Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Mallorka zkus odstříkat rukou, mě to u druhého odsávačkou vůbec nešlo
@iiiv to jsem odstříkala jeden cm do lahvičky… no a z toho mi to teče i samo. Jako vážně moje kojení, to je něco. Než malého narychtuju, než se přisaje, než něco vypije. Jedno teče samo, jednou vůbec. A to se vážně snažím hodně pít i podporující čaje, správně jíst. Jsem zvědavá, do jakého měsíce to dotáhnu.
Já taky odstříkala jen trochu a kojím stále 16 měsíčního lotra
@Mallorka píše:
@iiiv to jsem odstříkala jeden cm do lahvičky… no a z toho mi to teče i samo. Jako vážně moje kojení, to je něco. Než malého narychtuju, než se přisaje, než něco vypije. Jedno teče samo, jednou vůbec. A to se vážně snažím hodně pít i podporující čaje, správně jíst. Jsem zvědavá, do jakého měsíce to dotáhnu.
S tímto přístupem asi moc daleko ne… Jak tu někdo psal, drtivá většina problémů s kojením mám příčinu v hlavě. Dřív matky neřešily, kolik má dítě vypít, jak často má dítě pít, kolik by matka měla odstříkat… prostě dítě jevilo známky nespokojenosti, usoudilo se, že by mohlo mít hlad, nabídlo se prso… Když chce večer častěji, tak prostě koj častěji. Já jsem nikdy neřešila, jestli měl naposledy před třemi hodinami nebo před dvaceti minutami. Večer je dítě unavené, mléko teče pomaleji, je to normální. Přibral nadstandardně. Takže opravdu nehledej problémy tam, kde nejsou, koj dle potřeby dítěte klidně nonstop (v tomto věku na to má opravdu nárok) a všechno půjde tak, jak to příroda naplánovala ![]()
@AliTad jenže ten přírůstek byl před tou krizí, ta nastala dva dny po poradně…
@AliTad už ne, teď řeším, jestli má smysl si pořídit odsávačku, ale asi jo ![]()
@Mallorka buď v klidu… krize je pryč… pokud malý vydrží po kojení aspoň 1a půl hodiny, je to v pořádku… a přibírání na váze uvidíš v poradně… před kojením si dej hrnek horkého čaje, potom se mléko lépe spouští…
já jsem někdy měla takový blok, že jsem musela jít i do sprchy… prostě se mm nechtělo spustit…
nemůžeš si tu odsávačku od někoho půjčit a vyzkoušet? 500 za starší není zase tak moc, když vezmeš v úvahu, že někdo nekojí a utratí daleko více peněz za umělé mléko… to ti klidně může odsávačka za 500 ležet doma ladem ![]()
@Mallorka dá se koupit i starší odsávačka za pár korun. Já měla doma dvě - chvílemi i tři, protože jsem v práci odsávala, kdyby se jedné něco stalo (a jakože stalo)… Ale určitě se vyplatí investovat do medely harmony nebo avent manuálky, ne chicco, nuk apod. - nevydrží nic. Jinak s kojením na veřejnosti - čas vše mění, já jsem si koupila v HaM trička na kojení, sice mi to nebylo 2× příjemné, ale kojila jsem všude, je to prostě přirozené, nekojit na veřejnosti, radši dát flašku je počátek konce kojení, to mi přijde škoda. Jak to, že maminky flaškářky se nestydí vytasit flašku a kojící se stydět mají? Nevím, ten svět je jaksi postavený na hlavu…
@Lili5 souhlas…
já jsem také kojila všude… člověk hned nemusí ukazovat prso uprostřed nákupního centra na lavičce… ale intimně někde v koutku nakojit - jen přizvednout triko… to není problém… my dospělí také jíme kdykoli máme hlad… tak proč miminku nedat ![]()
Já musela nakojit v tescu v uličce s prášky, protože malej spustil takový řev, že to jinak nešlo
jenže já zatím na to kojení potřebuju klid a než si malýho nastavím, teď on se vzteká. Už jsem odsávačky poptávala tady na bazaru, ale nikdo nereaguje…
@Mallorka mrkni na mimibazar…
kojo vychytáš, neboj… zatím jsi na začátku, ale časem to půjde i mimo domov v jiné poloze…
@Mallorka a přisává se ti dobře? možná bych zrušila povijan… měl by u kojení být trochu schoulený… jako měsíc… a ležet v ose - ucho - rameno - kyčel - koleno.