Přijali jste někdy nějaký úplatek? Anketa.

3515
11.6.24 06:38

Přijali jste někdy nějaký úplatek? Anketa.

Přijala některá z Vás někdy nějaký úplatek? Ať už finanční, nebo třeba v naturáliích, nebo věcných darech?

Hlasujte. A přidejte podrobnosti.

Rotha Family :lol:

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15005
11.6.24 07:58

Čokošku jako poděkování za ochotu neberu jako úplatek, takže ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
11.6.24 08:19

Úplatek ve smyslu dám ti x když pro mě uděláš y ne. Ale když někomu pomůžu, vyjdu vstříc a donese mi kafe, tak se neupejpám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6450
11.6.24 08:31

No spíš poděkování. Mě to je hodně nepříjemné, když mi nekdo něco vysloveně cpe. Věci vždy dělám proto, že chci a hlavně nejlíp, jak v té chvíli můžu. Ne kvůli čokoládě nebo pár korunám. Pravda, když donese cukrářka zákusky, tak to neodmítnu nikdy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
11.6.24 09:11
@Kfětoslava píše: Více

Uplatek jako uplatek :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24015
11.6.24 09:15

Celkem pravidelně beru od máti úplatky, každý měsíc mi strká nějaký prachy na benzín, i když je nechci a když si je nevezmu ze stolu, nacpe mi je do hrnku, kam mi dává peníze za nákupy, které vozím pro ní a pro sousedku… :roll: :roll: :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15005
11.6.24 09:25
@Rotha píše: Více

Myslím, že definice úplatku je jiná, než dostat čokoládu po akci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
11.6.24 09:29
@Kfětoslava píše: Více

Ono taky záleží za co ten úplatek dostane. A celkově, jestli je ochoten udělat danou věc i bez daného úplatku, například dám dva příklady.

1. Máma synovi řekne, synu zajeď mi do obchodu pro kefír, syn řekne, dobře, ale dáš mi kilčo = to je úplatek.
  1. Máma řekne synovi, synu zajeď i do obchodu pro kefír, syn řekne, dobře, máma řekne dám ti kilo, syn řekne, nechci mami, a máma mu ho vnutí = není úplatek
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová