Přijímačky 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5633
14.4.24 08:25

@1Pears1 to je pravda, že určitá míra korupce asi byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56120
14.4.24 08:26
@Veveří píše: Více

Pošli, ničeho nedocilis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.4.24 08:27
@marin píše: Více

V podstatě máš pravdu, ale musíš to kompilovat a dávat do souvislostí. To nedokáže každý na první dobrou. Podrobně jsem s dcerou dělala jen češtinu, často se stane, že když se soustředíš na jednu věc, unikne Ti druhá.

Do určité míry je to věc cviku, ale vlastní stín nepřekročíš.

Osobně jsem se na přijímačky na SŠ nijak nepřipravovala. A to jsem se hlásila na obor, který nabízela snad jedna škola v každém kraji(sociální oblast). Školní přijímačky byly i ústní z oblasti tehdejší občanské a rodinné výchovy. Byl tam i praktický příklad řešení situace.

Příspěvek upraven 14.04.24 v 08:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
14.4.24 08:28
@jkra píše: Více

Byl to takový můj naivní povzdech. Já vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56120
14.4.24 08:29

Já s Tebou souhlasím. Je z toho jen továrna na prachy, kde si každý urve, co může. Navíc to vždy řeší jen ti postižení. Já to jednou nějak vyprávěla v kanclu a kolegyně kolem 28 znechuceně utrousila, že ji se nikdo nevěnoval a že teda všechny děti teď musí být blbě. Sladká nevědomost:).

Příspěvek upraven 14.04.24 v 08:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29632
14.4.24 08:30
@Kunikula Strhana píše: Více

Je to dáno hlavně různou kvalitou učitelů a strukturou žáků na základní škole. Za nás, kdo chtěl jít na střední školu, tak základní škola pořádala přípravu. Jednou za 14 dní odpoledne matematika, jednou čeština a hromady úkolů domů. A vůbec to nebylo jednoduché se na střední školu dostat. Taky to dost lidí ani nezkoušelo a šlo na učební obor. Každá doba je jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56120
14.4.24 08:32

No, já jsem 75 ročník, v osmé třídě byly odpo dvě hodiny. Ale nepamatuji stres, že bych se na gympl nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190

Nemyslím si, že tohle je pravda. Po zkušenostech i se svými třemi dětmi bych řekla, že nejúčinnější je vytisknout si staré testy, ty si v klidu doma projíždět a na youtube si k tomu sjet vide, a jsou ke každému úkolu, i s vysvětlením. Pokud mi nějaké téma není vůbec jasné, třeba. češtiny můžu kouknout na Umíme česky. a udělat si nějaká cvičení. To samé je i v matematice. A pak je dobré jít si vyzkoušet nějaké testy nanečisto. (Todáš jsou testy nanečisto, není to „přípravka“) To ale spíš brát jako sociální nácvik, zvyknout si na tlak na čas, jinou atmosféru, zjistit si co všechno se může během psaní psát, umět dobře vyplňovat ten arch… Příprava nemusí stát skoro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29632

Ne určitá, dost velká. A taky šlo o peníze, stačilo, když dal tatíček sponzorský dar škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
14.4.24 08:33

@Francis6 dobrý den také jsem vám přes zprávu zaslala prosbu s e-mailem o zaslání odhadu. Dcera je stresař a třeba ji to trochu uklidní. Moc děkuji Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42186
14.4.24 08:34

Záleží, jak na tom dítě je. Dcera s 1,5 hodinou přípravy by se dostala i v Praze.
Je otázkou, co potom s dětmi udělá škola, kam se dostaly na sílu. Našprtaná spolužačka od dcery ze třídy se několik hodin denně učila, aby procházela. Fakr to stojí za to? Mají 3 možnosti, 3. školu mohou mít „na jistotu“. A ono to, že se nedostanou na gympl neznamená, že nebudou studovat VŠ. Vždyť jí studuje 80 % středoškoláků a dostanou se tam i z těch „špatných“ gymplů a lyceí (a na spoustu oborů se dostane ten, kdo si podal přihlášku).
Teď mladá maturuje, má z toho nervy v kýblu, do toho přijímačky. Ale je to dost dané tím, jak jim to ve škole neustále předhazují (loni tam poprvé jeden student neodmaturoval v prvním termínu a některým učitelům asi hráblo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29632
14.4.24 08:36

Hodně lidí se na střední školu nedostalo. Gymply v té době nebyly tak žádané. Po revoluci se nejvíce žáků hlásilo na obchodní akademii. :lol: Každý si myslel, že tudy to půjde. Si pamatuji, že bylo tak 400 přihlášek a brali 60. A byly poprvé takové ty logické testy něco jako scio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
14.4.24 08:36
Ale prdlajs, dceru jsem na 8g učila sama a dostala se naprosto v pohodě. A dřív si zase platili lidi známé na škole, aby dostali ty testy, podpláceli, aby Pepíčka vzali…za komunistů zase známosti přes vysoké funkcionáře, tohle je nejspravedlivější, ty testy se dají naučit s kýmkoli, kdo umí ZŠ matiku a češtinu. Není potřeba statisíce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42186
14.4.24 08:38

No, vidíš. Já o 4 roky starší. Stres taky nepamatuju. Ale pamatuju pár papírů s přijatými a spoustu s nepřijatými. A přijímačky vyhlášené prskajícím dráťákem, občas bylo špatně rozumět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56120
14.4.24 08:38

Brácha šel na víceletý gympl 95 a taky v pohodě. Přijde mi to vyhrocené. Ale vše se posunulo. Za mě trojkari chodili na ucnak…ale je fakt, že já si nevybavují stres na skole, nikdy jsem žádný nevnímala. Gympl byl zadaný vždy. Na obchodku chodili blbci.

Příspěvek upraven 14.04.24 v 08:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati