Přicházím o mléko? Problémy s kojením

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4535
14.7.15 15:13

@3HE @poppaea to jsem právě celý měsíc dělala, že jsem začínala tím horším a vypadá to, že se pouze napil z obou vody a už nenatáhl tuky. On prostě jíst nechce, hlásí se po třech hodinách, dávám mu už teď po dvou. V noci spí a budí se jen v pět ráno. Opravdu se viditelně vytáhl, toho si všiml každej, že je dlouhej, tak manžel říká, že to je určitě tím. Tady mám aktuální foto jen v plinečce i ty stehýnka má :-) pěkný (pak fotku stáhnu). No, za 14 dní máme jít znovu, jestli nabírá a je mi jasný, že když to nebudu moc, tak nám řekne dokrmovat a to právě moc nechci…

Příspěvek upraven 14.07.15 v 15:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
14.7.15 15:30

@Mallorka No, takhle vypadá krásný prospívající miminko :) Fakt se neboj, nervy jsou akorát na pytel. A ono to je tak často, že když se dítě vytáhne do délky, váha v tom období vzroste míň. Jsem zvědavá za těch čtrnáct dní, ale myslím, že to bude v pohodě. A navíc za měsíc už můžeš event. začít s příkrmama, kdyby to bylo nějak blbý, ale věřím, že nebude.
Jo ještě třeba zkus nakojit, když jdeš sama spát, samozřejmě nevím, jestli si malý ve spánku vezme, ale zkusit to můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
14.7.15 15:34

@poppaea budu teď přikládat ještě častěji a za těch 14 dní dám vědět, jak jsme dopadli. No, pevně doufám, že vydržíme do toho 4. měsíce a začneme pěkně se zeleninou ze zahrádky od táty. Do toho nutrilonu se mi fakt nechce, myslím, že by to byl začátek konce. Kamarádka z porodnice má velké mimi, mlíko mu nestačilo, tak začala dokrmovat a dopadlo to dle předpokladů, po měsíci už nekojí vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
14.7.15 15:45

@Mallorka Nevím nevím, moje půlroční dítě má skoro 10kg, a mlíko stačí, řekla bych, že o velikosti dítěte to není. Myslím si, že pokud nemá žena vysloveně nějakou hormonální vadu, a dává dítěti mléko tak, jak vyžaduje, nedostatek nehrozí.
A fakt si myslím, že ten hmotnostní přírůstek byl menší tím, že energie šla do centimetrů, ne do gramů. Takže s příkrmy podle situace můžeš začít až mnohem později.
Kdyby na UM náhodou došlo, tak samozřejmě to chce alternativní dokrm, například suplementor, a do Nutrilonu bych osobně nešla (starší dceru jsem kdysi týden dokrmovala, byl to hrozný břichabol, a není to jen moje zkušenost). Ale to jen ta na okraj, jsem téměř přesvědčená, že tvoje dítě je v pohodě a kojení mu stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
14.7.15 15:50

@poppaea mám malou krabičku nutrilonu doma, koupila jsem si ho radši, když jsem šla z porodnice. Osobně podle čtení atd. se mi líbí víc Beba, tu budu dávat až na to přijde čas. No, každopádně moc díky za rady a dám za 14 dní vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
14.7.15 21:56

@Mallorka Přední a zadní mléko je nesmysl… mám kámošku laktačku - ona má miminko které kojila dle jeho poptávky - chtěl co 1,5hodiny… pil vždy jen krátce… a pokaždé z obou prsou… a v půlroce měl 9kg!
děláš to dobře… nejdříve dej z horšího prsa, potom z lepšího… pak se eventuelně vrátit k horšímu, jestli se ještě přisaje. pak odsávačkou odsát obě prsa.
INterval může být klidně i kratší než 2hodiny… jestli on je v pohodě a nepláče hlady, můžeš být v klidu. Tak velké dítě už nebude jen tak čekat, hlasitě si o to řekne ;)
Někdy děti stojí na váze i dva týdny… určitě nemusíš být ve stresu, že za dva týdny doktorka „PŘIKÁŽE“ a budeš muset přikrmovat Nutrilonem. To JE JEN NA TOBĚ!!! Myslíš, že kdysi maminkám někdo radil? Kojily dle dítěte a neřešily váhové přírůstky - byly rády, že dítě neřve a že je spokojené ;)

Znáš homeopatika ricinus communis CH5?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
14.7.15 22:00
@Mallorka píše:
@poppaea mám malou krabičku nutrilonu doma, koupila jsem si ho radši, když jsem šla z porodnice. Osobně podle čtení atd. se mi líbí víc Beba, tu budu dávat až na to přijde čas. No, každopádně moc díky za rady a dám za 14 dní vědět.

Já jsem bojovala o kojení 4měsíce… dělala jsem to, co ti radím - celé tři měsíce po každém kojení kromě noci. A pak kolem 4měsíce se to nějak ustálilo… a bála jsem se, že s příkrmy příjdu o mléko… ale ne… nakonec jsem kojila do 28M! Teď mám syna, je mu 28m a stále kojím… a asi hned tak nepřestanu :lol:
Ale podotýkám, že od roka jsem kojení dala řád - kojíme jen doma v ložnici - večer před spaním a nad ránem… žádné ochmatávání od dítěte někde v obchodě atd. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
14.7.15 22:00

@Mallorka pěkný hošík :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
15.7.15 11:21

Tak jsem kojení dala cca po dvou hodinách a dopadlo to tak, že pije max. 5 minut a pak už nechce. Dala jsem ho i odříhnout a pak že mu dám ještě, ale už nechtěle, odtahuje se. Tak nevím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
15.7.15 11:27

A taky jsem se chtěla zeptat, jestli s tím nemůže souviset to, že kaká jen 1× týdně někdy i 1× za deset dní. Jinak s břiškem problémy nemá, je spokojenej, hraje si, není ubrečený, spí skoro celou noc a prdí o sto šest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
15.7.15 12:18

@Mallorka Ale pět minut je ve 3 měsícíh úplně dostačující! Dovedeš si představit, jak mě vyděsilo, když ve 2 měsících moje první dcera zkrátila kojení z 45 minut na 2-3? A stejně jí to stačilo :D Mladší se od porodnice kojí tak 7 minut, později cca 3minuty, a bohatě jí to stačí k tomu, aby během 6 měsíců přibrala skoro 6 kg :lol:
A to kakání - kojené děti nemusí kakat často. Důležité je, jestli je dítě spokojené, jestli je té stolice v takhle dlouhých intervalech dost, a hlavně, jestli je dostatek počůraných plen - tak 6 denně.
Nemusíš mít strach, je to ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
15.7.15 12:24

@poppaea čůrá hodně, to sleduji pravidelně. Kaká pak nálož. No, dnes celkově po tom očkování hodně spí, pije jen chvíli, nekadí :-(, přibral málo. To víte, mám obavy, je to moje první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
15.7.15 12:39
@Mallorka píše:
@poppaea čůrá hodně, to sleduji pravidelně. Kaká pak nálož. No, dnes celkově po tom očkování hodně spí, pije jen chvíli, nekadí :-(, přibral málo. To víte, mám obavy, je to moje první.

Prosím tě proč to vidíš tak černě? To je sen všech maminek, aby bylo jejich dítě v bdělosti spokojené, hodně spinkalo, nekojilo se hodinu a neměnily věčně pokakaný plíny :) Opravdu, to, co jsem ztučnila, je důvod k radosti, ne ke smutku :) Užívej si dítě, podle toho, co píšeš, je všechno naprosto v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
15.7.15 12:41

@poppaea oki, děkuji moc za uklidnění. Za těch 14 dní dám vědět, jak nám přibral a co mudr. nato. No, a koupím si švestkový kompot a kefír, snad to už vyklopí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
15.7.15 13:08

@Mallorka :mavam: Kefír bych zatím nedávala, jen tu švestkovou šťávu :) Ale jestli je spokojený a bříško nebolí, tak možná ani to ne :)
Mimochodem na stránkách kojeni.net psala laktační poradkyně, že měla případ kojeného miminka s rekordem - stolice po 21dnech :mrgreen: Naprosto zdravé a prospívající :) Ono mateřské mléko je hodně dobře stravitelné. 21 dní je sice extrém, ale můžeš vidět, že týden nebo 10 dní je proti tomu úplná normálka :)
No a nakonec něco pro dobrou náladu, ta je při kojení důležitá :)
 https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna