Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Ukulina píše:
Daň z nemovitostí může pořád platit jeden spoluvlastník za všechny, takže nemusíš dělat nic.
no vida, tak to je dobře.
@Ukulina píše:
Daň z nemovitostí může pořád platit jeden spoluvlastník za všechny, takže nemusíš dělat nic.
To by bylo nejlepší, ta daň není vysoká a je nám jedno, zda ji platím já nebo muž. Jde mi o to, abych zas neplatila pokutu za nějakou blbost. ![]()
@Ivan PPZ píše:
Na katastru to máte vyřízené?
Daně jsou tady 2 různé- z nabytí nemovitosti- to tady asi bude 0 a pak každoroční daň z „držení“ nemovitosti.
Podá se přiznání a pak už chodí složenky od FÚ.
Ano, na katastru to je hotové. Manžel to samozřejmě bude platit klidně celé, o to vůbec nejde. Ale zda je skutečně nutné to přiznávat? ![]()
@Kalvolu píše:
Ptám se asi jako blbec, žeZavolám tam a zjistím si to. Díky. Nikdy jsem danové přiznání nepodávala, tak proto ty otázky.
A nepodával ho manžel? Pak přijde stejná složenka jako každý rok, je jedno, který z vlastníků ji zaplatí.
@blecha72 píše:
A nepodával ho manžel? Pak přijde stejná složenka jako každý rok, je jedno, který z vlastníků ji zaplatí.
Manžel podává přiznání také v práci, ale převod části domu na mě tam tedy nedokládal.
@Kalvolu píše:
Manžel podává přiznání také v práci, ale převod části domu na mě tam tedy nedokládal.
To spolu nijak nesouvisí. V zaměstnání mu zúčtují daň z příjmu. Ty řešíš daň z nemovitostí.
@Kalvolu píše:
Daň z nemovitosti se platí každý rok (květen, červen). Pokud manžel vlastní dům déle než rok, daň už platí, počet spoluvlastníků na tom nic nemění.
Tohle asi s priznanim v práci mnoho společného mít nebude.
FÚ chce zásadně dostat svoji daň. A jakou cestou ji dostane je tak trochu jedno.
@blecha72 píše:
Daň z nemovitosti se platí každý rok (květen, červen). Pokud manžel vlastní dům déle než rok, daň už platí, počet spoluvlastníků na tom nic nemění.
Ano dům vlastní déle než rok, dan platí jednou za rok složenkou. Takže nemusím jednat s FÚ a daň muž zaplatí jako vždy?
@Kalvolu píše:
Ano dům vlastní déle než rok, dan platí jednou za rok složenkou. Takže nemusím jednat s FÚ a daň muž zaplatí jako vždy?
Přesně to vám celou dobu říkám. Na každoroční dani se nic nemění, je jedno, kdo z vás ji zaplatí.
Tak moc děkuji, mátly mě počáteční příspěvky o nutnosti přiznání.