Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@3HE @poppaea to jsem právě celý měsíc dělala, že jsem začínala tím horším a vypadá to, že se pouze napil z obou vody a už nenatáhl tuky. On prostě jíst nechce, hlásí se po třech hodinách, dávám mu už teď po dvou. V noci spí a budí se jen v pět ráno. Opravdu se viditelně vytáhl, toho si všiml každej, že je dlouhej, tak manžel říká, že to je určitě tím. Tady mám aktuální foto jen v plinečce i ty stehýnka má
pěkný (pak fotku stáhnu). No, za 14 dní máme jít znovu, jestli nabírá a je mi jasný, že když to nebudu moc, tak nám řekne dokrmovat a to právě moc nechci…
Příspěvek upraven 14.07.15 v 15:34
@Mallorka No, takhle vypadá krásný prospívající miminko
Fakt se neboj, nervy jsou akorát na pytel. A ono to je tak často, že když se dítě vytáhne do délky, váha v tom období vzroste míň. Jsem zvědavá za těch čtrnáct dní, ale myslím, že to bude v pohodě. A navíc za měsíc už můžeš event. začít s příkrmama, kdyby to bylo nějak blbý, ale věřím, že nebude.
Jo ještě třeba zkus nakojit, když jdeš sama spát, samozřejmě nevím, jestli si malý ve spánku vezme, ale zkusit to můžeš.
@poppaea budu teď přikládat ještě častěji a za těch 14 dní dám vědět, jak jsme dopadli. No, pevně doufám, že vydržíme do toho 4. měsíce a začneme pěkně se zeleninou ze zahrádky od táty. Do toho nutrilonu se mi fakt nechce, myslím, že by to byl začátek konce. Kamarádka z porodnice má velké mimi, mlíko mu nestačilo, tak začala dokrmovat a dopadlo to dle předpokladů, po měsíci už nekojí vůbec.
@Mallorka Nevím nevím, moje půlroční dítě má skoro 10kg, a mlíko stačí, řekla bych, že o velikosti dítěte to není. Myslím si, že pokud nemá žena vysloveně nějakou hormonální vadu, a dává dítěti mléko tak, jak vyžaduje, nedostatek nehrozí.
A fakt si myslím, že ten hmotnostní přírůstek byl menší tím, že energie šla do centimetrů, ne do gramů. Takže s příkrmy podle situace můžeš začít až mnohem později.
Kdyby na UM náhodou došlo, tak samozřejmě to chce alternativní dokrm, například suplementor, a do Nutrilonu bych osobně nešla (starší dceru jsem kdysi týden dokrmovala, byl to hrozný břichabol, a není to jen moje zkušenost). Ale to jen ta na okraj, jsem téměř přesvědčená, že tvoje dítě je v pohodě a kojení mu stačí.
@poppaea mám malou krabičku nutrilonu doma, koupila jsem si ho radši, když jsem šla z porodnice. Osobně podle čtení atd. se mi líbí víc Beba, tu budu dávat až na to přijde čas. No, každopádně moc díky za rady a dám za 14 dní vědět.
@Mallorka Přední a zadní mléko je nesmysl… mám kámošku laktačku - ona má miminko které kojila dle jeho poptávky - chtěl co 1,5hodiny… pil vždy jen krátce… a pokaždé z obou prsou… a v půlroce měl 9kg!
děláš to dobře… nejdříve dej z horšího prsa, potom z lepšího… pak se eventuelně vrátit k horšímu, jestli se ještě přisaje. pak odsávačkou odsát obě prsa.
INterval může být klidně i kratší než 2hodiny… jestli on je v pohodě a nepláče hlady, můžeš být v klidu. Tak velké dítě už nebude jen tak čekat, hlasitě si o to řekne ![]()
Někdy děti stojí na váze i dva týdny… určitě nemusíš být ve stresu, že za dva týdny doktorka „PŘIKÁŽE“ a budeš muset přikrmovat Nutrilonem. To JE JEN NA TOBĚ!!! Myslíš, že kdysi maminkám někdo radil? Kojily dle dítěte a neřešily váhové přírůstky - byly rády, že dítě neřve a že je spokojené ![]()
Znáš homeopatika ricinus communis CH5?
@Mallorka píše:
@poppaea mám malou krabičku nutrilonu doma, koupila jsem si ho radši, když jsem šla z porodnice. Osobně podle čtení atd. se mi líbí víc Beba, tu budu dávat až na to přijde čas. No, každopádně moc díky za rady a dám za 14 dní vědět.
Já jsem bojovala o kojení 4měsíce… dělala jsem to, co ti radím - celé tři měsíce po každém kojení kromě noci. A pak kolem 4měsíce se to nějak ustálilo… a bála jsem se, že s příkrmy příjdu o mléko… ale ne… nakonec jsem kojila do 28M! Teď mám syna, je mu 28m a stále kojím… a asi hned tak nepřestanu ![]()
Ale podotýkám, že od roka jsem kojení dala řád - kojíme jen doma v ložnici - večer před spaním a nad ránem… žádné ochmatávání od dítěte někde v obchodě atd. ![]()
Tak jsem kojení dala cca po dvou hodinách a dopadlo to tak, že pije max. 5 minut a pak už nechce. Dala jsem ho i odříhnout a pak že mu dám ještě, ale už nechtěle, odtahuje se. Tak nevím ![]()
A taky jsem se chtěla zeptat, jestli s tím nemůže souviset to, že kaká jen 1× týdně někdy i 1× za deset dní. Jinak s břiškem problémy nemá, je spokojenej, hraje si, není ubrečený, spí skoro celou noc a prdí o sto šest.
@Mallorka Ale pět minut je ve 3 měsícíh úplně dostačující! Dovedeš si představit, jak mě vyděsilo, když ve 2 měsících moje první dcera zkrátila kojení z 45 minut na 2-3? A stejně jí to stačilo
Mladší se od porodnice kojí tak 7 minut, později cca 3minuty, a bohatě jí to stačí k tomu, aby během 6 měsíců přibrala skoro 6 kg ![]()
A to kakání - kojené děti nemusí kakat často. Důležité je, jestli je dítě spokojené, jestli je té stolice v takhle dlouhých intervalech dost, a hlavně, jestli je dostatek počůraných plen - tak 6 denně.
Nemusíš mít strach, je to ok ![]()
@poppaea čůrá hodně, to sleduji pravidelně. Kaká pak nálož. No, dnes celkově po tom očkování hodně spí, pije jen chvíli, nekadí
, přibral málo. To víte, mám obavy, je to moje první.
@Mallorka píše:
@poppaea čůrá hodně, to sleduji pravidelně. Kaká pak nálož. No, dnes celkově po tom očkování hodně spí, pije jen chvíli, nekadí, přibral málo. To víte, mám obavy, je to moje první.
Prosím tě proč to vidíš tak černě? To je sen všech maminek, aby bylo jejich dítě v bdělosti spokojené, hodně spinkalo, nekojilo se hodinu a neměnily věčně pokakaný plíny
Opravdu, to, co jsem ztučnila, je důvod k radosti, ne ke smutku
Užívej si dítě, podle toho, co píšeš, je všechno naprosto v pořádku ![]()
@poppaea oki, děkuji moc za uklidnění. Za těch 14 dní dám vědět, jak nám přibral a co mudr. nato. No, a koupím si švestkový kompot a kefír, snad to už vyklopí ![]()
@Mallorka
Kefír bych zatím nedávala, jen tu švestkovou šťávu
Ale jestli je spokojený a bříško nebolí, tak možná ani to ne ![]()
Mimochodem na stránkách kojeni.net psala laktační poradkyně, že měla případ kojeného miminka s rekordem - stolice po 21dnech
Naprosto zdravé a prospívající
Ono mateřské mléko je hodně dobře stravitelné. 21 dní je sice extrém, ale můžeš vidět, že týden nebo 10 dní je proti tomu úplná normálka ![]()
No a nakonec něco pro dobrou náladu, ta je při kojení důležitá ![]()
https://www.youtube.com/watch?…