Pribiňáček - od kdy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
440
11.6.06 09:58

my si občas dáme Lipánka, ale až od 1 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kroťa
4.10.12 19:13

Já teď zrovna řeším, jestli dávat nebo nedávat Pribiňáka. Malé je 11. měsíců a bílé jogurty mi nechce vůbec - sní jen bílou sladkou activii s rozmačkaným banánem. Kamarádka své stejně staré dcerce už dává Pribiňáky měsíc…
Z téhle diskuze to spíš vidím, že ještě měsíc počkáme a pak budu kupovat klasický tvaroh a mixovat ho s nějakým ovocem nebo domácí marmeládou… :roll:

• Citovat
  • Upravit
313
5.10.12 17:46
@kroťa píše:
Já teď zrovna řeším, jestli dávat nebo nedávat Pribiňáka. Malé je 11. měsíců a bílé jogurty mi nechce vůbec - sní jen bílou sladkou activii s rozmačkaným banánem. Kamarádka své stejně staré dcerce už dává Pribiňáky měsíc…
Z téhle diskuze to spíš vidím, že ještě měsíc počkáme a pak budu kupovat klasický tvaroh a mixovat ho s nějakým ovocem nebo domácí marmeládou… :roll:

Zdravím. Já si myslím, že lepší jedna bílá zdravá activie s banánem, než cokoli tvarohového a tučného, dokud to prcek sní, nedávala bych nic jiného, max. proměnit s přesnídávkou. Tyhle tvaroháčky, pribiňáčky dávám až od 3 let, čím dýl tím líp, ikdyž ani od těch 3 let z toho nejsem nadšená, ale nenadělam nic, obyč jogurtík do malé nedostanu. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bobule5
5.10.12 17:57

Zakladatelko vůbec prckovy nedávej takové sladké jogurty a když tak jen jednou za čas. Rači dej bílý jogurt s piškotem já dávala jogurty asi od 6 měsíců :)

• Citovat
  • Upravit
13837
5.10.12 17:59

Začla jsem ho dávat ve 12,5 měsících a to jen proto, že je celkem kalorický, malá potřebuje přibrat, jinak bych ho nedala, ale stejně jí moc nechutná, dá tak půlku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
5.10.12 18:51
@biba píše:
Ahoj holky, moje mamka pracuje v mlékárně a já jsem tam kdysi chodila na brigády. Před r. 89 se Pribináček a Ostraváček (nic jiného snad ani nebylo) dělal jen z tvarohu, smetany a mléka a přidala se určitá příchuť- všechno se to rozmixovalo a dalo do kelímků, TRVANLIVOST byla 5 dní!!! Po revoluci se vznikem supermarketů je šílaný tlak na to, aby zboží co nejdéle vydrželo, takže se přidávají různé stabilizátory. Navíc si myslím, že na to, že hmotnost je 80 g, je to moc drahý. Podle mě je jednodušší, zdravější a levnější, když šoupnete do mixéru tvaroh (kostku), trochu mléka a event. trochu smetany na zjemění, ale nemusí být, pak přidáte marmeládu dle chuti, rozmixujete a máte nejlepší a nejzdravější Pribináčk, Ostraváček, Lipánek, Bobík......Rozdělíte so skleniček od přesnídávek a dáte do ledničky.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
6.10.12 10:57

Složení pribináčku:
Tvaroh
smetana
cukr
cukr ( součást vanilkové složky 2,4% )
glukozo-fruktozový sirup ( součást vanilkové složky 2,4% )
vanilkové aroma ( součást vanilkové složky 2,4% )
jedlá želatina
E415 Xanthan škrob

jediný čistý bez eček je Lipánek a i ten dřív jak v roce ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
6.10.12 11:00

Jinak fajn stránka http://www.chemievjidle.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
6.10.12 12:02
@wewa píše:
Složení pribináčku:
Tvaroh
smetana
cukr
cukr ( součást vanilkové složky 2,4% )
glukozo-fruktozový sirup ( součást vanilkové složky 2,4% )
vanilkové aroma ( součást vanilkové složky 2,4% )
jedlá želatina
E415 Xanthan škrobjediný čistý bez eček je Lipánek a i ten dřív jak v roce ne.

já tam nic škodlivého nevidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
6.10.12 12:08

Ano škodlivého vyloženě ne ale podívej se na Lipánek ten je i bez toho neškodného éčka a škrobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
6.10.12 15:16
@wewa píše:
Ano škodlivého vyloženě ne ale podívej se na Lipánek ten je i bez toho neškodného éčka a škrobu.

nu nevím nu, lipánek má víc Eček než ten pribinák, tak teď nevím co je lepší. Koukala jsem na vanilkový. A kostíci, ty teda nemaj chybu, jsem ráda, že je malá nesnáší, asi ví chuděra proč. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
6.10.12 15:29

Lipánek vanilkový má složení: tvaroh, smetana, cukr, přírodní vanilkové aroma. Toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
6.10.12 15:50

A v kakaovém je navíc jen to kakao. Jiné příchutě nekupujem, vanilkový a kakaový jsou stejně nejlepší. Můj je jí víc od 2let (od 18m smíchané s jogurtem, teď už mi na to neskočí), a taky Matyldu. Bílý jogurt měl od 8m, ale teď už ho do něj nedostanu, jedině s ovocem a piškoty jako „tiramisu“. Už ani UM moc nedá, tak jsem ráda že Lipánka nebo Matyldu sní, a taky vařím dost pudinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
6.10.12 16:00

Pribináčka nikdy, Lipánka jsem dávala od 1,5r, :)

• Citovat
  • Upravit
313
6.10.12 16:34
@lidacek píše:
Lipánek vanilkový má složení: tvaroh, smetana, cukr, přírodní vanilkové aroma. Toť vše.

mléko
cukr
glukóza ( 1% )
E333 Citronany vápenaté (Citráty vápenaté)
E460 Celulózy ( a. Mikrokrystalická celulóza b. Prášková celulóza ) ( zahušťovadlo )
E466 Karboxymethylcelulóza ( zahušťovadlo )
přírodní aroma ( vanilkové )

Tohle píšou na netu, ečkům se nevyhnul, ikdyž nejsou škodlivé.
@lidacek píše:
Lipánek vanilkový má složení: tvaroh, smetana, cukr, přírodní vanilkové aroma. Toť vše.

Složení lipánka:

mléko
cukr
glukóza ( 1% )
E333 Citronany vápenaté (Citráty vápenaté)
E460 Celulózy ( a. Mikrokrystalická celulóza b. Prášková celulóza ) ( zahušťovadlo )
E466 Karboxymethylcelulóza ( zahušťovadlo )
přírodní aroma ( vanilkové )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky