Příkrmy u nekojených dětí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zatím zkus jen jeden druh uvařené a mixnuté zeleniny místo „oběda“ takhle dva tři dny…pak další zeleninu a další a další(jak se ujistíš že není alergická reakce např na brambor, mrkev míchej)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bubač píše:
Ahoj holky, oživuji
diskuzi o příkrmech jelikož jsem prvorodička tak sem tudiž neskušená. Mám 4mesíční holčičku a příští mesíc asi začneme přikrmovat, poraďte jak na to, co mám dávat, v jakych časovych intervalech atd. Za všechny odpovedi předem díky, budu rada čím víc tím líp.
Ahoj, my sme zacaly, od pulky 4 mesice sem mu na obed dala 2 lzicky mrkvove stavicky, po tydnu uz mrkev, jenomze se po ni nemohl vykakat, tak sem davala brokolicu. Po tydnu sem pridala na svacinu banan nebo jablko a do brokolice bramboru. Potom sem zjistila ze kdyz dam do mrkve olej bud olivovy nebo slunecnicovy tak se v klidu vykaka, bez potizi.
Co 3 dny tak furt pridavam, takze ted mame 5 mesicu a tyden a davam mrkev, petrzel, brokolici, kvetak, dyni, cuketu, kedlubnu a k tomu bud branboru nebo ryzi podle toho co se k urcite zelenine hodi vic. Kdyz delam polevku tak smicham vic druhu zeleniny. Jinak nas den je, rano UM, svaca um nebo 6 lzicek nejakeho ovoce plus 60ml um, obed nejakej zeleninovej mismas plus 60ml um, svaca stejna jak dopo a vecer um a na noc kasi. A spinka celou noc.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, prosím te a to tu kasi delas jak? Promin za stupidní dotaz ale fakt nevím, v obchode mi příde že mají ty kaše jen pro starší decka. Díky za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusím aj tu mixnutou zeleninu, mám obavy že nuebudu vedet kolik dodelat pak mlíčka aby nemela hlad boubelka moje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta šedesátka bývá na to dojedení tak ideálni v tomhle věku…musíš ale zkoušet každé děcko je jiné udělej třeba dva tři dny po sobě i devadesátku a uvidíš kolik ti toho malá dopije…pak se tím říď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, bude to boj, bojím se aj skrz ten reflux, snad to bude dobrý. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to bude nějakou dobu pokus omyl…musíš přijít prostě na to co jí sedí…napoprvé zkus třeba jen lžičku dvě(pokud teda ona sama nebude chtít víc
)ale opatrně ať se nepřejí pak by to šlo ven
musíš zkoušet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aj si myslím že mi neco ktomu řekne doktorka. Jasne pomalinku nejdřív po lžičkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mikina píše:
MY JSME MĚLY PRVNÍHO PROBINÁČKA VČERAA TO JE NÁM TEPRVE PŘÍŠTÍ TÝDEN 5 MĚSÍCŮ. TAKY NA TOM NEVIDÍM NIC ŠPATNÝHO. LEPŠÍ NEŽ KYSELÉ BÍLÉ JOGURTY - TY NEPOZŘU ANI JÁ
SNĚDLA SKORO CELÝHO MAXI PRIBINÁČKA![]()
A VEČER SE PO TOM PĚKNĚ POSR.......![]()
![]()
![]()
ASPOŇ SE VYKAKALA BEZ PROBLÉMU A BEZ BOLENÍČKA![]()
![]()
![]()
tak je to správně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, fakt se muze dávat pribyňaček v 5 mesících? Nevím jen se ptám, nic zatím špatnýho nehledej. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, děvčata. Prosím vás o radu, mám 4 měsíčního chlapečka (nar.25.4.2012), od narození na UM. Jenže je to velký hladovec. Už teď na každé krmení sní 200ml mléka a za 2,5h pláče a chce zase jíst. Takže jsme museli chtíc nehtíc začít s příkrmy. Začali jsme v pátek, před 4 dny. Zkoušela jsem vařenou mrkev, ale ta mu moc nejela, hlavně nevěděl, jak funguje lžička, zkusila jsem i rýžovo-obilnou kaši, tu papá a ted 2 dny do ní přidávám i rozmačkanou vařenou mrkev. Moc toho nesní, zatím se to spíš jen učí, takže dávám mrkev+kaši 1× denně a pak se dojí mlíčkem. Po zbytek dne jen mlíčko.
A teď nevím, jak dál. Je toho plný internet, ale ty encyklopedické rady, jak by to mělo být mě moc neberou. Víc důvěřuju tomu, co je vyzkoušené.
Nevím, jestli příkrm mám dávat jen jednou denně, nebo třeba na oběd mrkev a někdy v průběhu dne tu kaši??
Když mi bude teď dalších pár dnů papat hezky tu mrkev, můžu k tomu přidat i bramboru a pak postupně další zeleninu a udělat z toho polévku? Nebo kterou zeleninou je nejlepší začít? Můžu střídat mrkev, polévku, květák, brokolici?? Několikrát denně? Nebo se furt držet toho, že ráno, doposváča mléčko, pak oběd zelenina a zbytek dne zase jen mlíčko? Nebo oběd zelenina, svačinky nějaká ta kaše, snídaně a večeře mléčko?
Otázek mám víc než dost, ale je to moje první mimčo a kde jinde se zeptat než zkušených maminek? Moje mamka samozřejmě radí, jenže za ty roky taky už kdeco pozapomínala ![]()
Tak mi prosím poraďte vy..moc děkuji
Jitka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím ještě tak dva týdny bych nechala příkrmy jen na oběd…pak můžeš zkusit tu kašičku přidat k večernímu mlíku na večeři(pokud ti u toho teda nebude usínat:-) a kolem začátku toho 5měsíce bych začala zkoušet dávat i ovocné příkrmy na sváče+ mlíko. tak nějak sem to udělala já a šlo to…krásně si zvykl. jinak tu zeleninu bych volila přesně tak jak si psala…jak byly už 2-3 odzkoušené tak sem míchala z nich kašičky a nebo dělala polívku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. jsem na tom podobne jako ty rozdíl je v tom že já mám holčičku a je narozena 23.4 2012
papa mi po trech nekdy po čtryřech hod. takže ja s prříkrmy počkam do prištího mesíce. Taky zbíram rady, ale co sem vyčetla a porovnala a samozrejmě že to taky budu delat, jinak bych ti nepsala. Ja bych z polevkama počkala, dávala bych jeden druch zeleniny pár dní bych počkala a začala z druhým druhem zeleniny, abys kdyby náhodou mel alergii abys vedela z ceho to je. To stou kasí nevím jesli taky neni brzo kaši bych asi počkala do 5-6mesíce. Myslím si že na tu mrkev by si take zvykl, chce to pevne nervy, dávat mu to aj když s tim bojuje. Do ničeho to nemíchej. Navíc dávej po lžčkách a skus dokrmovat mlíkem a zeleninový příkrm bych dávala jednou denne za začátku po zbytek dne dávej mlíko asi, zas at toho nemá spoustu v sobe a ty střívka at si zvykaj pomalu, navíc počítej že muze chytnout zácpu, nebo muže jen huř kakat kuli nové strave. takže proto bych byla opatrná. Nevím to je jen muj názor, samozrejme holky ktere mají s tím skušenost vědí víc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem u dcery sbírala rady na těchto stránkách, mají to hezky popsané http://www.kojeni.net/prikrmy.php, začali jsme na 5,5m (byla kojena). Teď mám 4,5m syna, je na UM a už 14 dní dáváme příkrmy. Začala jsem kaší navečer a teď pár dní dáváme okolo poledne zeleninu. První byla mrkev a dnes poprvé mrkev + brambor. Ale spíš bobujeme papáním ze lžičky, vůbec to neumí, ošklíbá se, takže jak kaše, tak i zeleniny k obědu sní pouze 3 lžičky a pak začne řvát, že už nechce a chce mlíko. Nevím jak na to, možná mu to nechutná a nechce se vzdát svého UM ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laprta píše:
Ahoj, já jsem u dcery sbírala rady na těchto stránkách, mají to hezky popsané http://www.kojeni.net/prikrmy.php, začali jsme na 5,5m (byla kojena). Teď mám 4,5m syna, je na UM a už 14 dní dáváme příkrmy. Začala jsem kaší navečer a teď pár dní dáváme okolo poledne zeleninu. První byla mrkev a dnes poprvé mrkev + brambor. Ale spíš bobujeme papáním ze lžičky, vůbec to neumí, ošklíbá se, takže jak kaše, tak i zeleniny k obědu sní pouze 3 lžičky a pak začne řvát, že už nechce a chce mlíko. Nevím jak na to, možná mu to nechutná a nechce se vzdát svého UM
mně tu zeleninu právě samotnou taky nechtěl, i když jsem tam nechala trochu té vody a udělala z toho kaši, tak jsem do toho přidala tu jeho kaši, ale uplně jen maličko, rozmíchala dohromady a už to jí. Protože pokud mu dám jen rozmačkanou mrkev, tak mi to prská všude kolem sebe a chce flašku. Ale musím uznat, že je to den ode dne lepší a lepší. Včera se najedl zeleniny a k tommu vypil asi jen 30 nebo 40ml mléka. Takže paráda. Dneska bude zase k obědu mrkev a tu bramboru až radši koncem týdne. Přece jenom začínáme brzo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit