Přílišná fixace na dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jo a nejsem jen doma
.Matyas je samozřejmě do 12 ve školce,tak pokud nespim tak dělám činosti co s nim nemohu ![]()
a zvrhlo se to v diskuzi o mě,tak to sem nechtěla,jen sem chtěla dát najevo že je někdo na tom s tou závislostí huř než zakladatelka a přitom není blázen(snad)
![]()
Příspěvek upraven 03.01.11 v 23:31
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamča.dalmatinka píše:
jo a nejsem jen doma.Matyas je samozřejmě do 12 ve školce,tak pokud nespim tak dělám činosti co s nim nemohu
Tak snad se ti ty návrhy zadaří.Já už se loučím.Ráno po 6 mě čeká budíček
![]()
Dobrou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamča.dalmatinka píše:verenika píše:kdepak ale do čtvrtka už musim předložit veškeré dokumentace a návrhy koupelen,podlah atd.. které nemám
Kamčo-ty máš,ale nestandartní dítěJá byýt takhle vyspalá tak řádím taky
Mě by to teda jenom doma s prckem nebavilo,ale každého věc
Vy už bydlíte?
takže mě čekaj už takle krušné dny a žádnej spánek.Stěhujeme se v květnu pokud to teda do pátku vše vymyslim
Taky stavíme. Taky stěhování v létě, snad. Taky řešíme podlahy
co jsi vymyslela? jestli se tedy můžu zeptat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, musím říct, že tohle neznám, protože to tak nemám. ![]()
Já jsem šťastná, když je malý u babiček. Mám obrovskou radost, že mají spolu (s oběma a i s dědečky) tak krásný vztah, že je u nich rád, že tam nepláče, že se tam těší (možná je to i tím, že jsem silnou citovou vazbu ke své babičce neměla).
V druhé řadě jsem taky ráda, že mám „voraz“ a tak nějak se za to ani nestydím… Syna miluju, je to můj mazlík, vždy se těším, až se od nich vrátí, ale když ho babičky chtějí a nebo on chce k nim, jsem ráda, že mám „padla“. ![]()
Moje máma hlídala od miminka (sem tam jsem zašla na pár hodin do práce), tchyňka cca od 1 roku. Řekla bych, že je to nejen o tvém naturelu (halt si víc citlivější, jsi taková ta kvočna co přepočítává kuřátka), ale i o důvěře k osobě, které dítko svěřuješ (když ti to nevadí u manžela, proč ti to vadí u mámy?).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diskuzi jsem nečetla celou, ale je mi jasné, že jsou tu i takoví, co takové matky, jako jsi ty, odsoudí.
Já si myslím, že tvé chování je úplně normální. Chvíli jsem myslela, že jsem to snad někdy napsala já
Opravdu, jako bych viděla sebe.
Dítě jsem si nepořídila, abych ho odkládala, půjčovala na projíždky, na dovolené apod. Je to moje dcera a hodlám si jí užít. Babičky si už svoje užily a teď si chci se svou dcerou užít já. Nemám potřebu chodit někam bez ní a myslím, že tohle ani nepřijde......
A jsem ráda, že takových matek, je tady víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi úplně normální, i když já jsem ráda, když jsou dítka u babiček, jsou tam na noc tak 1krát za 2 měsíce a já si tu noc bez nich fakt užívám, jedeme buď s manželem někam pryč nebo prostě koukáme do rána na tv atd ![]()
Obě dítka mi vstávají kolem 6, malá se ještě budí v noci na mlíčko, takže to beru i jako možnost celý den prolenošit, když teda nemáme naplánováno něco jako malování celého bytu apod.
Navíc babička s dědou dítka milujou, čas strávený s dětmi si fakt užívají a myslím, že děti jsou přímo nadšené, už když řeknu, že jedeme k babičce, starší syn běhá po bytě a řve hurá, hurá! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
petrula.ch.a píše:
Hlavně nechci mít z kluka kytičku, která začne brečet jen se na něj někdo „novej podívá“. Jen vyjadřuju svůj názor, nikoho nesoudím!!!
Na tohle mi nedá nereagovat. S manželem máme svůj společný samotný čas taky a to malou nemusím dávat hlídat přes noc k babičce, umíme si to zařídit i jinak. Ale na to jsem reagovat nechtěla. Spíš na tu větu viz výše. Je vidět že jsi nikdy neměla citlivé a fixované dítě na tebe. Já si dřív totiž myslela, že se to dá ovlivnit, ale nedá. Je to hodně o povaze dítěte. Malá je cíťa od malinka a je jedno kdo jí jak dlouho hlídal nebo ne. Byla doba kdy odmítala i tatínka, babičku kohokoliv kromě mě. Ale brala jsem to jako přirozený vývoj. A dodnes je citlivá na cizí lidi. Kytičku z ní nemám, ale cizích lidí se bojí aniž bych to mohla nějak ovlivnit. násilím jí nebudu dávat někam kde pláče a chce maminku. I toto se už hodně zlepšilo což je důkaz toho přirozeného vývoje. ![]()
Jinak se naprosto stotožňuju s Angu
máme to hodně podobně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem to podobné jako zakladatelka… Časem se to srovnalo, nedávno Majda dokonce i spala mimo domov (u švagrové s dětma, chtěla to tak sama).
Ale jinak byla hlídaná vždy max. pár hodin, kdy jsem byla u doktora, zubaře, nebo jsme jeli s chlapem na velký nákup do Makra a tak.
A rozhodně z ní není kytička, mno, většinou řve, že chce být ještě „š babičkou a děědoooou“ (bydlí v patře nad náma).
Spíš bych řekla, že ví, že mě má jistou, že ji nikde nenechám, že vždycky za chvíli přijdu… tak se klidně nechá „opustit“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nebojíte se, že z těch dítek, co jsou jenom s rodičemi budou takoví rozmazlení mamánci?
Nemyslím to jako útok, jen vycházím ze své zkušenosti, mám 6letého syna a 3 letou dceru, syna jsem do 5 let prakticky neopustila ani na nákup, raději jsem jela nakupovat, když večer usnul, mladší dcera byla kvůli mým zdravotním důvodům a operaci páteře nucena být u tchánovců dost často a z kluka je takový šílený mamánek, ve školce se mu nelíbí, nejraději by trávil čas se mnou a to by měl jít od září do školy
Dcera je naopak ráda, když jdeme za známýma, když může do mateřského centra, nestydí se, recituje básně apod. Tak nevím, jestli to je jen povahou dítek nebo na tom má podíl i rozdílný přístup? ![]()
- Citovat
- Upravit
anonymní ono asi to že je dítě jen s rodičema je extrém. Já malou na hlídání dávám ale je to postupný proces. nejdřív jsem nechtěla dávat vůbec, ale teď vídá babičku min. 1× týdně, jezdíme tam na víkendy i k druhé babičce tu máme dál. Chodíme mezi děti, hlídá i tatínek. Takže jen se mnou rozhodně není, ale 95 % času ano. Ono se to hodně mění i s věkem.
Je sice citlivá na cizí lidi ale mezi dětma s někým koho zná (já, tatínek, babička) je hrozně ráda. Sama by tam být zatím nemohla, ale věřím, že i toto se hodně změní. Já si myslím, že velký podíl na tom má povaha. Ze svého okolí znám děti, které jsou rády a hodné doma a třeba moje dcera musí být venku 2× denně ideálně mezi dětma. takže v tomto se izolace nebojím.
Je povahově hodně mamánek, ale postupně se to zlepšuje a věřím že až přijde čas školky ponesu to hůř já než ona. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Panuška píše:
anonymní ono asi to že je dítě jen s rodičema je extrém. Já malou na hlídání dávám ale je to postupný proces. nejdřív jsem nechtěla dávat vůbec, ale teď vídá babičku min. 1× týdně, jezdíme tam na víkendy i k druhé babičce tu máme dál. Chodíme mezi děti, hlídá i tatínek. Takže jen se mnou rozhodně není, ale 95 % času ano. Ono se to hodně mění i s věkem.Je sice citlivá na cizí lidi ale mezi dětma s někým koho zná (já, tatínek, babička) je hrozně ráda. Sama by tam být zatím nemohla, ale věřím, že i toto se hodně změní. Já si myslím, že velký podíl na tom má povaha. Ze svého okolí znám děti, které jsou rády a hodné doma a třeba moje dcera musí být venku 2× denně ideálně mezi dětma. takže v tomto se izolace nebojím.Je povahově hodně mamánek, ale postupně se to zlepšuje a věřím že až přijde čas školky ponesu to hůř já než ona.
Panuško, naprosto souhlasím.
Jak už jsem psala, bez dcery jsem se nehla do jejích 14 měsíců. Když na ni mluví někdo cizí, trošku se „stydí“, ale po dvou větách stud opadne
V dětské kavárně ji postavím na zem a už upaluje ke hračkám, ani se neohlédne ![]()
Když jsem jela poprvé pryč bez ní, vrátila jsem se po třech hodinách a ona se otočila při koukání na Krtečka, mrkla na mě a koukala se dál ![]()
Taky zavádím postupné hlídání, myslím, že už je na to zralá a že by děti měly trávit čas i s jinými lidmi. Ale do toho roku mi přišla fakt malinká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Znam i horší případy.Známá se nejde ani osprchovat,pokud není doma manžel.Malá nesmí být bez dozoru.
Tyjo a to někdo jako dělá, že nechá děcko jenom tak, ať si poradí a jde se v klidu sprchovat? Já jsem teda asi ten horší případ, ale mám plno příležitostí se osprchovat, když Samík spí nebo je MM doma, případně, když není vyhnutí, je se mnou v koupelně a krámuje si tam
Když byl miminko, tak jsem si ho třeba vzala na lehátku s sebou. Jako novorozenec hodně blil, takže bych rozhodně neměla nervy na to, se někde v klidu mydlit, když by byl vedle sám
Uznávám, že u druhého budu otrlejší, ale zas nechat někde bez dozoru spolu batole a mimino je podle mě jenom pro silné povahy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:Anonymní píše:Tyjo a to někdo jako dělá, že nechá děcko jenom tak, ať si poradí a jde se v klidu sprchovat? Já jsem teda asi ten horší případ, ale mám plno příležitostí se osprchovat, když Samík spí nebo je MM doma, případně, když není vyhnutí, je se mnou v koupelně a krámuje si tam
Znam i horší případy.Známá se nejde ani osprchovat,pokud není doma manžel.Malá nesmí být bez dozoru.Když byl miminko, tak jsem si ho třeba vzala na lehátku s sebou. Jako novorozenec hodně blil, takže bych rozhodně neměla nervy na to, se někde v klidu mydlit, když by byl vedle sám
Uznávám, že u druhého budu otrlejší, ale zas nechat někde bez dozoru spolu batole a mimino je podle mě jenom pro silné povahy
I když jsem se tady nechtěla moc zapojovat do debaty, tak s tímhle musím souhlasit. Otázka je, zda se to dá nazvat silnou povahou nebo nezodpovědností.....
Malá mi ublívá furt a kolikrát se pěkne dusí, musela bych se hodně uhodit do hlavy, abych se šla v klidu sprchovat. Hlavně, proč to jako dělat, vždyť toho času kdy se to dá stihnout je mraky.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit