Přesnídávky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silky123
21.12.12 21:06

Ahoj, u nás, tedy malé, bylo a je podezření na multialergie, od čtvrtého týdne na UM. S příkrmy jsme měly začít po šestém měsíci, ale začly jsme díky výše zmíněným podezřením později.

Teď to důležité :), malá mrkev blila, primař na gastru mi hned řekl, že to citlivé děti mívají, takže je dobré začít jablkem (klasicky povařit), protože má hodně enzymů, které podporují tvorbu žaludečních šťáv. A je fakt, že jablíčko malá neblila, takže nám pak doporučil, ať pokračujeme v ovoci našeho pásma, když zvládla tři druhy ovoce, pak jsem začala se zeleninou. Mmch, na banán nejsou prý alergie…

Píšu, jak to bylo u nás :)

• Citovat
  • Upravit
Raďulle
21.12.12 21:10

@Silky123 tak ve vašem případě je to jasné, moje malá není alergik a ani alergiky nemáme v rodině, tudíž u nás to bylo naopak, s ovocem nespěchat jsem psala jen pro to že spousta dětí prý jak zkusí sladké tak pak zeleninu nechtějí, ale moje malá líp jedla zeleninu než ovoce… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Silky123
21.12.12 21:19

@Raďulle

;), v pohodě, teď malá nemá ráda ovoce, toleruje jen banán, při tom dřív, tak do roka, ho milovala, teď miluje zeleninu, nejlépe podušenou s bramborem nebo těstovinama. Modlila jsem se za to, aby zvládla mlíko, byť převařené, jako zátěžový test. Zdá se, že to je OK, protože jinak bych vařila asi tak tři jídla a konec…

• Citovat
  • Upravit
2407
21.12.12 22:15

Ahojky, prosím dotsz, proč se ta jablíčka musí podusit, když dávám čerstvé ke svacine? Máme vlastní ze zahrady bez chemie, jen omyji, okrajim slupku a nastrouham.To takhle taky mužů, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
21.12.12 22:33

@cvrcek 1906 já už taky dávám čerstvé ovoce, ale začínala jsem vším vařeným nebo dušeným (krom banánu) a proč to ani nevím, prostě mi to tak bylo řečeno tak jsem to tak dělala… :nevim: taky máme svá jablíčka ale ani mě nenapadlo dávat takhle malýmu miminku čerstvý… ale pokud mu z tho nic není :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2407
22.12.12 08:54

@Raďulle My máme už 7 měsíců. Zatím jsme dávaly jen 2×, tak5-6 lzicek.na chuť a chutnalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
22.12.12 15:05

@cvrcek 1906 prý když se podusí, tak pak nejsou tak „agresivní“, dítko by se po nich nemělo osypat tak jako po čerstvých

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
22.12.12 15:10

@Verca1989 Dík,no my dnes daly trochu víc, uvidíme, moc chutná a zatím žádná reakce nebyla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
22.12.12 19:46

@cvrcek 1906 pokud zatím žádná reakce nebyla tak myslím že už ani nebude…

• Citovat
  • Upravit
541
22.12.12 22:16

Ahoj, moje děti milovaly a dodnes milují Hami, nejoblíbenější je borůvková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
7.1.15 11:03

Ahoj, kupujete dvouleťákům (naše 21m) ještě přesnídávky, mají je rádi?? Zrovna dneska jsem dělala pořádek a našla pár skleniček. Samozřejmě měla úspěch ( cca půl roku je neměla) :mrgreen:, ona je jinak dost nejedlá, tak jsem ráda, že jí to chutná. Jen mě tak napadá, jestli je to dost „sytivá“ přesnídávka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
7.1.15 11:18

@veeeraf na sváču klidně :nevim: moji kluci ji mají taky rádi, občas mladšímu smíchám s trochou bílého jogurtu(starší to nemá rád) nebi do ní dám pár nalámaných piškotů…ale ted si hodně oblíbili ty přesnídávkové kapsičky…ty beru ssebou když někam jedem nebo jsme u dr…vyfasujou každý a vycucnou sami…žádný pokypaný, žádné tahání lžiček ssebou…v autě super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
30.1.15 20:57

Přesnidávky DIZZY z lidlu, zkoušel někdo?? Nevíte kdo je výrobcem? Na obale jsem nikde nenašla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
30.1.15 21:06

@LLenule111 ne přímo přesnidavku ale ten dizzy příkrm masozelenina. Je to výrobce jako hamanek a chutná úplně stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
30.1.15 21:34

@LLenule111 jednou jsem jí koupila, ale nekupuji pravidelně, protože je slazená a malá není zrovna hubeňour, takže když už kupuji přesnídávky, tak se snažím neslazené. Chutově mi přišla dost sladká, ale asi proto, že normálně kupuji neslazené. Ale mají docela velký podíl ovoce, asi 85 % myslím. A pokud ti nevadí, že je sladká tak je kup. Já kupuji v lidlu spoustu věcí a jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí