Příkrmy miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Poláček píše:
@Lori 5 od kdy jste dávala brokolici a Petržel?
Já s příkrmy začala až v 6. měsíci (kojím). Petržel jsem dala chvíli po mrkvi, brokolici až cca v 8. měsíci. Hodně jsem dala na intuici. Ale sestra začala s příkrmy ve 4. měsíci a petržel dala skoro hned. A bez problémů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lori 5 no to jak které miminko můj měl ty kolika a má UM AR což je slabší tak se trochu bojím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
to je jedno, s cim to podavas. Ty latky to obsahuje stale.V zadne prirucce pro miminka nenajdes navod, ze mas davat repu a spenat. NEDAVAT!
Mohla bys mi poslat nejaky odkaz prosim, kde se to pise? Resp. aspon, ktere kyseliny to jsou? Opravdu me to zajima, ja mela za to, ze spenat a repa je problematicka z hlediska dusicnanu, ktere jsou nejvetsi problem do 3m a radsi nedavat pred 6m..sklenicky s oznacenim od 6m normalne spenat i repu obsahuji, tusim, ze od hippu uz od 4m… ja to male bezne davala, cervenou repu uplne miluje, tak jsi me ted trochu vydesila, jestli jsem ji teda neotravila, ale nic jsem k tomu nenasla, ani jak se to projevi nebo tak…moc dekuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 píše:
Mohla bys mi poslat nejaky odkaz prosim, kde se to pise? Resp. aspon, ktere kyseliny to jsou? Opravdu me to zajima, ja mela za to, ze spenat a repa je problematicka z hlediska dusicnanu, ktere jsou nejvetsi problem do 3m a radsi nedavat pred 6m..sklenicky s oznacenim od 6m normalne spenat i repu obsahuji, tusim, ze od hippu uz od 4m… ja to male bezne davala, cervenou repu uplne miluje, tak jsi me ted trochu vydesila, jestli jsem ji teda neotravila, ale nic jsem k tomu nenasla, ani jak se to projevi nebo tak…moc dekuju
jedna se o kyselinu stavelnou nebo taky znamou jako kyselinu oxalickou. Zpusobuje tvorbu ledvinovych kamenu. Navic tato kyselina na sebe vaze vapnik a zelezo a tim padem ochuzuje organizmus o tyto dulezite mineraly.
Ja bych to diteti proste nedavala. Existuje tolik moznosti. Abych pravdu rekla, temto polodinam se vyhybam i ja sama a to i presto, ze spenat mam rada.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Poláček Ahoj, je tu skupinka s hodne recepty, mrkni se - vaříme pro kojence a batolata, najdes tam masozeleninu, polevky, domaci kaše, ale i presnidavky z ovoce atd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
jedna se o kyselinu stavelnou nebo taky znamou jako kyselinu oxalickou. Zpusobuje tvorbu ledvinovych kamenu. Navic tato kyselina na sebe vaze vapnik a zelezo a tim padem ochuzuje organizmus o tyto dulezite mineraly.Ja bych to diteti proste nedavala. Existuje tolik moznosti. Abych pravdu rekla, temto polodinam se vyhybam i ja sama a to i presto, ze spenat mam rada.
Dekuji za informaci, no ja sama treba repu nejim vubec, teda protoze mi nechutna..,divila jsem se, ze ji mala tak ji s chuti…, vyhybam.se cukru, soli..,abych do ditete nedavala sajrajt a pak ji otravuju repou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 píše:
Dekuji za informaci, no ja sama treba repu nejim vubec, teda protoze mi nechutna..,divila jsem se, ze ji mala tak ji s chuti…, vyhybam.se cukru, soli..,abych do ditete nedavala sajrajt a pak ji otravuju repou
tak otrava to neni, klid. Ale jsou lepsi idealnejsi potraviny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá mi taky už jedla.. Brambor s mrkví, pak jsem dávala batat, dýni, cuketu pár kuliček hrášek, nějakou růžičku brokolice.. Ale vždy tam musela být ta dýně nebo batat.. Jak jsem ji dala jen, bramboru.. Nejedla to.. Dneska máme premiéru.. Má opět mrkev s cuketou a dala jsem ji tam rýži
tak jsem zvědavá, jak to bude bastit, ale.. Jak je tam mrkev, bude to nasladle, tak si mylsim, že to bude bez problémů jist 🤓 🤔. Pak za tři dny, jak to sní, zkusím.. Brambor trošičku špenátu a vajíčko (uvařit vajíčko natvrdo a dát trošku žloutek) máslo.. Nebo rýži, kuřecí maso a mrkev.. Trošku se s tím pohrát..
. Jen na tu mrkev opatrně.. Prý staví.. Ale u nás se to zatím neprojevilo 🤔 ☺️️. Začaly jsme pátý měsíc a už měsíc dávám příkrmy. Takže už nevím, co dávat, sní toho poměrně dost, někdy až 180ml 😳 🤗. Je to prostě jedlik a tak jsem zvědavá, až tam nebude mít Mrkvičku, či dýni.. Jestli to také bude takhle hezky papat 🤔 🤓. Na špenát jsem také slyšela hodně negativních názoru, ale myslím si, že když dáš jen trošku na chuť, stát se nic nemůže
. Když to nebude jen samotný špenát, ale třeba.. 5 lístku špenátu 🤔
. Ať prckoj chutná :smiling_face_with3_hearts:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit