Přílišná fixace na dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Wiolla píše:chuanitka píše:Wiolla píše:Jana206 píše: …Já můžu mít důvěru k babičkám bezmeznou, ale „odložit“ tam dvouleté dítko na celý víkend jen proto, že si JÁ chci užít, mi nepřijde v pořádku. Ať je babička sebevíc skvělá. …Proč? Připadala by sis jako špatná matka (svatá prostoto dovolila sis mít čas sama pro sebe) a nebo je to proto, že by se tam děti bez tebe trápily? (což je pochopitelné, že ho tam pak nenechám)
Nechci rýpat, jen se ptám…Wiollo, je to kvůli těm dětem. Jak už jsem psala, děti mého přítele bývaly sudý víkend u otce, lichý u babičky. Žádné akce o víkendu s maminkou. Jednou smutně prohlásily, že maminka se jich zbaví, kdy může…
Mám ve svém okolí ještě jeden případ, ale to je fakt extrém. Rodiče se rozvedli, sedmiletý kluk je každý den po skončení školy až do večera u babičky, pak jede s mamkou domů nebo k taťkovi. Pro jeho maminku je „být se synem“ nejhorším možným způsobem trávení času. Na dovolenou jezdí bez něj. Víkendy tráví u babiček. „Domů“ se pro něj rovná k tátovi. Babičce vyrobil přání k Vánocům, mamce nikoliv. Prý dělá přání jen těm, koho má rád…No jo, ale to popisuješ extrém. Pokud to nevyhovuje dítěti, tak není co řešit. Pocity dítěte jsou naprosto prvořadé! Musí cítit lásku a to, že je milované.
Pokud by však dítko u babičky bylo i rádo a matka „nedá“ protože „dítě patří k rodičům“, tak pak mi to přijde zvláštní… (ale nesoudím, každý to má jinak).
Ano, druhý případ je extrém, ale ten první přece ne. Jen kluci nebývali o víkendech doma.
A souhlasím, dítě potřebuje být i bez rodičů. Ale nemyslím si, že když roční dítě nepůjčuju, že mám problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zdravím,jsem sama na 3m chlapečka,s přítelem nám to nevyšlo a už o něj ani nemá zájem,to samé jeho rodiče,takže jim svý dítko půjčovat nemusim a za to jsem ráda. Svého synka miluju víc než cokoli na světě ale patří do kategorie nespavců,tak jsem ráda,když ho můžu babičce pučit povozit do kočárku,dokonce už i spinkal u babičky(mojí mamky),abych mohla uklidit,vyprat a vyžehlit,zaměstná mě během dne,tak,že se nedá vůbec nic stíhat a večer,když konečně usne, jsem tak utahaná,že nemám sílu na domácí práce.Nikomu jinýmu bych ho kromě mojí mamky ale zatim samostatně bez mé přítomnosti nepučila a ani do kočárku:)).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem celé - ale já jsem první dítko dala „z ruky“ ve dvou letech. Ale s každým dalším už to bude jiné… Je to normální, mateřský pud a kdo to nechápe, je mimoň. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit