Přílišná fixace na dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
tak na víkend celý si ho babičky taky nevezmou, to teda by byl přepych, ale jednou za čas je chytně blbá a chtějí si vnoučka užít aspoň na ty 3,4 hodiny, kdy se s ním hrajou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak být s mámou neznamená být zavřený doma
.
Máme spoustu stejně starých kamarádu.jednou se sejdem u nás,podruhé u nich.Kroužky -cvičení a hudebka:-) a ted se od léta přidá fotbal ![]()
Společně chodíme na hřiště,do bazénu,na koupaliště a když je hezky tak sem ráda když se domu dostanu večer
a většinou i jíme mimo domov
.
Toho že by byl závislák se nebojim.Do školky nastoupil a před tím beze mě nebyl nikdy a ani jednou tam neplakal a to řvou snad všechny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no to je dobře, že všechny máte takové vyžití
, ale myslela jsem to tak, že opravdu znám jednu maminu, co má jedno dítě a to je opravdu jenom s ní, ale jako pořád..
Nemyslím hlídání, ale je s ním sama doma, chodí s ním sama ven, samo si hraje, kamarády nemají.. když jsems ním mluvila, tak prý ani nechce být s nějakýma jinýma maminkama, že jí to nevadí být sama s dítětem- ale to je taky samo
bez dětí , dospělích
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mišuna píše:
Wiollo to mě přesně u toho filmu letos napadlo taky. Poprvé. A přitom jsem ho viděla už min dvacetkrát.![]()
Nemyslím si, že z mého syna bude skleníková kytička. Společenský je, školku zvládá v pohodě, protestoval jen pár dní. To že ho nedávám k někomu hlídat, neznamená že je jenom se mnou nebo s tátou doma. Jezdíme pravidelně na víkendy pryč, často máme akce s kamarády a jejich rodinami, dětí je tam v podobném věku spousta. Letos už s ním pojedem i na akci pod stany a na vodu. Plus jsme pryč skoro celé léto. Jen ho prostě všude bereme s sebou. Nebo zatím jsme to tak dělali. Letos bude situace trochu jíná.
To odcházení od dítěte na nákup apod se mi taky nelíbí. Ani nechávání dítěte v autě. Ale děje se holt leccos.
U nás v rodině ze strany mých rodičů i prarodičů je to tak nastavené. Jsi dospělá, samostatná, máš rodinu tak se starej. Když potřebuju pomoct, jsem nemocná nebo kvůli práci, tak samozřejmě pár hodin přes den si kluka domů vezmou. Ale abych jim dala dítě přes víkend a měla čas jako sama pro sebe, to mě ani nenapadne. Prostě každý to má jinak a já nikoho nesoudím.
Přesně tak je to nastavené v rodině otce mých dětí ![]()
A taky záleží, jaký babičky mají přístup. Na rovinu můžu říct, že když starší odjede o prázdninách na pár dní k našim, musela bych ho „doliskat“, abych ho dala po návratu dohromady. Víc to rozvádět nebudu.
A oni jsou zase ten typ - první vnouče, skáče se, jak dítě píská, navíc u nich bydleli ještě moji mladší bezdětní sourozenci, probíhá to tam tak, že „malý fakánek“ středem pozornosti.Tím nechci urazit své dítě, jen nevím, jak to lépe vystihnout. Toto já pro své děti nechci. Kdyby tam byli další děti, tak nemám problém ho tam poslat i na delší dobu.
U nás v rodině na nějaké zájmy a koníčky, vedení k něčemu nebyl zájem, čas, ani peníze. Já to teď pro děti chci jinak.
Samozdřejmě chci, aby byli v kontaktu s oběma babičkami, ale odsud posud.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zahladatelko, ještě jsem chtěla naspat, že se vůbec nedivím, jak jsi se na tchýni naštvala, když ti ujela s mimčem v kočáře. To bych tchýni pěkně vyvětlila. Ty jsi matka, má se tě ptát a ne si dělat, co jí zrovna napadne. Není to její mimčo.
Já jsem v těchle věcech extrém, ale je to moje dítě a okolí se bude řídit podle mně. Jestli ne, mají smůlu.
Co se týká toho, že dítě pak bude uplakánek bez maminky, tak jak tady už někdo psal, do jistí míry je to dané povahou. Moje máti jak mě, tak bratra vychovávala ve stejné duchu, jako já chci malou ( poprvé mě hlídala babička, když jsem šla do první třídy, nikdy se s námi nikdo neproháněl kočárem a že by nás někdo vzal na doovolenou bez máti neexistovalo )a přesto jsem ani náhodou nebyla uplakáná, poprvé ve školce jsem neměla problém být bez matky, žádný pláč se nekonal. Neměla jsem problém jít kamkoli s kýmkoli, musel se na mě dávat pozor.
Tak si taky myslím, že je to o povaze. I kdyby to teda bylo dané výchovou, myslím si, že není nutné dávat dítě na hlídání, aby se od matky trochu odpoutalo. Bohatě postačí, když se stýká s rodinou, hraje si na písku s jinými dětmi…prostě je v kontaktu s okolím.
Kdyby sis přece jen ještě někdy zakladatelko myslela, že jsi příliš fixovaná na dítě a potřebovala se vypsat, napiš SZ
Uvidíš, že tě velice rychle přesvědčím, že tvá fixace je oproti mé malá ![]()
Měj se hezky a užívej si každý den drobka, rychle to utíká...... ![]()
Příspěvek upraven 04.01.11 v 13:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dolískat… jejda až tak
no myslím, že to bude časem u u nás, malý pokaždé přijede rozdivočelý, neposlouchá a to mu je teprve 2, ale stačí 3 hodiny u tchýně a hrůza a u naší mamky to samé, všechno mu dovolí a pak se člověk může pos.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kvaček píše:
dolískat… jejda až takno myslím, že to bude časem u u nás, malý pokaždé přijede rozdivočelý, neposlouchá a to mu je teprve 2, ale stačí 3 hodiny u tchýně a hrůza a u naší mamky to samé, všechno mu dovolí a pak se člověk může pos..
Myšleno s nadsázkou ![]()
U druhé babičky to tak není. Taky byl o prázdninách s nimi na chatě na pár dní. Byl tam ještě bratranec se sestřenicí, trochu starší, ale nevadí. Vrátil se úplně v pohodě.
To je taky dáno tím, že babička, která už má zkušenosti a víc vnoučat, to má v hlavě srovnané, ví, co dětem může dovolit, jinak by jim skákaly po hlavě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám podobnou příhodu jako zakladatelka. Moje babička, která běžně hlídá své další vnoučata a pravnoučata ve věku mé dcery (17m) vzala dcerku mimo dům, aniž mi to řekla. Já se po 20ti min vrátila zpět a hledala jsem je po celém domě. Krve by se ve mně nedořezal, když jsem je nenašla bez vzkazu bez ničeho. Za 10 min přišly a babička mi oznámila, že jí nechala ostříhat „ty rousy“.
To dceři bylo 14 m a opravdu moc vlásků neměla, naopak jsem byla ráda, že jí zarostl „pankáč“ a už jí to začalo hezky rovnoměrně růst. Nevydejchala jsem to.
Příspěvek upraven 04.01.11 v 13:22
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u nás je to tak.. aby nebylo, že mám malého pořád u babbiček…
Tchýně jenom kdy se řekne, protože orpavdu je to nutné a to je tak, že na okolí .. bubu mít doma Kubíčka, všude hlásá a pak je pomalu důležitá, že tam je, že musí hlídat
Radši narovinu , že se jí to nehodí.. ale nikdy u ní nespal.. jenom několika hodinová
naše mamka, ta řekne narovinu, že ji nemáme otravovat, ale zase vím, na čem jsem, kdy malého opravdu chce
Takže to je tak, že mě doslova vyžene, že se si ho chce užít - jednou,dvakrát za měsíc na ten půl dne až dva dny, kdy spíme u ní oba, ale nemůžu ho ani nakrmit, jak si chce užít.. Což mám bránit
![]()
Moje tchýně mi na svatbě vzala malého nevěděla jsem to, a pak přišla s tím, že je venku s tetou její sestrou, kterou vidím jednou do roka, ještě mi neni příjemná, hleděla jsem jak puk, malý měl necelý rok a prostě si ho vezme a dá někomu dá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kasyjopea píše:
Mám podobnou příhodu jako zakladatelka. Moje babička, která běžně hlídá své další vnoučata a pravnoučata ve věku mé dcery (17m) vzala dcerku mimo dům. Já se po 20ti min vrátila zpět a hledala jsem je po celém domě. Krve by se ve mně nedořezal, když jsem je nenašla bez vzkazu bez ničeho. Za 10 min přišly a babička mi oznámila, že jí nechala ostříhat „ty rousy“.To dceři bylo 14 m a opravdu moc vlásků neměla, naopak jsem byla ráda, že jí zarostl „pankáč“ a už jí to začalo hezky rovnoměrně růst. Nevydejchala jsem to.
Tak toto kdyby si některá z babiček dovolila bez domluv, tak by to nevydýchala a dítě by jen tak neviděla
Když pominu, že odešla s dítětem bez Tvého svolení, o tom, jaké bude nosit dítě vlasy, by rozhodovat neměla ![]()
Když to tak čtu, tak můžu být ráda, za to,jak to funguje u nás, hlavně ze strany tatínka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No vidíte, děvčata. Takže ono to není o vaší přílišné fixaci na dítě, ale o důvěře/nedůvěře k osobě, se kterou by dítko případně mělo být.
A to je podle mě v naprostém pořádku! Pokud dítko někomu svěřuji, musím v něj mít bezmeznou důvěru a pak jsem klidná. Já ji mám jak vůči mamce, tak vůči tchyňce. A o tom to je…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše:kasyjopea píše:
Mám podobnou příhodu jako zakladatelka. Moje babička, která běžně hlídá své další vnoučata a pravnoučata ve věku mé dcery (17m) vzala dcerku mimo dům. Já se po 20ti min vrátila zpět a hledala jsem je po celém domě. Krve by se ve mně nedořezal, když jsem je nenašla bez vzkazu bez ničeho. Za 10 min přišly a babička mi oznámila, že jí nechala ostříhat „ty rousy“.To dceři bylo 14 m a opravdu moc vlásků neměla, naopak jsem byla ráda, že jí zarostl „pankáč“ a už jí to začalo hezky rovnoměrně růst. Nevydejchala jsem to.
Tak toto kdyby si některá z babiček dovolila bez domluv, tak by to nevydýchala a dítě by jen tak neviděla
Když to tak čtu, tak můžu být ráda, za to,jak to funguje u nás, hlavně ze strany tatínka![]()
Když pominu, že odešla s dítětem bez Tvého svolení, o tom, jaké bude nosit dítě vlasy, by rozhodovat neměla
Však já to 2 dny vydýchávala, ale jelikož bydlím jinde než ona, asi o 120km, tak se to už opakovat nebude. Chtěla jsem ji potěšit a nechat jí tam dcerku samotnou. Teď vždy když jedu do rodného města, a jdu k babi, tak si hraje s dcerou za mé přítomnosti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mám takový dotaz, stalo se vám a nebo znáte to, že by tchán byl víc na péči, jak tchýně???
Opravdu si nemůžu stěžovat na tchýni, ale docela mě zaráží jedna věc, kdykoliv je u ní malý , kdy se zeptáme, jestli pohlídá a nebo sama nás pozve a má ho na dvě, tři hodiny i jako menšího, tak všechno dělal tchýn
Krmil, přebaloval, hrál, neřekla bych, že k němu má špatný vztah, ale prostě jenom se s ním hrát, kraviny, blbosti, dávat dudel, když nechceme a odnaučujeme, nalívat kofolu, když necheme dávat 2 letém, ale jako beru to s rezervou, tak když chci hlídat, nemůžu si stěžovat, že
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Wiolla píše:
No vidíte, děvčata. Takže ono to není o vaší přílišné fixaci na dítě, ale o důvěře/nedůvěře k osobě, se kterou by dítko případně mělo být.A to je podle mě v naprostém pořádku! Pokud dítko někomu svěřuji, musím v něj mít bezmeznou důvěru a pak jsem klidná. Já ji mám jak vůči mamce, tak vůči tchyňce. A o tom to je…
Není to jen o té důvěře/nedůvěře, ale taky o povaze matky, dítěte, spoustě dalších okolností.
Já můžu mít důvěru k babičkám bezmeznou, ale „odložit“ tam dvouleté dítko na celý víkend jen proto, že si JÁ chci užít, mi nepřijde v pořádku. Ať je babička sebevíc skvělá.
Něco jiného je, když MUSÍM, protože jedu na půldenní vyšetření do nemocnice. To už je o něčem jiném a jsem ráda, že můžu svěřit osobě, ke které mám důvěru.
Jsem ráda, že z této strany rodiny to chápou všichni podobně a není toto nikomu vyčítáno
Berou jako samozdřejmost, že máme svoje rodiny.
To není narážka na Tebe, jen konstatování. On si každý svůj postoj může nějak oddůvodnit.
Já nikoho nesoudím, každý ať si to dělá, jak chce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše:Wiolla píše:
No vidíte, děvčata. Takže ono to není o vaší přílišné fixaci na dítě, ale o důvěře/nedůvěře k osobě, se kterou by dítko případně mělo být.A to je podle mě v naprostém pořádku! Pokud dítko někomu svěřuji, musím v něj mít bezmeznou důvěru a pak jsem klidná. Já ji mám jak vůči mamce, tak vůči tchyňce. A o tom to je…Není to jen o té důvěře/nedůvěře, ale taky o povaze matky, dítěte, spoustě dalších okolností.
Já můžu mít důvěru k babičkám bezmeznou, ale „odložit“ tam dvouleté dítko na celý víkend jen proto, že si JÁ chci užít, mi nepřijde v pořádku. Ať je babička sebevíc skvělá.
Něco jiného je, když MUSÍM, protože jedu na půldenní vyšetření do nemocnice. To už je o něčem jiném a jsem ráda, že můžu svěřit osobě, ke které mám důvěru.Jsem ráda, že z této strany rodiny to chápou všichni podobně a není toto nikomu vyčítáno
To není narážka na Tebe, jen konstatování. On si každý svůj postoj může nějak oddůvodnit.Berou jako samozdřejmost, že máme svoje rodiny.
Já nikoho nesoudím, každý ať si to dělá, jak chce
Jani a ty třeba nemáš chuť někam zajít večer bez dětí? dopředu píšu není to rýpání, nestojím o hádku, jen jsem zvědavá
Myslím to tak, že třeba chceme jít s manželem na večeři, známí nás pozvou na bowling, dostali jsme lístky na muzikál do Prahy atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit