Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Záleží na osobní zkušenosti každého. Kde je zvyklý sedět s dítětem doma a nikam nejezdit, tak ti bude radit nepřespávat. Kdo je - jako já - zvyklý s dětmi trajdat, tak ti řekne přespat.
My jsme s dětmi cestovali od 4 měsíců a jezdili jsme na hory, k moři a všude možně. Kojila jsem v noci třeba po hodině, ale pro mě to bylo furt lepší někam vyjet, než sedět doma na zadku. Takže pro mě je roční dítě už velké a nevidím v přespání problém.
Ale je to o osobnosti každého, to si musíš zvážit sama. Syn vstával taky brzy a když jsme byli někde, kde jsme mohli někoho vzbudit, tak jsem ho ráno šupla do kočáru a šli jsme se na hodinku projít, než se ostatní probrali.
@Tunrida píše:
No přesněSe dvěma dětmi je těch příležitostí ještě méně, než s jedním, takže každá je vítaná
já jsem hlavně s prvním dítětem viděla všechno jako problém a všechno bylo složité, takže jsem všechny akce odmítala. S druhým už to tolik nehrotím a ještě člověk přijde na to, že i ten největší uřvánek může právě na takové návštěvě změnit chování a nakonec ještě může být líp než doma ![]()
Jela bych domů. I když hostitele teď seznámíš s tím, že dítě asi bude rušit, určitě pozvání nevezme zpět (ze slušnosti). Já tedy odcházím i z restaurace, když dítě začne pobrekávat (včera jsme byli s kamarády na obědě a prostě jak dojedl manžel, tak jsme se vystřídali. Málokdo je zvědavý na cizího uřvánka… *odcházeli jsme ven kvůli ostatním hostům
@Anonymní píše:
Mamky, řeším možná úplnou blbost![]()
Švagr slaví názroky a pozvali nás s tím, že klidně můžeme přespat..
Badlime cca 45 minut autem od nich.Mám dítě 12 m. (dlouho usíná v noci se často budí, vstává před 6)..
Rikala jsem, že večer pojedeme domů.. Jenže manžel se toho se starší chytil, že tam přespime.
Rekla jsem, že tam pak malý všechny vzbudí, nevím jak tam bude moct usnout.. Tak prý všechno hrotim
Zjistila bych si podmínky po přespání, zkusila poprosit o sólo pokoj. Jinak bych asi jela domů sama a manžela tam nechala.
@melinkam píše:
Jela bych domů. I když hostitele teď seznámíš s tím, že dítě asi bude rušit, určitě pozvání nevezme zpět (ze slušnosti). Já tedy odcházím i z restaurace, když dítě začne pobrekávat (včera jsme byli s kamarády na obědě a prostě jak dojedl manžel, tak jsme se vystřídali. Málokdo je zvědavý na cizího uřvánka… *odcházeli jsme ven kvůli ostatním hostům
máš recht
![]()
@melinkam píše:
díky za rozum a soudnost. Kéž by takových ohleduplných matek bylo více! ![]()
@zuzouš píše:
Nechala bych tam decka chlapovi, at se cini a jela bych domu
a nebo ještě líp, poslala bych chlapa s děckem domů a zůstala se bavit.
Seznámila bych švagra se situací v noci s malým dítětem a pokud by i přesto souhlasil, tak bych přespala (i když nerada spím jinde než doma). Nebo bych jela domů a manžel ať se dopraví domů zpět jak chce (určitě něco jede).
Přespali by jsme. A přespávali jsme. U rodiny bez problémů.
Máme společenské, od malá přizpůsobivé deti.
Pokud grilujeme nebo máme nějakou akci u nás.
Tak jsme připraveni a též navrhujeme přespání.
I nechavam v baraku cestovní postýlku i když my už ji nevyužijeme, kdyby byla třeba pro návštěvu s ditetem.
Ted jedu v sobotu sama s deckama na návštěvu vracet se budeme vecer v neděli, kvůli kocourovi, praci, skolce, škole
.
Já bych jela domů. Pokud by muž chtěl přenocovat, jel by svým autem.
@zuzouš píše:
Nechala bych tam decka chlapovi, at se cini a jela bych domu
A to není špatnej nápad ![]()
A co švagrová- možná jsem přehlédla, ví to vůbec
To mi připomělo, minulý týden měl manžel grilovačku, že si pozval rodinu a kamaráda o přespávní nebyla řeč.. Pak teda přijel ale s neteří, ten jeho kamarád, ale holku jsem viděla snad jednou, dvakrát její 11 let a už se mluvilo, že u nás přespí..
Jako vážně mě to naštvalo- dítě neznám, nepočítala jsem s tím, neměla nic nachystané, sama mám dvě děti.. naštěstí teda holka jela s tchýni, vzali ji domů..
V noci nám kluk do půl 4 prořval nevím, co mu bylo- zuby. tak jsem si říkala, že je dobře, jak to dopadlo..
Nespala bych tam, protože taky se může stát, že tam bude hluk, dítě nebude chtít spát v cizím a bude tma někde povykovat..
Děláme to tak, že jsem s dětmi do oslavy a večer - buď z příbuzných a nebo manžel, nás odveze domů, a sám zůstane se starším..
No přesně
Se dvěma dětmi je těch příležitostí ještě méně, než s jedním, takže každá je vítaná