let a syn je na první pokus.Ted opět 2 roky a druhé dítě plánujeme na podzim.Je to spíše o šikovnosti a sebeovládání paru. Takže bych se tím vůbec netrapila
Prosím anonym citlivé tema
Od ledna se nechráníme.. zkoušíme to hodně zlehka, cca jednou dvakrat za mesic partner ejakuuje do me jinak ne, jsme mladi. Deti nemáme a těhotná zatim nejsem. Jsem z toho docela zaskočena a bojim se jak dlouho to hude trvat, nechci na to tlacit. Bojím, se ze pak zjistim ze porad nic a budu se akorat nervovat.. myslela jsem ze hup a je to
. Brala jsem antikoncepci 7 let.
S pritelem jsme 4 roky, od zacatku take prerusovana souloz a ted cekame miminko, ktere jsme si rekli, ze se zacneme snazit a take na prvni pokus. Takze to je kravina ![]()
Prerusovana souloz neni spilehliva antikoncepce, ale i tak to je antikoncepce a urcite tak (odhad pro ilustraci!!!) z 80% dlouhodobe funguje, zalezi na mnoha faktorech (sikovnost, stesti, plodnost, vek, nacasovani atd.) nekdo otehotni hned a nekdo za cely zivot ne, ale prumer bude podle me tech cca 80%. Cili 4 lidem to dlouhodobe vychazi a paty par ma dite. Takze nelze rict, ze komu to vychazi, je neplodny, to je pekna blbost.
Je to blbost. Šance, že otěhotníš z přerušované soulože je malá, pokud ji děláš správně. A k tomu si pripocitej, že pravděpodobnost otěhotnění při nechráněném styku je asi 16 procent. Takže šance sice je, ale malá.
Neřešila bych to a užívala si sex a uvidíte. ![]()
To jste mě uklidnily, úplně jsem se polekala, že máme zdravotní problém, mít ho teda klidně můžeme, ale že se to nedá usoudit z tohohle. Ona zřejmě soudí podle sebe a své ségry, kdy měly obě svoje dítě přes přerušovanou soulož, kámoška po půl roce, její ségra po roce a kousek.
Ale houby…prerusovana souloz sice obecne spolehliva neni (a ja bych ji nedoporucovala v situaci, kdy par to dite opravdu nechce), ale nepanikarila bych…my delali takovou napul prerusovanou (obcas uplne, obcas na zacatku bez kondomu, nasazovali jsme az na „finale“ a tohle fungovalo nekolik let…prvni dite nam pak sice trvalo 10 mesicu opravdoveho „snazeni,“ ale taky jsme uz nebyli nejmladsi a ne vzdy jsme se trefovali do dobreho nacasovani…a ackoliv jsme nikdy nepodstoupili zadna vysetreni, nemyslim, ze mame problem s plodnosti, druhe dite se povedlo na prvni dobrou ![]()
Před dětmi jsme to tak praktikovali cca 6 let. První dítě se zadařilo po 4 měsících snažení. S druhým byl trochu problém, ale spíš proto, že jsem ještě kojila. Tudíž to, že neotěhotníš z přerušované soulože, rozhodně neznamená neplodnost.
AAA
@Anonymní píše:
Ale houby…prerusovana souloz sice obecne spolehliva neni (a ja bych ji nedoporucovala v situaci, kdy par to dite opravdu nechce), ale nepanikarila bych…my delali takovou napul prerusovanou (obcas uplne, obcas na zacatku bez kondomu, nasazovali jsme az na „finale“ a tohle fungovalo nekolik let…prvni dite nam pak sice trvalo 10 mesicu opravdoveho „snazeni,“ ale taky jsme uz nebyli nejmladsi a ne vzdy jsme se trefovali do dobreho nacasovani…a ackoliv jsme nikdy nepodstoupili zadna vysetreni, nemyslim, ze mame problem s plodnosti, druhe dite se povedlo na prvni dobrou
My dítě úplně ještě neplánovali, ale taky se mu nebránili, zázemí a všechno máme, takže pro nás to byla nejlepší volba než pořád kondomy a gel ![]()
@Anonymní píše:
Anonymně, nikdo nemusí vědět, že plánujeme dítě.
Poprosím o radu. Nemůžu hormonální antikoncepci, tak jsme s manželem dřív používali kombinaci kondomu a spermicidního gelu, před 3 lety jsme začali praktikovat přerušovanou soulož s tím, že pokud by se povedlo dítě, vůbec se nebudeme bránit. Teď jsme se shodli, že začneme na dítěti pracovat a moje kamarádka mi říkala, že u nás bude zřejmě problém, když jsem po 3 letech jen přerušované soulože neotěhotněla. Snažila jsem se něco najít tady v diskuzích a různě po internetu, ale bez výsledku. Je to opravdu tak, má s tím někdo zkušenost, že po několika letech přerušované soulože bylo následné snažení úspěšné? Díky
blbost my jsme přerušovali x let a děti bez problémů kdy jsme chtěli
@Anonymní píše:
My dítě úplně ještě neplánovali, ale taky se mu nebránili, zázemí a všechno máme, takže pro nás to byla nejlepší volba než pořád kondomy a gel
Zakladatelka
Dámy, moc jste mě potěšily a především uklidnily, všem moc díky
Jsem se už předem začala stresovat, že to teda nepůjde, takže léto ještě dopřerušujeme a potom hurá naostro ![]()
Zakladatelka
Hlásím vůbec žádný problém, teda snad jen v tom, že jsme si mysleli, že si budeme moci čas užívat naplno a ono vždy hned těhotenství a v něm většinou i velmi rychle ztráta chuti. Náme 4 děti, jen to první vzniklo z pověstné kapičky. Nejdelší mezidobí 7let +, s tím, že po ovulaci a při ms jsme se pár let už nechránili vůbec- delší cykly, takže ryziko dřívější ovulace značně nepravděpodobné. Milování už tedy taky ne tak časté, tak 1*týdně… Ani vyšší věk však nefungoval jako brzda, miminko na jednu plnou dávku před ovulací
P.
Anonymně, nikdo nemusí vědět, že plánujeme dítě.
Poprosím o radu. Nemůžu hormonální antikoncepci, tak jsme s manželem dřív používali kombinaci kondomu a spermicidního gelu, před 3 lety jsme začali praktikovat přerušovanou soulož s tím, že pokud by se povedlo dítě, vůbec se nebudeme bránit. Teď jsme se shodli, že začneme na dítěti pracovat a moje kamarádka mi říkala, že u nás bude zřejmě problém, když jsem po 3 letech jen přerušované soulože neotěhotněla. Snažila jsem se něco najít tady v diskuzích a různě po internetu, ale bez výsledku. Je to opravdu tak, má s tím někdo zkušenost, že po několika letech přerušované soulože bylo následné snažení úspěšné? Díky