Přijímačky 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42141
14.4.24 08:39
@marin píše: Více

Gymply nebyly žádané? Tak to bych si dovolila pochybovat. A bylo jich i o hodně míň. Stejně tak VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56114
14.4.24 08:40
@Havlova píše: Více

Jo, pravda, že papír nepamatuju. Mě ani nenapadlo, že se nedostanu a zbytek mě nezajímal:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
14.4.24 08:41
@jkra píše: Více

Jsem taky ročník 75, přestože jsem vždy excelovala v matice a od nejpřísnější učitelky v širokém okolí měla jediná jedničku na vízo, přijímačky jsem udělala za 3 (ach ty základní matematické počty i pak na gymplu mi profesorka ukázala ve čtvrtletce chybu početní, abych měla jedničku a mohla mi dát 1 na vysvědčení, protože mě měla hrozně ráda, že vše umím, ale dělala jsem triviální početní chyby:-)) a z češtiny, kde jsme vždy určitě měla dnešním pohledem aspoň dvě dys( a učením taky měla 1) jsme měla 1 a nagympl nebyl problém, brali tam i holky, co pak měly čtyřky. Ale u nás se na přijímačky připravovalo…nevím už jak a kolik hodin, ale měli jsme hodiny na přijímačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.4.24 08:42

@Havlova Ale nejde jen o gymply a lycea. I o odborné školy je zájem vysoký(pedagogické, zdravky, ekonomky). Nevidím důvod, proč by takovou školu nějak zaměřené dítě nemělo po přijetí zvládnout. Studijní plány jsou taky veřejně dostupné.

Navíc dnes má každé druhé dítě se SVP v doporučení napsáno fázovat zadání a v hodnocení se zaměřit na jednu věc. A v tomto duchu probíhá někdy výuka v celé třídě. Cermat to tak rozhodně nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
14.4.24 08:43

Ne za mě žádný velký přetlak na Gympl nebyl. Jsme ročník 75 a šla jsme na gympl 89/90. Pak začali být žádaná až vznikaly 8g, ale tehdy to bylo spíš o prestiži a šly tam děti smetánky města…dnes je to o tom, že kvalita vzdělání na ZŠ je otřesná, takže rodiče, kterým jde o vzdělání, tam prostě děti chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42141
14.4.24 08:43

Za mě se psaly 2 školy. Kdo měl gympl, musel mít druhou SOŠ. Kdo SOŠ, druhý musel být učňák.
Doma se to „nehrotilo“ - tady se „šílí“ i s 90 body.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
14.4.24 08:44

Já si svoje přijímačky pamatuju úplně přesně, přitom to bylo v pravěku:-) Měla jsem příušnice, ale doktorka řekla, že už dobrý, že si mám vzít rolák, aby nebyly vidět ty boule za ušima. Moc dobře mi nebylo a psala jsem to rychle, protože mi bylo špatně z hladu. Pustili mě dřív a pod schodištěm stál roj rodičů, mysleli si, že jim nesu nějakou zprávu. Uprostřed stál můj táta, já nevěděla co říct, tak ze mě vyjelo jen:" Taťko, já mám strašnej hlad…":-)

Stres kolem přijímaček si nevybavuju vůbec, ale byly nějaké nulté hodiny a počítali jsme cosi z Bělouna.
Je fakt, že ze 7 lidí ze třídy se na ten gympl dostali tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65223
14.4.24 08:44
@Aglája75 píše: Více

já jsem o něco starší a na gymplu jsem chodila do F, takový byl zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29632
14.4.24 08:45

Protože ten stres nikdo nevytvářel. Teď jsou toho plná média, internet. Říkala dcera, že v pátek před jejich gymplem bylo několik vozů televize. Dříve to bylo rodičům jedno, zda se dostane, nedostane. Bralo se to tak, že na to asi nemá, tak půjde jinam a když tak si maturitu potom dodělá. Mimo Prahu se taky na gympl dostane skoro každý, za našich let by se tam nedostal s takovými známkami. Naopak teď tu šanci má, když je chytrý a připraví se na testy, tak může mít i horší známky ze základky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
@1Pears1 píše: Více

Můžu se zeptat, která společnost to je? Pro mladší dceru za dva roky:-). ta je bohužel jiná povaha a tu asi připravovat sama nezvládnu, protože neposlechne, protestuje i proti násobilce…Je chytrá, ale respektuje jen cizí, kde se musí předvést před kamarády…doma je to náročné :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56114
@vokishka píše: Více

Nás bylo 37 ve třídě na gymplu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42141
14.4.24 08:46
@Aglája75 píše: Více

No, to už jsem šla na VŠ. A po revoluci se předělávala rychle maturita - všechno komunistické se vyškrtávalo a nahrazovalo. Vůbec jsme netušili co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
14.4.24 08:47
@vokishka píše: Více

Já jsem z Vysočiny a byly 2 třídy a žádný tlak. Sestra šla pár km za hranice kraje na stavebku atam byl problém, tam dostal kraj jen několik míst do jiného kraje, ale nakonec se díky známkám dostala bez přijímaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65223
14.4.24 08:48

nás bylo asi 30, ve všech šesti třídách v ročníku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42141
14.4.24 08:49
@Francis6 píše: Více

Jo, Běloun byl. A dostala jsem nové šaty, ať neplodím ostudu. Kousaly jak blázen, drbala jsem se jak zablešená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí