Přijímačky na osmiletá gymnázia 2026

Napsat příspěvek
Velikost písma:
470
15.5.26 08:26

@Inge stačilo by na přijetí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
15.5.26 08:30

@zuzu224 zajímavé také je, že 64 b je i poslední přijatý na prakticky sousední soukromej Arcus, kde jsou ale ještě body za známky a školní zkouška..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67920
15.5.26 08:43

@bamboole
Ja kdybych si mohla vybrat, tak Arcus.
Ta skola se mne i klukovi libila, ale primarne jsme nechteli jit cestou soukrome skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
15.5.26 08:55

@zuzu224 super, díky za referenci. Znáš někoho, kdo tam studuje? Zvažujeme, já se obávám o takovou tu klasiku u soukromejch škol, fluktuace ne moc kvalitních učitelů, nestandardní žáci, nic moc bezprostřední okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67920
15.5.26 09:01

@bamboole
Neznam. Vim, ze tam studival Metodej Jilek.
Ale byli jsme na DOD a meli to moc fajn udelane. Takove skoro az osobni. Maji jich nekolik, v nekolika hodinovych blocich po sobe, takze to neni jak nekde Nad Stolou, kde sedi ve smradlave jidelne stovky rodicu. My chteli dat prave prio 3 zachranu soukromy, ale tady jsme usoudili, ze bodove bude asi jako nase statni prio 2 a nema to cenu. Nakonec je teda niz o 5b.
Obecne co jsem hledala hodnoceni, tak si tu skolu chvalili. Ma i dost deti na prio 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67920
15.5.26 09:06

@bamboole
Naopak muj nazor je, ze na Chodovicke to nebude nic extra. Takovy ten obyc statni gympl, co neurazi, nenadchne.
Ten Arcus ma IG a dost casto tam pise, ze nejaci studenti byli uspesni v olympiadach apod. Maji jen jednu tridu vetsinou, takze studentu maji mene nez obri gymply, takze se jevi dost uspesne. Kdyztak si ho dej na IG do sledovani. Fakt na me pusobi strasne fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67920
15.5.26 09:12
@bamboole píše: Více

A jinak to co pises, tak myslim, ze toto u soukromych 8g prestava byt pravda. Tim, ze jsou 3 prihlasky, tak maji zajemcu dost a rozhodne tam nechodi odpadlici. Viz Arcus a 64. Predloni byl bodove srovnatelny s prazskymi sidlisti. Loni byl nize, protoze brali 2 tridy, ale stejne myslim 55b, coz stacilo ve vetsine republiky i na statni gymnazia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.5.26 09:21

Tak u nás 5. na své první a jediné prioritě ❤️ teď je na 8-letém Dopplerovi, tak víc škol nezkoušela ❤️ 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
15.5.26 09:24
@zuzu224 píše: Více

Hlavní nevýhoda Chodovické za mě je, že člověk dopředu neví, na kterou pobočku ho zařadí 😁 A my jsme se prostě rozhodovali podle toho, jak se nám na té které škole líbilo… Proto třeba dcera za žádnou cenu nechtěla na Špitál, i když by se tam tehdy s přehledem dostala. To mě doteď trochu mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67920
15.5.26 09:24

Devataci…to je celkem mazec v ty Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67920
15.5.26 09:25
@bonpari píše: Více

Jo no. Jako je i rozdil jezdit na Cernak nebo nekam do HoPo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67920
15.5.26 09:26

@bonpari
Nam se nelibila Stola. Taky by se dostal, ale fakt mam-li srovnat DOD, tak s prehledem vyhrala posledni misto. Tam jsme jako vedeli hned, ze tu skrtame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11343
15.5.26 09:30

Známe syn se nedostal s 74 body z Cermatu a vyznamenáním - měl dvě obchodky a průmku. To mě teda překvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67920
15.5.26 09:35

@Inge
Jako 16% je teda sakra dost. To neni par jedincu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10881
15.5.26 09:38

Tech 16% u prazskych devataku je posledni roky standard. Cizinsky tvrdi, ze v Praze chybi 7 tis mist na str. skolach (vsechy typu, od ucilist po gymply) a to pri zapocteni soukromych skol, ktere uz v Praze syti velkou cast poptavky a pri zohledneni pouze 1. priorit (tedy skutecne jde o previs uchazecu, nikoli prihlasek). Bez zapocteni kapacit soukromych skol by chybelo pry 12 tis. mist.

Praha by teoreticky pokryla vsechny devataky s bydlistem v PH, ale kdyz se k tomu pridaji Stredicesi, tak chybi prave nekolik tisic mist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin