Převod domu, co dál

228
5.2.14 13:44

Převod domu, co dál

Pokud na mě manžel převedl část domu, je nutné něco řešit dál, někde to uvádět, nějaké daňové přiznání,…?Jsem nyní na rodičovské dovolené, bez jiného příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66815
5.2.14 13:49

Záleží na typu převodu- dar, prodej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
5.2.14 14:01

Já mám dojem, že budeš muset podat daňové přiznání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
5.2.14 14:05

Byl to převod domu mezi manželi, bez daně, dar. Platili jsme jen kolek 1000Kč. Jak bych měla podat dańové přiznání, když cena domu ani nebyla vyčíslena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
5.2.14 14:05

@Kalvolu K dani z nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.14 14:07

Daň z nemovitosti se ne vypočítává z ceny nemovitosti, ale její plochy a koeficientu daného města/obce. A platit ji musíš jako vlastník nemovitosti, myslím, že je jedno, jak jsi ji nabyla.

Příspěvek upraven 05.02.14 v 14:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
5.2.14 14:10

Omlouvám se, ale nerozumím tomu. Daň z celé nemovitosti platil vždy muž, letos poprvé bych tedy měla část platit předpokládám. Chodí vždy jednou za rok složenkou. Přijdou složenky dvě? Daňové přiznání mi dělali vždy v práci, jak tedy to bude, když jsem nyní na RD, v práci mi prac. smlouva již skončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
5.2.14 14:19
@novotna.zuzka píše:
Daň z nemovitosti se ne vypočítává z ceny nemovitosti, ale její plochy a koeficientu daného města/obce. A platit ji musíš jako vlastník nemovitosti, myslím, že je jedno, jak jsi ji nabyla.Příspěvek upraven 05.02.14 v 14:12

Ano, tomu rozumím, přijde mi automaticky složenka z fin,. úřadu? Nebo to musím nějak hlásit, nerada bych platila totiž pokutu, už se nám to stalo, když jsme pozdě nahlásili zkolaudovaný dům. A je pak třeba ještě daňové přiznání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.14 14:22

Nechtěla bych radit špatně…asi bych si zavolala na finanční úřad, od nich to budeš vědět 100% :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
5.2.14 14:27

@Kalvolu Nepřijde to složenka, musíš se přiznat ;) Rozhodující je, kdy došlo k převodu, jestli letos, tak podáš přiznání až v lednu příštího roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
5.2.14 14:31
@mag píše:
@Kalvolu Nepřijde to složenka, musíš se přiznat ;) Rozhodující je, kdy došlo k převodu, jestli letos, tak podáš přiznání až v lednu příštího roku.

Bylo to právě loni nějak v dubnu. Takže co konkrétně mám udělat? Nemám s úřady moc zkušeností :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
5.2.14 14:33

Na katastru to máte vyřízené?
Daně jsou tady 2 různé- z nabytí nemovitosti- to tady asi bude 0 a pak každoroční daň z „držení“ nemovitosti.
Podá se přiznání a pak už chodí složenky od FÚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
5.2.14 14:34

@Kalvolu Máš jít na FÚ a podat daňové přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
5.2.14 14:35

Daň z nemovitostí může pořád platit jeden spoluvlastník za všechny, takže nemusíš dělat nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
5.2.14 14:37

Ptám se asi jako blbec, že :lol: Zavolám tam a zjistím si to. Díky. Nikdy jsem danové přiznání nepodávala, tak proto ty otázky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák