Prezidentský kandidát Diviš.

5965
4.1.23 13:35

Prezidentský kandidát Diviš.

Nekoukala jsem na spot, ale Diviš prý chce, aby vzrostl věk odchodu do důchodu. Jednou jsem byla v Tescu a tam jsem potkala prodavačku o francouzské holi. Belhala se, sotva stála na nohou. Mohlo jí být tak 75 až 78 odhadem. Ta už zvýšený věk odchodu do důchodu trénuje. A to nás má čekat. V práci si připravte rakev, ať vás mohou rovnou z práce naložit a odvést do krematória. Pomůžete státu snížit deficit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
4.1.23 13:37

Wtf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
4.1.23 13:42
@Kipa22 píše:
Nekoukala jsem na spot, ale Diviš prý chce, aby vzrostl věk odchodu do důchodu. Jednou jsem byla v Tescu a tam jsem potkala prodavačku o francouzské holi. Belhala se, sotva stála na nohou. Mohlo jí být tak 75 až 78 odhadem. Ta už zvýšený věk odchodu do důchodu trénuje. A to nás má čekat. V práci si připravte rakev, ať vás mohou rovnou z práce naložit a odvést do krematória. Pomůžete státu snížit deficit. :mrgreen:

To nechce jen Diviš,.to je realita.
S tou prodavačkou jsi asi měla. vidiny. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
4.1.23 13:45

Diviš je nevolitelný, stejně tak jako zbytek kandidátů. Chtěla jsem volit Nerudovou, ale kašlu na ni. Důchodu se většina z nás buďto nedožije nebo už tou dobou žádné důchody existovat nebudou.

• Citovat
  • Upravit
241
4.1.23 13:49

Chtít může, ale případný prezident má docela malou šanci toto ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.23 13:54

Tak to, že bude muset být věk odchodu do důchodu vyšší, je jasné úplně všem. Protože za chvíli by nebyl, kdo by na důchody vydělával. Samozřejmě je rozdíl, jestli mluvíme o člověku, který pracuje na 3 směny u pásu a někým, kdo sedí v kanceláři. Můj šéf by třeba papírově měl jít do důchodu za rok. No rozhodně se do něj ještě pár let nechystá :lol: (pokud tedy nepřijde nějaká nečekaná nemoc samozřejmě). No a vlastně znám i manuálně pracujícího (zedníka), co už svůj důchodový věk o 1/2 roku přesluhuje :nevim: takže s těma rakvema to asi už zas tak žhavý nebude :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
41249
4.1.23 13:57
@Kipa22 píše:
Nekoukala jsem na spot, ale Diviš prý chce, aby vzrostl věk odchodu do důchodu. Jednou jsem byla v Tescu a tam jsem potkala prodavačku o francouzské holi. Belhala se, sotva stála na nohou. Mohlo jí být tak 75 až 78 odhadem. Ta už zvýšený věk odchodu do důchodu trénuje. A to nás má čekat. V práci si připravte rakev, ať vás mohou rovnou z práce naložit a odvést do krematória. Pomůžete státu snížit deficit. :mrgreen:

a jak by jsi navrhovala státní deficit v budoucnu řešit? :think: až bude víc důchodců než pracujících? :think: náš důchodový systém stojí za starou bačkoru, reforma už tu měla být desetiletí zpět…ale to byl a je nepopulární krok a nikomu se do toho nechtělo, takže velice brzy nejspíš my a naše děti vyfásneme placení školy, zdravotnictví a důchodovou reformu, co nás bude bolet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
4.1.23 14:02
@Keyllah píše:
a jak by jsi navrhovala státní deficit v budoucnu řešit? :think: až bude víc důchodců než pracujících? :think: náš důchodový systém stojí za starou bačkoru, reforma už tu měla být desetiletí zpět…ale to byl a je nepopulární krok a nikomu se do toho nechtělo, takže velice brzy nejspíš my a naše děti vyfásneme placení školy, zdravotnictví a důchodovou reformu, co nás bude bolet :think:

Covid-21? To by šlo, né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
4.1.23 14:06
@samá práce píše:
Covid-21? To by šlo, né?

Ttochu pomohl. Ale Jurecka to zazdil vyzvou k predcasnym duchodum 🤦 🤦 🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
4.1.23 14:08

V tuto chvíli odcházejí muži 64 let, ženy různě podle dětí cca 61 až 64 let. Odchod se pomalu zvyšuje, zatím do 65. To, že se zřejmě odchod dále zvýší, je snad jasné každému. Pokud se prodlužuje věk dožití, tak se také musí zvyšovat věk odchodu do důchodu. Jak to jinak ufinancovat? Děje se tak v celé Evropě, nevidím žádný problém. Pokud někdo tou dobou již nemá zdraví, tak může jít dříve, případně má již nějakou dobu ID, který se pak do toho starobního překlopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
4.1.23 14:08

@Kipa22 Dobrý no, a když se zvyšuje střední věk dožití, penzijní systém je schopný vyrovnaně ufinancovat při zachování reálné výše důchodů cca 10% nejstarší populace, jaký je Tvůj návrh na řešení?
Můj zní - posílit nástroje individuálního spoření, posílit prvek vlastního rozhodnutí člověka (předčasné odchody), posílit zásluhový systém. Pak ať ten, kdo si dostatečně našetří, odchází do důchodu kdy chce (s vědomím, že bude brát ze systému spíše jen příspěvek na penzi, než penzi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.1.23 14:17

Chci vidět horníky a podobné profese, jak to vydrží. Základ je motivovat mladé lidi, ať rodí a vychovávají další pracovníky a daňové poplatníky. Stát musí držet pro rodinnou politiku. A ne držet přehnaně dlouho lidi v pracovním procesu. A místo důchodu je posílat rovnou do krematoria. Aj mi byl původně celkem sympatický. Ale za tohle má chlapec smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41249
4.1.23 14:20
@Kelsey píše:
Chci vidět horníky a podobné profese, jak to vydrží.Základ je motivovat mladé lidi, ať rodí a vychovávají další pracovníky a daňové poplatníky.Stát musí držet pro rodinnou politiku. A ne držet přehnaně dlouho lidi v pracovním procesu. A místo důchodu je posílat rovnou do krematoria. Aj mi byl původně celkem sympatický. Ale za tohle má chlapec smůlu.

a kdy ti doposud nenarození pracovníci budou vydělávat na ty důchodce? :think: za 20-30let? jako ano, ale co do té doby? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5965
4.1.23 14:25
@edding400 píše:
To nechce jen Diviš,.to je realita.
S tou prodavačkou jsi asi měla. vidiny. :roll:

Tak stará a vetchá stařenka nejsem a slepotou netrpím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
4.1.23 14:28
@Kelsey píše:
Chci vidět horníky a podobné profese, jak to vydrží. Základ je motivovat mladé lidi, ať rodí a vychovávají další pracovníky a daňové poplatníky. Stát musí držet pro rodinnou politiku. A ne držet přehnaně dlouho lidi v pracovním procesu. A místo důchodu je posílat rovnou do krematoria. Aj mi byl původně celkem sympatický. Ale za tohle má chlapec smůlu.

Zatím nikdo nikoho přehnaně nikde nedrží, do krematoria neposílá a doba prožitá v důchodu je docela dlouhá. Muži cca 76 let dožití, ženy 82 let. Je to kraj od kraje, samozřejmě třeba ve Španělsku, Francii je to déle. Z toho plyne více vína :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová