Přílišná fixace na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5052
4.1.11 13:44

Já byla a částečně jsem pořád stejná. Okolo 6-7 měsíců když třeba přišla máma, že půjde s malou ven to už jsem přikrmovala tak jsem řekla ok uvařila jsem a honem honem za nima.(mimochodem nikdo nemůže malé vařit musím jen já, abych věděla co tam je)) Postupen času se to zlepšilo a tak mi chodí táta nebo máma pravidelně v pátek dopoledne a máma nědky když mám dotory a nechci malou brát sebou, ale přes noc bych jí nedala ani ted má přes dva roky. Na velkej nákup jezdím v sobotu,když spí. Vůbec si nedovedu představit, že by měla jít od září do školky. Prarodiče od manžela jí moc nechtějí a já jsem ráda,že je to unich jen o návštěvách. Připadám si taky nahlavu,ale nejde to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.11 13:46

Dekuji.

Jeste jsem tam nenapsala ze nechci aby ho prebalovali ci krmili. Manzel muze. Nikdo jiny ne. Manzel se jednou zeptal svagrove: chces si ho prebalit? Ja stala v kuchyni, drzela se linky a modlila se at rekne NE. Nastesti rekla. Nasledne jsem na to manzela upozornila at to nenabizi, ze mi to vadi. Respektuje to, ale zrejme si v duchu mysli cosi o blaznech :)

• Citovat
  • Upravit
14335
4.1.11 13:52

tak já osobně si ho taky dřív sama všechno, ale když ho u někoho máš třeba na tři hodinky a potřebuje se najíst a nebo se pokadí, tak někdo to udělat musí, když tm zrovna nejsi a má ho na hlídání babička tchýně,ale člověk může být rád, že pohlídají aspoň chvíli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
4.1.11 14:00
kvaček píše:
tak já osobně si ho taky dřív sama všechno, ale když ho u někoho máš třeba na tři hodinky a potřebuje se najíst a nebo se pokadí, tak někdo to udělat musí, když tm zrovna nejsi a má ho na hlídání babička tchýně,ale člověk může být rád, že pohlídají aspoň chvíli

Jenze ja ho takhle
nenechavam. Proste jsem s nim ja, pripadne manzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
4.1.11 14:09
Jana206 píše: …Já můžu mít důvěru k babičkám bezmeznou, ale „odložit“ tam dvouleté dítko na celý víkend jen proto, že si JÁ chci užít, mi nepřijde v pořádku. Ať je babička sebevíc skvělá. …

Proč? Připadala by sis jako špatná matka (svatá prostoto dovolila sis mít čas sama pro sebe) a nebo je to proto, že by se tam děti bez tebe trápily? (což je pochopitelné, že ho tam pak nenechám)

Nechci rýpat, jen se ptám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
4.1.11 14:13
Wiolla píše:
Jana206 píše: …Já můžu mít důvěru k babičkám bezmeznou, ale „odložit“ tam dvouleté dítko na celý víkend jen proto, že si JÁ chci užít, mi nepřijde v pořádku. Ať je babička sebevíc skvělá. …

Proč? Připadala by sis jako špatná matka (svatá prostoto dovolila sis mít čas sama pro sebe) a nebo je to proto, že by se tam děti bez tebe trápily? (což je pochopitelné, že ho tam pak nenechám)

Já to mám jako Jani. :palec: Času na sebe máme s chlapem spoustu aniž by jsme dítě odkládali.Trápil bych se pak já i chlap.Dítě má bejt s rodiči :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.1.11 14:13

j.pampeliška, ano třeba nenecháváte, ale někdy se prostě naskytnou situace, kdy musíte… například porodnice, mama odjete a táta veze mámu do porodnice a dítě je kde?? u babičky.. např.. takže třeba toto, že někdy se stane, že zůstane..a jiné situace.
Například jsem si dělala teď řidičák, abych mohla jezdit s malým k lékaři a můj chodil do práce, tak jak jinak :think: Tak prostě když se stane a člověk potřebuje, tak ten kdo hlídá, tak musí bohužel i ty méně příjemné věci udělat - krmit, přebalit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
4.1.11 14:18

Jj takto je to samozrejme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
4.1.11 14:20
Kamča.dalmatinka píše:
Wiolla píše:

Já to mám jako Jani. :palec: Času na sebe máme s chlapem spoustu aniž by jsme dítě odkládali.Trápil bych se pak já i chlap.Dítě má bejt s rodiči :nevim: .

Nerozumím. Takže je to kvůli vám rodičům, že by vám bez dítka bylo smutno, a nebo je to kvůli dítěti, že tak je to pro něj nejlepší, protože u babičky by nenocovalo rádo (smutnilo by, plakalo)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.1.11 14:23

KAMI- každý to má nastavený jinak.Jak píšeš,ty nechodíš do práce a staráš se jen o domácnost a prcka,který je jěště zlatíčko 8-) Takže asi nepochopíš maminy co chodí do práce a občas si chtějí vyjít a ráno přispat :wink:

My co dáváme k prarodičům tak to neznamená,že máme děti méně rádi než vy co je máte pořád doma.Jen prostě máme daleko míň času na drahé polovičky.A když pak nechci zakládat téma-manžel je mi nevěrný atd. tak si na sebe udělám čas takhle.Děti jsou u babiček spokojené .Je jasný,že kdyby tam brečely a chytaly se dveří,že tam nebudou tak je tam dávat nebudeme.

Zamyslely jste se někdy,že to třeba vaše rodiče-tchány mrzí,že jim nedůvěřujete a dítě jim nesvěříte bez dozoru? :think:

Taky jsem byla naštvaná,že je dítě rozjívené když přijede od babičky,ale on si to tam max. užívá a i tchýně a tchán.Není to přes něčí odpor a vím,že by je to mrzelo kdyby ho tam občas neměli.Chodí tam dýl spát,což doma moc nehrozí,ale je mi to jedno.Doma problémy nemáme tak ať si babičce třeba po hlavě tancuje :twisted:

Dost nám vycházejí vstříct kvůli naší práci,že hlídají.A i sami nabídnou ať si uděláme volný víkend a jedeme někam na výlet nebo se prostě válíme doma a koukáme na TV,jdeme na večeři a prostě si to užijeme.

A jak někdo psal,že si nepřeje aby přebalovala švagrová 8-o Neodsuzuji,ale přijde mi to divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.1.11 14:28

No já právě slyším z jedné strany - že si prarodiče neužijí dětí a na druhou stranu, že to neni jejich povinnost.
Myslím si, že zdravé rodinné vztahy jsou nejlepší, tzn. půl na půl. Prostě, když mi zavolá tchýně přijeďte s malým , přijedem a řekne nám… Pokud potřebujete zajeďte si na nákup, my s tátou s tetou pohlídáme.. To samé máma moje.. Někdy mi řekne narovinu, ne, nemám čas, jsem unavená, ne, tak to beru. Někdy prostě sama řekne… No víš, nechcete přijet, pohlídala bych malého, můžeš si jet nakoupit, zařídit si svoje atd…
Abych upřímně řekla, tak pro mě je ideální střed. Znám jednu co dala babičce dítě na 14 dní a jela k moři - dítě mělo dva měsíce, tak to ne, ale například když si vezme babička na den, proč ne??? Když se mají oba rádi a chtějí to??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
4.1.11 14:42
kvaček píše:
No já právě slyším z jedné strany - že si prarodiče neužijí dětí a na druhou stranu, že to neni jejich povinnost. Myslím si, že zdravé rodinné vztahy jsou nejlepší…

Přesně tak. Pokud to vyhovuje všem stranám, pak je to v pořádku (prarodičům, rodičům i dítěti).

Já jsem se jednou mámě zmínila, že bychom mohli snížit její frekvenci hlídání (přišlo mi, že ji moc zatěžuji) a málem mi tam brečela, že ne, že je jí dobře, že to zvládá, že se na malého těší a ať jí to nedělám… Já jí ho tam nedat, tak jí zlomím srdce (a malýmu taky, na babičku se těší…)

O Vánocích jsem se zmínila, že mi kamarádka doporučila jít s malým k zápisu do školky už teď (jsou mu 2 roky), aby mi ho ve třech letech pak vzali. Od táty jsem se zpětně dověděla, že mamka naříkala, že chci malýho dát do školky a co si počne ona a lamentovala prý: jako kdybych za to mohl já! :lol: (To mi jako vyčítal, že dostal za mě vynadáno on…)

Tchyňka je na malýho taky natěšené. Nejdřív jsem to nechápala (je to její 5-té vnouče, u mojí mámy je to 1., takže tam jsem s tím počítala), ale jednou mě to trklo, když říkala, že předchozí vnoučata si neužila, protože chodila do práce. Teď je v důchodu a strašně si to vychutnává…

Já jsem šťastná, že má malý s babičkama tak úžasný vztah (už jsem psala, že já ho nikdy se svojí babičkou neměla), že za blízkou považuje i tu širší rodinu (tak jak to bylo normální např. cca před 150 lety, kdy žily i 3 generace pohromadě). Přeju to i těm babičkám, že si tak užívají podzim svého života (se děsím s 2 klukama, jak budu jednou snachám na obtíž a nebudou mi chtítí půjčovat vnoučata). A nezastírám, že i mně to takto vyhovuje (trochu pracuji, trochu se pokouším dodělat PhD…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.1.11 14:47

Já se přiznám, že mi přijde divné, že bych Samíka třeba odvezla k babi do jiného města a pak by si válela šunky doma :lol: Ne, že by na tom bylo něco špatného, ale měla bych prostě z toho divný pocit, že jsem se ho zbavila. Moje mínus, je mi to jasné :lol:

My si třeba za zábavou zajdem, ale mamka hlídá u nás, po příchodu ji budíme a odesíláme o patro níž :lol: Že bych ho někam dala, abych si mohla po pařbě přispat, je mi zatím též proti mysli, hlídání máme jenom po nezbytně nutnou dobu, kdy jsme opravdu pryč…

Ale myslím, že všecko má svůj čas. Třeba ve 3 letech, kdy (podle mé nezkušené představy :lol: ) je už dítě schopno pochopit, že přijdu zítra večer, už si budu umět představit i ten víkend u tchyně :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.1.11 14:51

Wiollo, naprosto s tebou souhlasím, takto to vidím i já, bohužel prostě někdy to tak nefunguje, každý má právo se rozhodnout, jak to chce mít…
Mě moje babička říkala, že je život jak kruh, když jsem byla kojenec, tak mě vozila, pomáhala mojí mámě a teď když babičce je 84 let, tak mám k ní blízký vztah a začala jsem pečovat i o já.
Věřím, že snad si najde moje dítě blízký vztah k babičkách - mamce, tchýni, až ony jednou budou potřebovat, že to nebudou jenom staré báby, které něco potřebují,otravují jak někdy slyším od mladých :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.1.11 14:55

Wiollo, tos napsala moc hezky :palec: Taky jsem ráda, že má Samík s babičkama dobrý vztah (hlavně s mojí mamkou, se kterou je denně), i když to někdy mrzí, že mě zdánlivě zase tolik nepotřebuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat