Přicházím o mléko? Problémy s kojením

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4535
15.7.15 21:57

@poppaea @AliTad už mám fakt nutkání dát přikrmy :-( ale musím vydržet alespon do té kontroly za 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
15.7.15 22:10
@Mallorka píše:
@poppaea @AliTad už mám fakt nutkání dát přikrmy :-( ale musím vydržet alespon do té kontroly za 14 dní.

Hele ne že by se tím zbořil svět, ale je to fakt úplně zbytečný ;)
Zkus trochu polevit z té snahy, on z tebe taky může být trochu na nervy :)
Ono fakt může stačit to kojení jako doposud, psala jsi, že předtím přibral 200g za 3 týdny, ale zároveň vyrostl o 6cm. Teď třeba míň vyroste, ale zase víc přibere, víš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
15.7.15 22:53

@Mallorka ahojky, máme skoro stejně staré chlapečky i s podobnými mírami :mavam: Můj malý má dnes 3 měsíce, PV byla 2500g a teď ve 3…no vlastně netuším, měli jsme sádry :nevim: Ale neřeším to! Asi by mohl mít něco kolem 5 kg. Odmítám se tím zabývat. Děti nejsou tabulky a odmítám se malého na nějaké tabulky napasovat. Nestresuj se, to tvému malému nepomůže. A věř, že vím o čem mluvím :roll: Jinak laktační krize mívám taky průběžně, nebála bych se říct tak jednou za 14 dní. Ale jen jednou jsem doopravdy zpanikařila. Jinak to prostě řeším častějším přikládáním, odsáváním v každé volné chvilce. Prostě jsem se rozhodla, že kojit budu, že budu mít mlíčka tak akorát a přes to mi vlaky nejedou :pankac:
Drž se! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
15.7.15 23:53
@dendulina píše:
@Mallorka ahojky, máme skoro stejně staré chlapečky i s podobnými mírami :mavam: Můj malý má dnes 3 měsíce, PV byla 2500g a teď ve 3…no vlastně netuším, měli jsme sádry :nevim: Ale neřeším to! Asi by mohl mít něco kolem 5 kg. Odmítám se tím zabývat. Děti nejsou tabulky a odmítám se malého na nějaké tabulky napasovat. Nestresuj se, to tvému malému nepomůže. A věř, že vím o čem mluvím :roll: Jinak laktační krize mívám taky průběžně, nebála bych se říct tak jednou za 14 dní. Ale jen jednou jsem doopravdy zpanikařila. Jinak to prostě řeším častějším přikládáním, odsáváním v každé volné chvilce. Prostě jsem se rozhodla, že kojit budu, že budu mít mlíčka tak akorát a přes to mi vlaky nejedou :pankac:
Drž se! :kytka:
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
16.7.15 17:48

Ahojky, tak dnes lepší. Od rána jsme kojili 6× a tak 8 min. Hlad nemá, jen sem tam si pobrečí, protože dlouho nekakal a už ho to tlačí. Jinak ho viděla dnes poprvé sestřenka a říkala, že to je pěknej puclík, takže hubeně vážně nevypadá. I kdyby mě dr. do těch příkrmů tlačila, tak je dávat nebudu, aspon do 4. měsíce, pokud nebude vyloženě plakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
16.7.15 18:34

@Mallorka Výborně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
16.7.15 18:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
16.7.15 18:44

@Mallorka to je super, že je to dnes už lepší :palec: :palec: a přesně, zkus se řídit sama sebou a svými pocity. Vždyť ty znáš svoje děťátko nejlíp :hug: Jinak to s tím nekakáním znám dobře. Sice mi doktorka taky říká, že kojené miminko nemusí kakat třeba týden, ale já přesně vidím, jak se trápí už po dvou dnech bez kakání (rekord máme asi 6, ale to už trpěl jak zvíře :( ) a pak je to vždycky pěkná nálož a úplně jiná konzistence než když kaká pravidelně. Zkoušela jsem všechny možné rady, od espumisanu (ten už kapu jen občas, abych měla pocit, že něco dělám), přes teplej obklad (to malej nesnáší), cvičení s nožičkama, Bio Gaia kapky (pořád si nejsem jistá účinkem), až po fenyklovej čajík. Koupila jsem fenyklovej čajík pro miminka od prvního týdne a občas ho malému dávám po lžičkách nebo stříkačkou. Začala jsem teď když jsou vedra, předstírám, že mu tím doplňuju tekutiny (i když nevěřím, že by ho 2 lžičky spasily :lol: ). Když je jo nejhůř s tím kakáním a vidím, že se malej hodně trápí, tlačí jak já u porodu a nic z toho, tak použiju rektální rourku. Doporučila mi jí sestřička v nemocnici, když jsme byli, dokonce mi jí i dala. Názory na použití rektálná rourky se hodně různí, já se tím nezabývám. Prostě jí použiju jen když je už fakt nejhůř a ten úsměv, co malej nahodí, když se mu konečně povede se vykakat, nemá chybu :mrgreen:
Teď můžou miminka poplakávat a být nervozní i z toho vedra, vždyť ani nám není úplně hej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
16.7.15 18:50

@dendulina já se napiju švestkovýho kompotu a uvidíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
16.7.15 19:20

@Mallorka tak držím palce, ať se dlouho netrápí :kytka: My jsme zvítězili dnes ráno a to tak, že musel pod sprchu :mrgreen: Zaplať pánbůh, že mu včera sundali sádry a pod tu sprchu jsem ho dát mohla, protože ubrouskama bych ho čistila ještě teď asi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
16.7.15 21:01

@dendulina :mrgreen: :mrgreen: Náš taky chodí do vany, páč s to nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
17.7.15 09:57

@Mallorka nase mala se netrapila idkyz nekakala tydny, jen poradne prdela bezproblemove. Ja vypila asi 2 litry kompotu svestek za den a nic, ale nechci te odrazovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
17.7.15 19:34

@spirunka kompot ani podmášlí, ani kefír nic neudělalo ani se mnou. Náš kluk taky prdí, ale je to teda síla :-D čuchat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
17.7.15 19:37

No náš malej taky umí prdět krásně (teda spíš strašně, to je dobrej puch :mrgreen: ), ale jak se 2-3 dny nevykaká, tak trpí jak zvíře a my s ním :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
17.7.15 19:49

@dendulina tak nám tu leží spokojený dítě, který povídá, hraje si a je mu jedno, že už 10 dní nekadil, jen máma z toho šílí a prosí ho, at už to vyklopí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová