Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych to zatím u sebe viděla na 1kg za měsíc. Prý váha postupuje ke konci těhotenství rychleji tak snad to nebude zas tolik rapidní skok. Ono už i těch 9kg je hodně. ![]()
Ikiky píše:
Ahojky holky, s přibývajícími týdny váha roste. Začínám mít z toho strach. Jsem 11+5 a skoro 3 kila nahoře. Možná bych se měla hlídat co jím a víc cvičit. Cvičím dvakrát týdně (spinning, plavu, posilovna). Straší mě to proto, že většina holek píše, že v 1. trimestru nepřibrala a nebo ne moc. A taky jsem se dočetla, že do 12 týdne se přibere desetina celkové přibírané váhy. To kdybych propočítala, tak teda potěš. Nemám žádné žaludeční potíže, takže normálně jím. Co myslíte?
Ahoj. Ja za prvni tri mesice mam 2-3kg nahore (nejsem si jista vychozi hmotnosti). Ale nejak me to neprekvapuje -snazili jsme se rok a a celou dobu telo zacalo postupne nabirat
, takze jsem pocitala s tim, ze tehu bude mazec. A zatim taky jo
.
Ale prekvapuje me - ty chodis v tehu na spinning a do fitka?
Co na to dr.? Vsude ctu, ze tyhle aktivity se vylozene nemaji delat. ![]()
Ja jsem, tedy, na riziku, takze ja krome kratkych vychazek mam utrum s pohybem uplne
, ale i pro bezproblemove tehu mi ty Tvoje aktivity prijdou riskantni
. Ale mozna jsem jenom bazlivy podes
. Mam za sebou jedno zamlkle, takze ted se bojim i kychnout
. Kazdopadne, je super, jestli je u Tebe vse ok . ![]()
Ahojky maminy…jsem v prvni trimestru a vazim jen o kilo vic nahoru dolu, ale brisko mam jak v patem
vyvalene je normalni mit vahu stejnou a bricho obri?:-P dekuji za odpovedi maminky a uzivejte tehotenstvi
@BudulinekStar píše:
Ahojky maminy…jsem v prvni trimestru a vazim jen o kilo vic nahoru dolu, ale brisko mam jak v patemvyvalene je normalni mit vahu stejnou a bricho obri?:-P dekuji za odpovedi maminky a uzivejte tehotenstvi
A nezhubla jsi pred tim? Jestli mas vetsi brisko, neco nahore bys mit mela asi
, ale jestli jsi neco shodila (nechutenstvi, zvraceni?), neni to nestandardni.
A co na to dr.?
Dr zatim nic. Fakt mi kolisa jen kilo kilo a pul…porad jim teda spis zeru
obcas mi neco nesedne tak to vyzvracim jinak mam jen pruhledny vytok jinou zmenu jsem nezaznamenala…za 9 mesicu pred tehu jsem shodila 16kg a nechci je nabrat zpet. Nevim driv jsem bricho normalne zatahla a ted si pripadam 100kg…mam asi depky:-D. Pry se zvetsuji streva a ti se tvetsi objem…vubec se necitim dobre z toho jak se vidim.:-D
Asi prestanu zrat:-D zacnu jist jenom zeleninku…to bude asi nejlepsi:-D
@BudulinekStar píše:
Dr zatim nic. Fakt mi kolisa jen kilo kilo a pul…porad jim teda spis zeruobcas mi neco nesedne tak to vyzvracim jinak mam jen pruhledny vytok jinou zmenu jsem nezaznamenala…za 9 mesicu pred tehu jsem shodila 16kg a nechci je nabrat zpet. Nevim driv jsem bricho normalne zatahla a ted si pripadam 100kg…mam asi depky:-D. Pry se zvetsuji streva a ti se tvetsi objem…vubec se necitim dobre z toho jak se vidim.:-D
Jasne, ze se meni cely telo;) Organy se posouvaji, zvetsuji (zvysuje se objem krve). Jejkote-jsi tehule, tak jasny, ze ti roste brisko
-mas se radovat, ne truchlit
. Ja byla z kazdyho prirustku nadsena.
Pribirala jsem uz cely rok, co jsme se snazili, takze co bych mela rikat ja;). A pak jsem v 7tt mela nahore 4kg a uz to neslo skryt;). Ale uzivala jsem si to. Poporodu to slo kvaltem dolu a ted mam jeste min, nez pred tehu;).
Hlavne se Ti rozestupuji brisni svaly, povoluji se, telo se proste pripravuje na nabyvajici objemnost, to je dobre, vse bezi jak ma;) Priroda si s tim poradi a vi co dela
Jen si to uzivej, jestli je to prvni tehu-dalsi uz si kvuli prvorozenci tak intenzivne neuzijes ![]()
@BudulinekStar píše:
Asi prestanu zrat:-D zacnu jist jenom zeleninku…to bude asi nejlepsi:-D
Neblazni. V tehu vic nez jindy potrebujes vyvazenou stravu-takze krome „zakazanych“ potravin od vseho neco. Vahu v tehu fakt neres! telo potrebuje mit energii a vsechny potrebne latky. Pak to shodis. Ja pribrala za tehu skoro 19kg, je to pryc ![]()
Snad jo…vypadam jako slune nechci videt jak sexi budu za par mesicu to neprojdu dverma:-D
Dekuji Ti za rady a pomoc… dik.:-D ![]()
@BudulinekStar píše:
Snad jo…vypadam jako slune nechci videt jak sexi budu za par mesicu to neprojdu dverma:-D
Dekuji Ti za rady a pomoc… dik.:-D
Sexy? To jsi uz ted-tehulky jsou ty nejvic sexy zensky! A to rikam jako zenska i za myho chlapa a myho brachu a kamarady. Vsichni ti to muzou dat pisemne
. A kdyz pominu vsechnu tu „materskou krasu“ kolem toho, tak tehu je jediny obdobi, kdy se opravdu ne nejaky to kilo nehledi
. urcite vypadas skvele a to jsem te v zivote nevidela. Nevim o nikom, komu by tehotenstvi nesluselo. Ja byla oplacana jako blazen-drzela jsem vodu a stejne jsem si pripadala krasna-sama jsem se tak videla a bylo mi jedno, kolik kde nabiram. Uzivej si to a pohodovy a bezproblemovy tehotenstvi preju ![]()
@janaproch Mám to úplně stejně jsko ty. Jsem taky v 8 TT /na zacatku/. Z vahy 53 mam uz dokonce 57 kg a z kosicku C mam D. Merim 164 cm a do te doby jsem mela uplne ploche brisko. Je to uz 10 dnu videt. Rozsirila se mi i panev a z velikosti obleceni 32/34 až 34/36 mam 34/36 až 36/38! Takze mozne to asi je a to se hlidam, abych se neprejidala. nejim sladke, bile pecivo, tucna jidla atd.
@janaproch Taky se mi v prvním měsíci zvětšila prsa o jedno číslo, snad přes noc mi to přišlo
Jinak bych to moc neřešila, protože každá to má úplně jinak. Některá přibere hned od začátku a ke konci už tolik nepřibírá-jako já. Někdo přibere během posledních dvou měsíců třeba 8 kilo. Radím neřešit, jíst zdravě, hodně pít, sportovat pokud to jde. Já přibrala přes 30 kilo, předtím jsem předcvičovala aerobik a po porodu vypadala jak koule. Teď mám 3,5 měsíční miminko doma a už mám skoro 20 kilo dole ![]()
@Jaja157 souhlasim, těhotná ženská je nejvíc sexy. Můj chlap mi to říkal celý těhotenství, přibrala jsem 30 kilo a stejně mi v 9.měsíci kdy jsem se sotva valila, říkal, jak jsem krásná a jak ho přitahuju
Nevím co to je, ale něco asi ženská v těhotenství má, co chlapům voní ![]()
@slunicko83 píše:
@Jaja157 souhlasim, těhotná ženská je nejvíc sexy. Můj chlap mi to říkal celý těhotenství, přibrala jsem 30 kilo a stejně mi v 9.měsíci kdy jsem se sotva valila, říkal, jak jsem krásná a jak ho přitahujuNevím co to je, ale něco asi ženská v těhotenství má, co chlapům voní
Rozhodne
. Ne nadarmo se traduje, ze zeny oblych tvaru muze pritahuji, protoze to znaci plodnost a rozsirovani rodu;). Tehule proste tluste nejsou ![]()
Zdravím všechny těhulky a chci Vám zároveň i poděkovat. Konečně si zase připadám jako člověk! Jsem na začátku 8tt a mám nahoře skoro 4kg. Dnes jsem zjistila, že nedopnu ani jedny džíny a skoro to obrečela
no skoro, pár slziček ukáplo. Bohužel jsme s prťouskem neměli moc valný začátek. U doktora častěji než doma, nasadil mi hormony na podporu těhu, do toho jsem přestala kouřit, nasadila zvýšenou dávku vitaminu B, navíc se nesmím moc hýbat a tohle všechno zřejmě může za to, že moje konfekční velikost se během 3 týdnů změnila z 38 na 42… no možná 44
Asi raději ani nechci vědět, jak budu vypadat na konci těhu! ![]()